Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αποστράτευσαν τον Υποστράτηγο της ΠΥ που είχε αποκαλύψει ότι ήξεραν για νεκρούς στο Μάτι

Αποστράτευσαν τον Υποστράτηγο της ΠΥ που είχε αποκαλύψει ότι ήξεραν για νεκρούς στο Μάτι

Ο υποστράτηγος βρισκόταν στο μέτωπο της πυρκαγιάς και ήταν εκείνος που είχε καταθέσει πως οι Αρχές γνώριζαν για νεκρούς στο Μάτι προτού αρχίσει εκείνη η περίφημη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, στο Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής, λίγο πριν τα μεσάνυχτα, όταν όλοι διαβεβαίωναν τον Αλέξη Τσίπρα ότι η κατάσταση εξελίσσεται ομαλά

Σε αποστρατεία οδηγήθηκε ο υποστράτηγος του Πυροσβεστικού Σώματος Ιωάννης Ράμφος, ο αξιωματικός που συντόνιζε την υποστήριξη του Αρχηγείου της Πυροσβεστικής στις 23 Ιουλίου 2018, την ημέρα που η πύρινη λαίλαπα σκόρπιζε τον θάνατο και την καταστροφή στην Ανατολική Αττική.

Ο υποστράτηγος βρισκόταν στο μέτωπο της πυρκαγιάς και ήταν εκείνος που είχε καταθέσει πως οι Αρχές γνώριζαν για νεκρούς στο Μάτι, προτού αρχίσει εκείνη η περίφημη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, στο Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής, λίγο πριν τα μεσάνυχτα.

Ο κ. Ράμφος από τις 8 το βράδυ είχε ενημερώσει το Αρχηγείο ότι υπήρχαν νεκροί, ενώ στις 11 μ.μ. έδωσε και συγκεκριμένο αριθμό για τους νεκρούς που είχε βρει.

«Στις 8 προχωράει προς εμένα ένας άνθρωπος καμένος, ο οποίος κατέρρευσε μπροστά στο βενζινάδικο», είχε πει για τη μοιραία εκείνη βραδιά.

Στις 11 το βράδυ ο ίδιος αξιωματικός ανέφερε: «Στα στενά είδα περίπου 7-8 νεκρούς. Όλα τα άτομα που είδα ήταν έξω από τα αυτοκίνητα, πλησίον οχημάτων, μεταξύ τους και παιδιά».

Στις 23:15, ένα τέταρτο δηλαδή πριν ο Αλέξης Τσίπρας εμφανιστεί μαζί με υπουργούς και υπηρεσιακούς παράγοντες στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, ο κ. Ράμφος διαβίβαζε: «…αναφέρω ότι έχει τελειώσει το φαινόμενο και απλά μαζεύουμε νεκρούς».

Υπενθυμίζεται ότι στη σύσκεψη του Πρωθυπουργού με τους επικεφαλής της Πυροσβεστικής και τους αρμόδιους υπουργούς, δεν είχε γίνει η παραμικρή κουβέντα για νεκρούς. Όλοι διαβεβαίωναν τον Αλέξη Τσίπρα ότι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα, και ότι τα μέτωπα βρίσκονταν σε ύφεση, ενώ στην πραγματικότητα η χώρα θρηνούσε.

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024