Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Ιταλία στηρίζει την επιθυμία του λαού της Βενεζουέλας για πρόωρες εκλογές

Η Ιταλία στηρίζει την επιθυμία του λαού της Βενεζουέλας για πρόωρες εκλογές

«H Iταλία στηρίζει την επιθυμία του λαού της Βενεζουέλας να προκηρυχθούν το γρηγορότερο δυνατό νέες, διαφανείς και ελεύθερες προεδρικές εκλογές, μέσω μιας ειρηνικής και δημοκρατικής διαδικασίας, με σεβασμό στην αρχή της αυτοδιάθεσης» τονίζει η κυβέρνηση της Ρώμης

Στις πολιτικές εξελίξεις στη Βενεζουέλα αναφέρθηκε εκ νέου η κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε.

«H Iταλία στηρίζει την επιθυμία του λαού της Βενεζουέλας να προκηρυχθούν το γρηγορότερο δυνατό νέες, διαφανείς και ελεύθερες προεδρικές εκλογές, μέσω μιας ειρηνικής και δημοκρατικής διαδικασίας, με σεβασμό στην αρχή της αυτοδιάθεσης» τονίζει η κυβέρνηση της Ρώμης, σε επίσημο ανακοινωθέν της.

Παράλληλα, εξηγεί ότι «η Ιταλία θα λάβει ενεργά μέρος στις εργασίες της Ομάδας Επαφής» και καθιστά σαφές ότι «επείγει μια άμεση παρέμβαση για να δοθεί ανακούφιση στον πληθυσμό που υποφέρει και για να μπορέσουν να φτάσουν στην χώρα οι ανθρωπιστικές βοήθειες.

Τέλος, η ιταλική κυβέρνηση της Λέγκα και των Πέντε Αστέρων τονίζει ότι «πρέπει να τύχει εγγύησης η ασφάλεια των πολιτών, απέχοντας από κάθε μορφή βίας» και ότι «πρέπει να μπορεί να εκφράζεται ελεύθερα και ειρηνικά κάθε μορφή αμφισβήτησης και διαμαρτυρίας, χωρίς κανένα περιορισμό της ελευθερίας».

Υπενθυμίζεται πως, χθες, η Ιταλία μπλόκαρε την κοινή δήλωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με την οποία τα κράτη μέλη της αναγνωρίζουν τον επικεφαλής του κοινοβουλίου της Βενεζουέλας, Χουάν Γκουαϊδό, ως προσωρινό πρόεδρο της χώρας.

Η Ιταλία εμπόδισε σχέδιο δήλωσης της ΕΕ που θα καθιστούσε σαφές ότι η αναγνώριση αποτελεί εθνικό προνόμιο.

«Τα κράτη μέλη της ΕΕ θα αναγνωρίσουν τον Χουάν Γκουαϊδό, πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης, ως προσωρινό πρόεδρο της Βενεζουέλας» ανέφερε η προτεινόμενη κοινή δήλωση, ζητώντας «ελεύθερες, δίκαιες και δημοκρατικές προεδρικές εκλογές».

Στο μεταξύ, αμέσως μετά την εκπνοή του ευρωπαϊκού τελεσιγράφου προς τον Νικολάς Μαδούρο, ο οποίος αρνήθηκε να προκηρύξει προεδρικές εκλογές, ευρωπαϊκές χώρες αναγνωρίζουν τον Γκουαϊδό ως πρόεδρο της Βενεζουέλας. Μεταξύ αυτών και η Ισπανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία και η Γερμανία.

Sports in

«Να’ τοι, να’ τοι οι πρωταθλητές»: Στην Ελλάδα τα «χρυσά μωρά» του Ολυμπιακού (pics)

Η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε πριν από λίγο στο «Ελ. Βενιζέλος» μετά την κατάκτηση του Youth League στο Final-4 της Ελβετίας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024