Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Βρυξέλλες: Διαδήλωση των νέων κατά της κλιματικής αλλαγής

Βρυξέλλες: Διαδήλωση των νέων κατά της κλιματικής αλλαγής

Δεκάδες χιλιάδες νέοι διαδηλωτές αναμένεται σήμερα να κατακλύσουν τους δρόμους των Βρυξελλών, ενώνοντας τη φωνή τους ενάντια στην κλιματική αλλαγή

Δεκάδες χιλιάδες νέοι διαδηλωτές αναμένεται σήμερα να κατακλύσουν τους δρόμους των Βρυξελλών, ενώνοντας τη φωνή τους ενάντια στην κλιματική αλλαγή.

«Ελπίζουμε να είμαστε περισσότεροι απ’ ό,τι την προηγούμενη φορά, γιατί περιμένουμε όσους έχουν τελειώσει τις εξετάσεις τους στα πανεπιστήμια. Έτσι ελπίζουμε να είμαστε πάνω από 35.000» είπε η εκπρόσωπος της Κίνησης Νέων Πολιτών ενάντια στην κλιματική αλλαγή, Αδελαΐδα Σαρλιέ.

Πρόκειται για την τέταρτη ανάλογη διαδήλωση στο Βέλγιο από τις αρχές Ιανουαρίου.

Η πρώτη διοργανώθηκε από την οργάνωση Youth for Climate την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου. Περίπου 3.000 φοιτητές από τα φλαμανδικά πανεπιστήμια είχαν διαδηλώσει, ζητώντας από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να λάβει ισχυρά μέτρα για τον περιορισμό της υπερθέρμανσης του πλανήτη κάτω από τους 1.5ºC.

Μία εβδομάδα αργότερα ενώθηκαν με γαλλόφωνους φοιτητές, ανεβάζοντας τον αριθμό των διαδηλωτών σε 12.500.

Οι οργανωτές κάλεσαν τους φοιτητές των πανεπιστημίων να συμμετάσχουν σε αυτό το νεανικό κίνημα για το περιβάλλον, κι έτσι την περασμένη Πέμπτη ο αριθμός των διαδηλωτών έφθασε τις 35.000.

«Αυτή η πορεία θα γίνεται κάθε Πέμπτη μέχρι τις εκλογές» λέει η Σαρλιέ και προσθέτει: «Θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα στους πολιτικούς. Φοβόμαστε. Εμείς οι νέοι ξυπνάμε κάθε πρωί και αναρωτιόμαστε εάν θα έχουμε ένα μέλλον όπως αυτό που είχαν οι γονείς μας και οι παππούδες μας. Προφανώς, μας λένε όχι. Φοβόμαστε και διαδηλώνουμε αυτήν την ανησυχία στους δρόμους».

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024