
Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων σχεδιάζουν οι αγρότες της Λάρισας
Μήνυμα στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Σταύρο Αραχωβίτη, στέλνουν οι αγρότες που συντάσσονται με την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων μετά την πρόσκλησή του υπουργού σε διάλογο, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν βρίσκεται με την πλευρά και τα συμφέροντα των αγροτών
Μήνυμα στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Σταύρο Αραχωβίτη, στέλνουν οι αγρότες που συντάσσονται με την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων μετά την πρόσκλησή του υπουργού σε διάλογο, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν βρίσκεται με την πλευρά και τα συμφέροντα των αγροτών.
Σχετικά με το αίτημά του για το αγροτικό πετρέλαιο, στην ανακοίνωση τονίζεται ότι η κυβέρνηση και ο υπουργός «προσέφεραν 1,1 δισ. ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό για φτηνό πετρέλαιο στους εφοπλιστές, τους ιδιοκτήτες αεροπορικών εταιριών, τους μεγαλοξενοδόχους, τους μεγαλοκλινικάρχες, αλλά ούτε ένα ευρώ για το πετρέλαιο των αγροτών, το οποίο πληρώνουν 1,40 ευρώ το λίτρο».
Αναφορικά με το ζήτημα που έχει προκύψει με τις ανοιχτές τιμές στο βαμβάκι, οι αγρότες των μπλόκων υποστηρίζουν ότι ο υπουργός, παρότι έχει πει ότι δεν θα ισχύουν από του χρόνου οι ανοιχτές τιμές στο βαμβάκι, εντούτοις, «δεν το συνδέει με τη θέσπιση κατώτερης εγγυημένης τιμής και δίχως να παίρνει μέτρα για την αναπλήρωση του εισοδήματος που έχασαν και συνεχίζουν να χάνουν οι αγρότες».
Μεταξύ άλλων, οι αγρότες των μπλόκων κατηγορούν τον υπουργό ότι ψεύδεται σχετικά με την ικανοποίηση των αιτημάτων τους, τονίζοντας ότι κανένα από τα αιτήματά τους δεν ικανοποιήθηκε στην παλαιότερη συνάντηση που είχαν και γι’ αυτό και προχωρούν σε κινητοποιήσεις.
Επίσης, οι αγρότες κατηγορούν τον υπουργό σχετικά με τις δηλώσεις του πως η κυβέρνηση δεν θέλει αγροτοδικεία, καθώς -όπως σημειώνουν- «αν η κυβέρνηση ήταν πράγματι κατά των “αγροτοδικείων” θα είχε φροντίσει στα 4 χρόνια της θητείας της να αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο, ώστε να μην επιτρέπεται στον οιονδήποτε εισαγγελέα να ενεργεί κατ’ αυτόν τον τρόπο σε βάρος αγροτών».
Σημειώνεται ότι με την ανακοίνωσή τους οι αγρότες των μπλόκων καλούν τους συναδέλφους τους να ενισχύσουν τις κινητοποιήσεις, ενώ τονίζουν ότι την Κυριακή, 3 Φεβρουαρίου, στην πανελλαδική σύσκεψη που θα πραγματοποιήσουν στη Νίκαια της Λάρισας, θα αποφασίσουν για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους.
- Αιματηρή σύγκρουση φυλών αυτοχθόνων στην Κολομβία με τουλάχιστον τρεις νεκρούς και 44 τραυματίες [βίντεο]
- Οι ΗΠΑ στέλνουν 5.000 στρατιώτες στην Πολωνία – Οι αντιδράσεις του προέδρου και του υπουργού Άμυνας
- Ο Οζγκιούρ Οζέλ καλεί σε αντίσταση, δηλώνει ότι δεν θα φύγει – «Το έγκλημά μας είναι ότι κερδίζουμε»
- Νέα διαδήλωση στην πρωτεύουσα της Βολιβίας εναντίον του προέδρου Πας
- Η ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα παραμένει «καταστροφική» λένε γνωστές ΜΚΟ
- Περισσότεροι από 20 νεκροί στην Ονδούρα σε 24 ώρες – Το ένα περιστατικό αφορά αστυνομική επιχείρηση [βίντεο]



