Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αμβέρσα: Ένα μουσείο για βιωματικές εμπειρίες με επίκεντρο τη σοκολάτα

Αμβέρσα: Ένα μουσείο για βιωματικές εμπειρίες με επίκεντρο τη σοκολάτα

Ένα νέο μουσείο αφιερωμένο στη βελγική σοκολάτα ανοίγει τις πύλες του στην Αμβέρσα, σε ένα χώρο που υπερβαίνει τις 4.000 τ.μ., μπροστά στο σιδηροδρομικό σταθμό, στο εμβληματικό κτίριο όπου στεγάζεται το Radisson Blu Hotel

Ένα νέο μουσείο αφιερωμένο στη βελγική σοκολάτα ανοίγει τις πύλες του στην Αμβέρσα, σε ένα χώρο που υπερβαίνει τις 4.000 τ.μ., μπροστά στο σιδηροδρομικό σταθμό, στο εμβληματικό κτίριο όπου στεγάζεται το Radisson Blu Hotel.

Το όνομα του μουσείου «Chocolate Nation- The Belgian Chocolate Experience» («Έθνος Σοκολάτας – Η Εμπειρία της Βελγικής Σοκολάτας») προϊδεάζει τους επισκέπτες για τα όσα θα δουν στον εντυπωσιακό χώρο.

«Δεν είναι παλιομοδίτικο μουσείο, αλλά μια εμπειρία με επίκεντρο τη σοκολάτα, που διεγείρει όλες τις αισθήσεις» ανέφερε ο Γερόεν Γέσπερς, ένας από τους υποστηρικτές του και συνιδιοκτήτης της Joehoe, εταιρείας που ειδικεύεται σε πρότζεκτ ψυχαγωγίας.

«Ο σκοπός», εξήγησε ο Γέσπερς, «είναι να δημιουργηθεί ένα brand γύρω από τη βελγική σοκολάτα και να της δοθεί η εξέχουσα θέση που της αξίζει ως κομμάτι της βελγικής κληρονομιάς στην Αμβέρσα» σύμφωνα με το sogoodmagazine.

Το πρώτο εργοστάσιο σοκολάτας στη χώρα εγκαινιάστηκε το 1831 στην πόλη αυτήν και είναι το δεύτερο μεγαλύτερο στην περιοχή της Φλάνδρας.

Η σοκολάτα πωλείται πρακτικά σε κάθε γωνιά, και το λιμάνι της Αμβέρσας είναι ένα από τα κύρια λιμάνια εισόδου για τους κόκκους κακάο στον κόσμο.

Με το Μουσείο «Chocolate Nation- The Belgian Chocolate Experience» η τουριστική πρόταση της πόλης όχι μόνο διευρύνεται, αλλά γίνεται και πιο ελκυστική για μια νέα ομάδα τουριστών, ανέφερε ο δήμαρχος, Μπαρτ Ντε Βέβερ.

Στο μουσείο δε θα εκτίθενται μόνον οι γνωστές εμπορικές μάρκες, αλλά και οι τοπικοί παραγωγοί.

Ο chocolatier Patrick Aubrion, ο οποίος έχει λάβει πολλά εθνικά και διεθνή βραβεία, ηγείται του τμήματος σοκολάτας.

Το μουσείο, αποτελούμενο από 14 θεματικούς χώρους, έχει κατάστημα πώλησης σοκολάτας, περίπτερο και εστιατόριο.

Από το Βέλγιο ξεκίνησε μια σειρά εφευρέσεων που συνδέονται με τη σοκολάτα, η πραλίνα σοκολάτας, το ballotin – το κομψό κουτί στο οποίο συσκευάζονται οι πραλίνες, οι γεμιστές σοκολάτες και το παγκοσμίως γνωστό παγωτό Magnum.

Ο επισκέπτης του μουσείου αρχίζει τη βιωματική εμπειρία από τη ζούγκλα, στη συνέχεια φθάνει στο λιμάνι της Αμβέρσας, μαθαίνει πώς φτιάχνεται η σοκολάτα και ανακαλύπτει γιατί η βελγική σοκολάτα έχει γίνει τόσο διάσημη σε όλον τον κόσμο.

Πάνω από οκτώ εκατομμύρια ευρώ επενδύθηκαν για να δοθεί στη βελγική σοκολάτα η θέση που της αξίζει σε ένα χώρο γεμάτο εμπειρίες και νόστιμες γευστικές δοκιμές. Πρόκειται για τη βελγική πολιτιστική κληρονομιά που απευθύνεται σε ένα εθνικό και διεθνές ακροατήριο.

Μέτοχοι του Chocolate Nation είναι η Joehoe, εταιρεία των οικογενειών Haest και Jespers, που ίδρυσαν το μουσείο, οι οικογένειες De Nolf και Claeys, μέσω των αντίστοιχων επιχειρήσεών τους Koinon και Cennini, και η Participatie Maatschappij Vlaanderen.

Sports in

«Τρέλα»: Οι πανηγυρισμοί των Ερυθρόλευκων για την ιστορική πρόκριση (pics+vids)

Οι Ερυθρόλευκοι προκρίθηκαν στον τελικό του UEFA Youth League, με τους παίκτες της πειραϊκής ομάδας να πανηγυρίζουν με την ψυχή τους την θρυλική πρόκριση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024