Την πρόκρισή της στα προημιτελικά του EuroCup πανηγύρισε η Ούνιξ Καζάν. Η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη πέρασε νικηφόρα με 82-67 από την Αγία Πετρούπολη, απέναντι στη Ζενίτ, μετατρέποντας τον ρωσικό «εμφύλιο» σε παράσταση για ένα ρόλο.
Με την αποψινή επιτυχία η Ούνιξ αύξησε σε 4-1 το ρεκόρ της στον 8ο όμιλο, «αρπάζοντας» το «εισιτήριο» για την επόμενη φάση, μία αγωνιστική πριν την ολοκλήρωση της φάση των «16» (5η αγωνιστική).
Πρωταγωνιστής των νικητών ο Έρικ ΜακΚόλουμ με 19 πόντους και 3 ασίστ, ενώ ο Κώστας Καϊμακόγλου είχε απολογισμό 2 ριμπάουντ και 2 ασίστ σε 16 λεπτά συμμετοχής.
Εχθές (29/1), ο Ερυθρός Αστέρας των Μίλαν Τόμιτς και Στράτου Περπέρογλου υπέστη οδυνηρό αποκλεισμό επί γαλλικού εδάφους. Οι Σέρβοι ηττήθηκαν 72-71 από την Λιμόζ, βλέποντας το ρεκόρ τους στον 7ο όμιλο να υποχωρεί σε 1-4 (σ.σ. το ίδιο με τη Λιμόζ).
Ο Στράτος Περπέρογλου, μάλιστα, ήταν και ο… μοιραίος του Ερυθρού Αστέρα, καθώς αστόχησε στα 14΄΄ για τη λήξη και με το σκορ στο 72-71 αστόχησε στο νικητήριο τρίποντο. O Έλληνας φόργουορντ τελείωσε τον αγώνα με 4 πόντους, 5 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 3 λάθη σε 20 λεπτά συμμετοχής.
Καθώς βρισκόμαστε μια ανάσα από το Πάσχα, δεν προκαλεί καμία εντύπωση ότι μόνο δύο νέες ταινίες έκαναν την εμφάνισή τους στις σκοτεινές αίθουσες αυτή την εβδομάδα
Η έρευνα του CIES δείχνει ότι στην Ελλάδα μόνο ο Ολυμπιακός (6,2%) και ο ΠΑΟΚ (6.1%) δίνουν χρόνο συμμετοχής σε παίκτες Κ21. Ο στόχος των Πειραιωτών φάνηκε από τις αλλαγές και τις σημαντικές επενδύσεις στα τμήματα υποδομής ακόμη και μεσούσης της σεζόν. Και αυτό θα συνεχιστεί, με στόχο τους νέους «Μουζακίτηδες».
Ο ιδιοκτήτης της Χάποελ Τελ Αβίβ, Οφέρ Γιανάι αποκάλυψε ότι ο Βασίλιε Μίσιτς έχασε πέντε κιλά από τότε που η κοπέλα του άρχισε να του μαγειρεύει. Μάλιστα ένιωσε την ανάγκη να την ευχαριστήσει.
Η Μπαρτσελόνα είπε «ευχαριστώ» στην Τζιρόνα που έκοψε βαθμούς από τη Ρεάλ «κλείδωσε» τον τίτλο στη La Liga επί της ουσίας και πλέον σκέφτεται τον επαναληπτικό με την Ατλέτικο Μαδρίτης
Η Λίβερπουλ επικράτησε 2-0 της Φούλαμ στο Άνφιλντ, με τον 17χρονο διεθνή Άγγλο Ενγκουμόχα να ανοίγει το σκορ στο 36' και τον Σαλάχ να «σφραγίζει» τη νίκη με εντυπωσιακό τελείωμα στο 40'.