Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Καμμένος πήρε φόρα και διαγράφει

Ο Καμμένος πήρε φόρα και διαγράφει

Αφού, χάρη στον Νίκο Βούτση, εξασφάλισε τα προνόμια του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ό,τι και αν συμβεί, ο Πάνος Καμμένος πήρε φόρα και άρχισε να προαναγγέλλει διαγραφές βουλευτών των ΑΝΕΛ.

Αφού, χάρη στον Νίκο Βούτση, εξασφάλισε τα προνόμια του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ό,τι και αν συμβεί, ο Πάνος Καμμένος πήρε φόρα και άρχισε να προαναγγέλλει διαγραφές βουλευτών των ΑΝΕΛ.

Ο Πάνος Καμμένος ανάρτησε ένα tweet καλώντας τόσο τον Θανάση Παπαχριστόπουλο, όσο και τον Τέρενς Κουίκ που είναι ο πρώτος επιλαχών να παραιτηθούν και να παραδώσουν την έδρα τους.

Μάλιστα, σε κομματική εκδήλωση το βράδυ της Παρασκευής ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ανακοίνωσε την απόφασή του να διαγράψει τον Θανάση Παπαχριστόπουλο από την ΚΟ των ΑΝΕΛ πριν καν συνεδριάσει η Επιτροπή Κανονισμού της Βουλής τη Δευτέρα.

Εφόσον ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος παραδώσει την έδρα και ο Τέρενς Κουίκ παραμείνει υπουργός και παραιτηθεί από τη σειρά διαδοχής για την αναπλήρωση της κοινοβουλευτικής έδρας, τότε τη θέση στην ΚΟ των ΑΝΕΛ θα πάρει η Ελένη Σκλαβενίτη. Με τον τρόπο αυτό, ο Πάνος Καμμένος διασφαλίζει ότι η Κοινοβουλευτική του Ομάδα δεν θα διαλυθεί.

Ήδη έχουν προαναγγελθεί αλλαγές στον Κανονισμό της Βουλής, οι οποίες πρόκειται να συζητηθούν το μεσημέρι της Δευτέρας. Βάσει των πληροφοριών,  οι αλλαγές που θα προταθούν κινούνται στην κατεύθυνση οι πολιτικοί αρχηγοί να διατηρούν τα προνόμιά τους, ακόμα κι αν απολέσουν την κοινοβουλευτική τους ομάδα. Τα προνόμια αυτά αφορούν τα δικαιώματα λόγου των πολιτικών αρχηγών, αλλά και πρακτικά και θεσμικά δικαιώματα.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης αναμένεται να καταθέσει πρόταση προκειμένου ο Σταύρος Θεοδωράκης και ο Πάνος Καμμένος να μην χάσουν τα προνόμια του αρχηγού κόμματος στη Βουλή.

Η ρύθμιση αναμένεται να προβλέπει ότι όσοι έχουν αναδειχθεί στις εκλογές αρχηγοί κομμάτων θα διατηρούν την ιδιότητά τους και τα προνόμιά τους στη Βουλή ανεξάρτητα αν έχουν ή όχι 5 βουλευτές, όπως ορίζει έως σήμερα ο Κανονισμός της Βουλής.

Υπό εξέταση τελεί εάν παράλληλα θα αλλάξει και η διάταξη που θα επιτρέπει στους βουλευτές που θέλουν να αλλάξουν Κοινοβουλευτική Ομάδα να λογίζονται ως «κανονικά» μέλη της ΚΟ του νέου κόμματος που θα επιλέξουν, ώστε αυτή να μην διαλύεται, όπως κινδυνεύει να συμβεί στην περίπτωση των ΑΝΕΛ.

Sports in

«Βόμβα» του ESPN για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο!

Ρεπορτάζ που… ταράζει τα νερά για Γιάννη Αντετοκούνμπο και Μιλγουόκι Μπακς

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024