Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κουτσαβάκικη απάντηση Πολάκη στον Επίτροπο Υγείας

Κουτσαβάκικη απάντηση Πολάκη στον Επίτροπο Υγείας

Ο Παύλος Πολάκης απάντησε στον Επίτροπο Υγείας της Ε.Ε. με μια ανάρτηση στο Facebook... περί ανέμων και υδάτων. Μια από τις «δικαιολογίες» του είναι ότι κάπνισε εντός του υπουργείου Υγείας, παράβιάζοντας κατάφωρα τον αντικαπνιστικό νόμο, αλλά και τα δικαιώματα των υπολοίπων πολιτών... αφού είχε τελειώσει η σύσκεψη...

Υπεκφεύγοντας επέλεξε να «απαντήσει» ο Παύλος Πολάκης στον Επίτροπο Υγείας, Βιτένις Αντριουκαΐτις ο οποίος χθες εξέφρασε την οργή του για την εικόνα του αναπληρωτή υπουργού Υγείας να καπνίζει σε συνέντευξη Τύπου.

«Το τσιγάρο θα το κόψω όταν το επιλέξω με ελεύθερη βούληση εγώ», λέει με το σύνηθες σκαιό ύφος του σε ανάρτηση που έκανε στο Facebook.

Υπενθυμίζουμε πως ο Βιτένις Αντριουκαΐτις ρωτήθηκε για τη φωτογραφία αυτή χθες, στο περιθώριο εκδήλωσης για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου που διοργανώθηκε από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

«Είναι ντροπή! Είναι ντροπή! Αυτός ο τύπος δεν καταλαβαίνει τίποτα από υγεία. Μηδέν!» ξέσπασε ο Ευρωπαίος επίτροπος.

«Τέτοιες συμπεριφορές πρέπει να καταγγέλλονται στην κοινή γνώμη. Αν είσαι εθισμένος, είναι ίσως δύσκολο να απεξαρτηθείς, αλλά τουλάχιστον ας προσπαθήσεις, ας πάρεις τσίχλες νικοτίνης, ας ζητήσεις ιατρική βοήθεια», συνέχισε προφανώς αδυνατώντας να συνειδητοποιήσει πώς γίνεται ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας (!!!) μιας ευρωπαϊκής χώρας να καπνίζει σε κλειστό χώρο, και μάλιστα του υπουργείου Υγείας…

«Το ζήτημα της εφαρμογής της αντικαπνιστικής νομοθεσίας είναι πολύ σοβαρό και το Κοινοβούλιο της χώρας σας οφείλει να το συζητήσει», συνέχισε ο κ. Αντριουκαϊτις και έθεσε το θέμα στη σωστή του διάσταση:

«Δεν είναι θέμα ελεύθερης βούλησης κάποιου αν καπνίζει ή όχι. Όταν αυτό συμβαίνει σε δημόσιο χώρο πρόκειται για καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, γιατί οι γύρω του έχουν το δικαίωμα να αναπνέουν καθαρό αέρα. Σήμερα επισκέφθηκα το υπουργείο Υγείας και οι χώροι μύριζαν τσιγάρο» είπε χαρακτηριστικά.

Η «απάντηση» Πολάκη

Ο Παύλος Πολάκης απάντησε στον Επίτροπο, με μια ανάρτηση στο Facebook… περί ανέμων και υδάτων. «Το τσιγάρο θα το κόψω εγώ» αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας. Μόνο που ο Επίτροπος δεν τον κατηγόρησε επειδή καπνίζει, αλλά επειδή το κάνει σε κλειστούς χώρους παραβιάζοντας όχι μόνο τον νόμο, αλλά και τα δικαιώματα των πολιτών που τους αναγκάζει να εισπνέουν τον βλαβερό καπνό του.

Στη συνέχεια ο Π. Πολάκης το ρίχνει στην συνωμοσιολογία, λέγοντας πως την -περίφημη πια- φωτογραφία που τον απεικονίζει στην αίθουσα τύπου του υπουργείου με το τσιγάρο στο χέρι «την τράβηξε κρυφά κάποιος εκπρόσωπος εταιρείας Υγειονομικού υλικού (…) που τους αναγκάσαμε να κατεβάσουν 20% τις τιμές».

Και πάλι «πετάει την μπάλα στην εξέδρα», αφού το πρόβλημα είναι ότι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας μιας πολιτισμένης -υποτίθεται- χώρας καπνίζει μέσα σε κλειστό χώρο του υπουργείου Υγείας, και όχι οι προθέσεις εκείνου που απαθανάτισε το αποδεικτικό ντοκουμέντο με τον ίδιο τον υπουργό να γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του τον αντικαπνιστικό νόμο.

Τέλος, το αποκορύφωμα όλων είναι η προσπάθεια του κ. Πολάκη να δικαιολογηθεί γράφοντας, ότι κάπνισε το τσιγάρο… αφού ολοκληρώθηκε η συνάντηση (!)

Λες και ο αντικαπνιστικός νόμος ισχύει μόνο κατά τη διάρκεια συσκέψεων…

Αναλυτικά η ανάρτησή του Π. Πολάκη:

Προς κύριο Βιτενις Αντριουκαιτις :

 

-Αυτος ο»τύπος» κύριε επίτροπε ασχολείται τρία χρονια με πιο σοβαρά πράγματα στο χωρο της υγείας απο το τςιγαρο .Μαθε πριν μιλήσεις !!!
-Ειναι ψέμματα πως δεν φορούσε κανεις γραβάτα οταν ήρθατε στο Υπουργειο.Ο θυρωρός στην είσοδο φορούσε .Εγω δεν φοράω .Οι γραβατωμένοι που πέρασαν απο δω χρεωκοπησαν τη χώρα μας .Αυτους πολεμάμε .Μαθε πριν μιλήσεις !!
-το τσιγάρο θα το κόψω οταν το επιλέξω με ελεύθερη βούληση εγω (δεν αργεί η απόφαση ,αλλα θα ειναι δική μου)
-Τη φωτογραφία που κρατάς την τράβηξε κρυφά κάποιος εκπρόσωπος εταιρείας Υγειονομικου υλικού που ειχαμε καλέσει σε συναντηση διαπραγματευςης στο υπουργείο και τους αναγκάσαμε να κατεβάσουν 20% τις τιμές που πουλούσαν τα είδη τους στα νοςοκομεια της χώρας μας(Υλικα επεμβατικής καρδιολογίας )

Η φωτογραφία ειναι οταν έληξε η συναντηση και την αναπαρήγαγαν πολλα ΜΜΕ τηλεοπτικά και ιντερνετικα απο τα οποια κόψαμε περίπου 6-10 εκατομμύρια ευρω διαφημιςτικη δαπάνη το χρόνο που έπαιρναν ΚΑΚΩΣ απο το Υπ Υγειας!

Ρωτα ενα συνάδελφο σου απο την Ελλάδα ,εκει στην ευρωπαϊκή επιτροπή ,(φοράει και γραβάτα πάντα) πόσα τους έδινε καθε χρόνο για προβολή μηνυμάτων της αντικαπνιστικής εκστρατείας τα οποια ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΝ ΔΩΡΕΑΝ!!!!!

OK «GUY»???
Yours sincerely
Pavlos Polakis deputy Minister of Health

Sports in

«Κοκκινίζει» το «Βίλα Παρκ»: Πόσα εισιτήρια θα πάρει ο Ολυμπιακός…

Τα εισιτήρια που θα πάρει ο Ολυμπιακός για τον εκτός έδρας ημιτελικό με την Άστον Βίλα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024