
Ζάεφ : Στη δημοσιότητα όλες οι μυστικές συμφωνίες με Ελλάδα
«Θα πρότεινα προσωπικά στα ιδρύματα να αποχαρακτηρίσουν και να δημοσιεύσουν τα δεδομένα», δήλωσε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ.
Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ προειδοποίησε ότι, εάν υπάρχουν νομικές δυνατότητες, θα συστήσει στα αρμόδια θεσμικά όργανα να αποχαρακτηρίσουν τα έγγραφα διαπραγμάτευσης του ονόματος με την Ελλάδα από το 1992 μέχρι την ημερομηνία της Συμφωνίας των Πρεσπών, γράφει αλβανικό δημοσίευμα των Σκοπίων.
«Εάν υπάρχει η δυνατότητα και θεωρείται ότι η στιγμή είναι κατάλληλη και δεν θα προκληθεί ζημιά στη χώρα μας, είτε στις σχέσεις μας με την Ελλάδα, θα πρότεινα προσωπικά στα ιδρύματα να αποχαρακτηρίσουν και να δημοσιεύσουν τα δεδομένα», δήλωσε ο Ζάεφ, απαντώντας σε ερώτηση της βουλευτού Νόλα Ισαΐλοφσκα-Στάροβα.
Το απόγευμα της Πέμπτης, οι υπουργοί της κυβέρνησης απάντησαν σε επερωτήσεις βουλευτών στο Κοινοβούλιο και η Στάροβα Ισαΐλοφσκα ρώτησε τι γίνεται με την αντιμετώπιση της διαφθοράς, μετά τη δημοσίευση διεθνούς έκθεσης που κατατάσσει τη χώρα στην 93η θέση παγκοσμίως, σύμφωνα με τον δείκτη διαφθοράς.
Για το θέμα αυτό, ο Ζάεφ είπε ότι το πιο σημαντικό είναι να τοποθετηθούν αρχικά μηχανισμοί ελέγχου.
Ελπίζει ότι όλοι μαζί, με την αντιπολίτευση στο Κοινοβούλιο, θα επιλέξουν τη νέα σύνθεση της Επιτροπής Καταπολέμησης της Διαφθοράς και προέτρεψε να μην προταθούν στην Επιτροπή μέλη από υπηρεσίες στις οποίες υπάρχουν υποψίες διαφθοράς.
Πηγή: echedoros-a.gr από albeu.com
- Κατοικίες με φθηνά ενοίκια – Οι «τυχεροί» [πίνακας]
- Ντόντα Χολ: «Έχουμε δουλέψει για αυτό όλη τη χρονιά» (vid)
- Ο Πόρος Έβρου εκπροσώπησε την Ελλάδα στην ευρωπαϊκή συνάντηση για τα Χωριά Πελαργών
- Η προπόνηση του Ολυμπιακού στο T-Center πριν από το μεγάλο παιχνίδι με τη Φενέρμπαχτσε (vids)
- Η Άλις Ρορβάχερ μεταμορφώνει τον Μικ Τζάγκερ σε φαροφύλακα
- Μπαρτζώκας: «Σημαντικό να χτίζεις αυτοπεποίθηση μέσα από τις συνήθειές σου»






