Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στο διάστημα ο Hellas Sat 4 - To in.gr στην επιτυχή εκτόξευση

Στο διάστημα ο Hellas Sat 4 – To in.gr στην επιτυχή εκτόξευση

O νέος δορυφόρος θα τοποθετηθεί στην τροχιακή θέση της Ελλάδος και της Κύπρου στις 39 μοίρες ανατολικά, όπου θα «συναντήσει» τον Hellas Sat 3 που είναι ήδη σε τροχιά από το 2017

Στην προγραμματισμένη ώρα του, στις 23:01, εκτοξεύτηκε με απόλυτη επιτυχία στο διάστημα, από τον ευρωπαϊκό σταθμό της Ariannespace στο Ακρωτήριο Κουρού της Γαλλικής Γουιάνας, ο νέος επικοινωνιακός δορυφόρος Hellas Sat 4, που φέρει τις σημαίες Ελλάδας και Κύπρου.

O νέος δορυφόρος θα τοποθετηθεί στην τροχιακή θέση της Ελλάδος και της Κύπρου στις 39 μοίρες ανατολικά, όπου θα «συναντήσει» τον Hellas Sat 3 που είναι ήδη σε τροχιά από το 2017.

Το in.gr βρέθηκε νωρίτερα μέσα στο control room όπου οι επιστήμονες πραγματοποιούσαν συνεχείς δοκιμές για να τεστάρουν και την παραμικρή λεπτομέρεια.

Ο δορυφόρος Hellas Sat 4 θα παρέχει καινοτόμες δορυφορικές υπηρεσίες, διευρύνοντας τις εργασίες της Hellas Sat στην Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Νότια Αφρική και είναι ένας από πιο σύγχρονους στον κόσμο.

Ο μοναδικός εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης, γενικός γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Βασίλης Μαγκλάρας, δήλωσε μετά την εκτόξευση του δορυφόρου: «Η χώρα μας σήμερα με την εκτόξευση του Hellas Sat 4 διασφαλίζει και επεκτείνει τα δικαιώματα της στο διάστημα και αποκτά σημαντικές νέες δυνατότητες στους τομείς των τηλεπικοινωνιών. Δυνατότητες που θα αξιοποιηθούν από τον στρατό μας και τα Σώματα Ασφαλείας της πατρίδας μας για αμυντικούς σκοπούς, σκοπούς πολιτικής προστασίας αλλά και ως αναπτυξιακό και ερευνητικό εργαλείο. Το σημερινό αποτέλεσμα οφείλεται στα πολλά και άξια στελέχη της δημόσιας διοίκησης που εργαστηκαν ανιδιοτελώς γι’ αυτόν τον σκοπό, αλλά και στην Hellas Sat που επενδύει εδώ και σχεδόν δυο δεκαετίες στον τομέα του διαστήματος. Τους ευχαριστώ θερμά. Εμείς οι Ελληνες όταν εργαζόμαστε συστηματικά και ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε τα πάντα.

Τι είναι ο δορυφόρος

Πρόκειται για έναν εκσυγχρονισμένο, βελτιστοποιημένο με νέες τεχνολογικές λύσεις δορυφόρο, που βασίζεται μεν στη σειρά των δορυφόρων τύπου LM 2100 με την πετυχημένη παρουσία στην συγκεκριμένη αγορά, διαθέτει όμως «μια εκσυγχρονισμένη τεχνολογική μορφή αφού χρησιμοποιεί δομές που βασίζονται στα ηλιακά ιστία μεταξύ άλλων καινοτόμων συστημάτων» όπως εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Κεντέας Καραντώνης, Hellas Sat 4 Program Manager, επικεφαλής της ομάδας που βρίσκεται πίσω από τον σχεδιασμό την κατασκευή και την εκτόξευση του δορυφόρου.

Ο Hellas Sat 4 είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός δορυφόρος, που κατασκευάστηκε μέχρι σήμερα, και ενσωματώνει πολλές καινοτόμες τεχνολογίες. Χάρη στις τεχνολογικές λύσεις που έχουν επιλεγεί από το 2014 – όταν παρουσιάστηκε στους τεχνικούς της Hellas Sat ο νέος τύπος δορυφόρου – ο Hellas Sat 4 θα μπορεί να παραμείνει για μεγαλύτερο διάστημα σε τροχιά.

To in.gr μέσα στο control room λίγο πριν από την εκτόξευση του Arianne 5 που μεταφέρει τον δορυφόρο της Hellas Sat

Δημοσιεύτηκε από in.gr στις Τρίτη, 5 Φεβρουαρίου 2019

«Η εκτόξευση του δορυφόρου Hellas Sat 4 θα αυξήσει τις δυνατότητές για αυτόνομες δορυφορικές επικοινωνίες μεταξύ των σημείων του Δημοσίου, για την Άμυνα, την Ασφάλεια αλλά θα αυξήσει τις δυνατότητες και για την ΕΡΤ που έχει πια το δικό της δίκτυο να τον αξιοποιήσει» δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, στην ΕΡΤ χαρακτηρίζοντας σημαντικό βήμα για την Ελλάδα την εκτόξευση του δορυφόρου. Θα συμβάλει στην ανάπτυξη της οικονομίας υπογράμμισε ο κ. Παππάς.

«Με την εκτόξευση του δορυφόρου Hellas Sat 4 η Ελλάδα καταλαμβάνει πια ισχυρή θέση στο διεθνή διαστημικό χάρτη παρέχοντας υπηρεσίες υψηλού επιπέδου όπου απαιτηθεί. Θα παρέχει στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις απολύτως αξιόπιστες δορυφορικές επικοινωνίες» δήλωσε στη ΕΡΤ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης.

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024