Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δραματική προσπάθεια απεγκλωβισμού ενοίκων από τη φλεγόμενη πολυκατοικία στο Παρίσι

Δραματική προσπάθεια απεγκλωβισμού ενοίκων από τη φλεγόμενη πολυκατοικία στο Παρίσι

Ο μέχρι τώρα απολογισμός της τραγωδίας είναι 10 νεκροί και 30 τραυματίες, που υποφέρουν από εγκαύματα και αναπνευστικά προβλήματα εξαιτίας των αναθυμιάσεων, ένας εκ των οποίων βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση

Κόβουν την ανάσα οι εικόνες που κατέγραψαν τηλεοπτικά συνεργεία αλλά και αυτόπτες μάρτυρες κατά τη διάρκεια της επιχείρησης των Γάλλων πυροσβεστών να σώσουν ενοίκους από την πολυκατοικία που τυλίχθηκε στις φλόγες στο Δυτικό Παρίσι. Με τις πτυσσόμενες κλίμακες, οι πυροσβέστες ανεβαίνουν στους ορόφους και μπαίνουν στα φλεγόμενα διαμερίσματα προσπαθώντας να εντοπίσουν όσους περισσότερους ανθρώπους μπορούν, και να τους απομακρύνουν με ασφάλεια.

Ο μέχρι τώρα απολογισμός της τραγωδίας είναι 10 νεκροί και 30 τραυματίες, που υποφέρουν από εγκαύματα και αναπνευστικά προβλήματα εξαιτίας των αναθυμιάσεων, ένας εκ των οποίων βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Οι Αρχές έχουν συλλάβει μια 40χρονη γυναίκα ως βασική ύποπτη για τον εμπρησμό του κτιρίου. Σύμφωνα με τον εισαγγελέα του Παρισιού, η γυναίκα αυτή έχει  ψυχιατρικό ιστορικό, και μάλιστα συνελήφθη «σε κατάσταση μέθης την ώρα που επιχειρούσε να βάλει φωτιά σε ένα όχημα, λίγα λεπτά μετά την εκδήλωση της φωτιάς στην πολυκατοικία».

Μαρτυρίες ενοίκων

Η ύποπτη για τον εμπρησμό είχε επανειλημμένα συγκρούσεις με τον πυροσβέστη γείτονά της, αναφέρουν ένοικοι της πολυκατοικίας. Μάλιστα, χθες το βράδυ καβγάδισε άγρια μαζί του με αποτέλεσμα η αστυνομία να δεχθεί κλήση για διατάραξη της κοινής ησυχίας.

Ένα νεαρό ζευγάρι στον τρίτο όροφο ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι άκουσε έναν καβγά γύρω στις 11 μ.μ.: «Στην αρχή ένας άνδρας φώναξε «είναι μερικοί που ξυπνούν νωρίς το πρωί, είναι μερικοί που πιάνουν δουλειά νωρίς» και φώναζε να χαμηλώσουν τη μουσική, παρόλο που δεν την ακούγαμε», αφηγείται ο Κλεμάν.

«Λίγο μετά», συνεχίζει, «ακούσθηκε θόρυβος από πιάτα. Πήγα να δω και υπήρχαν σπασμένα σκεύη στη μέση της εσωτερικής αυλής του κτιρίου. Στη συνέχεια, άκουσα μια κυρία να λέει κάτι σαν «μην κουνιέσαι, είσαι νεκρός» ή «αν κουνηθείς, είσαι νεκρός». Φώναζε πολύ δυνατά, ήταν φωνή κάποιου που δεν έχει καλές προθέσεις».

Η σύντροφός του, Ναταλί, προσθέτει πως μετά τον καβγά «φαίνεται πως έβαλε φύλλα χαρτί κάτω από την πόρτα του γείτονα και τα άναψε».

Η πυρκαγιά επεκτάθηκε τόσο γρήγορα και τόσο πολύ που οι πυροσβέστες χρειάστηκαν έξι ώρες για να τη θέσουν υπό έλεγχο.

Sports in

«Έχουμε πίστη για κάτι μεγάλο»

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας πόλο του Ολυμπιακού, Δημήτρης Κραβαρίτης, μίλησε στο In.gr για το φαϊναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ και τον στόχο των «ερυθρολεύκων».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024