Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΔΕΗ: Δύο προσφορές για τις λιγνιτικές μονάδες Μελίτης και Μεγαλόπολης

ΔΕΗ: Δύο προσφορές για τις λιγνιτικές μονάδες Μελίτης και Μεγαλόπολης

Δύο οι προσφορές που κατατέθηκαν στο διαγωνισμό πώλησης, με τη ΔΕΗ να ζητά βελτίωσή τους. Υπό αιρέσεις η πρόταση της Seven Energy - ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Την Παρασκευή το ΔΣ της ΔΕΗ.

Δύο είναι, σύμφωνα με πηγές της ΔΕΗ, οι προσφορές που κατατέθηκαν στον διαγωνισμό της ΔΕΗ για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της Μεγαλόπολης και της Μελίτης.

Όπως αναφέρουν οι ίδιοι κύκλοι, ζητήθηκε βελτίωση των προσφορών, ενώ το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ θα συνεδριάσει την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου για την αξιολόγηση των προσφορών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες πρόταση υπό αιρέσεις κατέθεσε το κοινοπρακτικό σχήμα Seven Energy – ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και η Μυτιληναίος, με τις ίδιες πληροφορίες να λένε ότι η δεύτερη προσφορά αφορά μόνο τη μονάδα της Μελίτης (Φλώρινας) και όχι τις μονάδες της Μεγαλόπολης.

Προσφορά δεν κατέθεσε το κοινοπρακτικό σχήμα CHN Energy – όμιλος Κοπελούζου, πάντα κατά τις πληροφορίες.

SEV.EN Energy-ΓΕΚ Τέρνα: Γιατί θέσαμε όρους

Την υποβολή δεσμευτικής προσφοράς για τις λιγνιτικές μονάδες, στη βάση όμως εναλλακτικής εκδοχής της σύμβασης που προτείνει η ΔΕΗ επιβεβαίωσε η κοινοπραξία SEV.EN Energy και ΓΕΚ Τέρνα.

Ειδικότερα, η Κοινοπραξία SEV.EN ENERGY – ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ διευκρινίζει, σε ανακοίνωσή της, ότι δεν υπέβαλε δεσμευτική προσφορά με βάση τις τελικές Συμβάσεις Αγοραπωλησίας Μετοχών (ΣΑΜ) αλλά στη βάση εναλλακτικής εκδοχής των Συμβάσεων.

Συγκεκριμένα, αναφέρει: «ο Όμιλος SEV.EN ENERGY και ο στρατηγικός του εταίρος Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ αποφάσισαν να μην υποβάλουν δεσμευτική προσφορά για τη διαδικασία αποεπένδυσης των λιγνιτικών μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού σε Μεγαλόπολη και Μελίτη με βάση τις τελικές Συμβάσεις Αγοραπωλησίας Μετοχών («ΣΑΜ»), όπως αυτές ανακοινώθηκαν από τη ΔΕΗ.»

» Δυστυχώς, οι τελικοί όροι και προϋποθέσεις της συναλλαγής, όπως αυτές έχουν αποτυπωθεί στις εν λόγω ΣΑΜ και εγκριθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ στις 20 Δεκεμβρίου 2018, σε συνδυασμό με έναν αριθμό επιπρόσθετων αστάθμητων παραγόντων, εξακολουθούν να επιβαρύνουν με σημαντικούς κινδύνους τον Αγοραστή, γεγονός το οποίο δεν θα μπορούσε να γίνει αποδεκτό από την Κοινοπραξία.»

» Ωστόσο, η Κοινοπραξία αποφάσισε να υποβάλει Δεσμευτική Προσφορά στη βάση εναλλακτικής εκδοχής της ΣΑΜ, η οποία περιλαμβάνει μία πιο ισορροπημένη κατανομή κινδύνων μεταξύ του Πωλητή και του Αγοραστή, καθώς και γεφυρώνει το κενό μεταξύ των προσδοκιών του Πωλητή και του Αγοραστή σε σχέση με την εξέλιξη της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.»

» Θεωρούμε ότι η εναλλακτική εκδοχή της ΣΑΜ είναι πλήρως ευθυγραμμισμένη με τις αρχές ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης και, ως εκ τούτου, μπορεί να οδηγήσει στο κλείσιμο της συναλλαγής.»

«Η Κοινοπραξία μας ήταν και παραμένει προσηλωμένη στο εγχείρημα και υποβάλλει αυτήν την πρόταση προκειμένου να διασφαλίσει την επιτυχή έκβαση της διαγωνιστικής διαδικασίας και τη βιωσιμότητα των μονάδων προς συμφέρον όλων των εμπλεκόμενων μερών, συμπεριλαμβανομένων των εργαζομένων και των τοπικών κοινωνιών» καταλήγει η ανακοίνωση.

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024