
ΗΠΑ: Βέβαιος ο Μνούτσιν για την πρόοδο στις εμπορικές συνομιλίες με την Κίνα
Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν χαρακτηρίζει 'πολύ παραγωγικές' τις εμπορικές συνομιλίες μέχρι στιγμής και επιβεβαιώνει ότι θα μεταβεί στο Πεκίνο την επόμενη εβδομάδα. Ο Λευκός Οίκος έχει ορίσει την 2α Μαρτίου ως προθεσμία προκειμένου να επιλυθούν τα προβλήματα με την Κίνα αναφορικά με το εμπόριο.
Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν εμφανίστηκε σήμερα βέβαιος για την πρόοδο στις εμπορικές συνομιλίες με την Κίνα και δήλωσε ότι ο ίδιος και η αμερικανική αποστολή θα μεταβούν στην Κίνα την επόμενη εβδομάδα με στόχο να προλάβουν την προθεσμία του Μαρτίου, σύμφωνα με το δίκτυο CNBC.
«Είμαστε δεσμευμένοι να συνεχίσουμε αυτές τις συνομιλίες», δήλωσε ο Μνούτσιν στο CNBC.
«Καταβάλλουμε τεράστια προσπάθεια να προλάβουμε αυτή την προθεσμία και να επιτύχουμε μια συμφωνία. Αυτός είναι ο στόχος μας». Ο Μνούτσιν δήλωσε ότι η κυβέρνηση είχε «πολύ παραγωγικές συναντήσεις» με τον αντιπρόεδρο της κινεζικής κυβέρνησης Λιου Χε.
Ο Λευκός Οίκος έχει ορίσει την 2α Μαρτίου ως προθεσμία προκειμένου να επιλυθούν τα προβλήματα με την Κίνα αναφορικά με το εμπόριο.
«Προσπαθούμε να πετύχουμε μια ολοκληρωμένη συμφωνία σε σειρά θεμάτων», δήλωσε ο Μνούτσιν στο CNBC. «Τα καλά νέα είναι ότι συζητάμε για αυτά τα θέματα τον τελευταίο χρόνο».
Ο Μνούτσιν θα συμμετέχει στην αποστολή που θα μεταβεί στο Πεκίνο με την ελπίδα να διευθετηθούν τα εναπομείναντα ζητήματα. Ο Αμερικανός αντιπρόσωπος για θέματα Εμπορίου (USTR) Ρόμπερτ Λαϊτχάιζερ αναμένεται να ηγηθεί των διαπραγματεύσεων, με τη συνδρομή του Μνούτσιν και άλλων αξιωματούχων της κυβέρνησης.
- Ιράν: Δύο πλοία ενεπλάκησαν σε «ατύχημα» αφού αγνόησαν προειδοποιήσεις για τα Στενά του Ορμούζ
- Αργεντινή: Το εντυπωσιακό βίντεο που ετοίμασε πριν τον μεγάλο τελικό (vid)
- «Απλώς γ@@@θείτε» – Ο Ρόμπερτ Σμιθ των The Cure για το halftime show του Μουντιάλ 2026 και τον Ινφαντίνο
- Καιρός: Για «θερμό επεισόδιο με χαρακτηριστικά καύσωνα» προειδοποιεί ο Κολυδάς – Πού και πότε θα δούμε τις υψηλότερες θερμοκρασίες
- Φωτιά σε δασική έκταση στο Αλιβέρι Ευβοίας – Ήχησε το 112, στη μάχη πέντε εναέρια
- Παναθηναϊκός: Τα δεδομένα για Γουάλας και Φρανσίσκο και η περίπτωση Καμπάτσο







