Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Μπαρτσελόνα προκάλεσε γενικό μπλακ άουτ στον Ολυμπιακό

Η Μπαρτσελόνα προκάλεσε γενικό μπλακ άουτ στον Ολυμπιακό

Σαν σίφουνας πέρασε από το ΣΕΦ η Μπαρτσελόνα κερδίζοντας εύκολα το φάντασμα του Ολυμπιακού (55-76) - Υπερισχύουν πλέον στην ισοβαθμία οι Καταλανοί και δυσκολεύει η επιχείρηση - τετράδα στη Euroleague για τον Ολυμπιακό

Γενικό μπλακ άουτ… Αυτό προκάλεσε στον Ολυμπιακό η Μπαρτσελόνα από την πρώτη κιόλας περίοδο (6-27 το επιμέρους σκορ) και παρά τις προσπάθειες των Ερυθρόλρυκων να διορθώσουν τη βλάβη το πρόβλημα παρέμεινε άλυτο μέχρι τέλους.

Η Μπαρτσελόνα πέρασε σαν σίφουνας από το ΣΕΦ (55-76), έπιασε τους Ερυθρόλευκους στην 5η θέση και υπερισχύει στην ισοβαθμία (12-9 η επίδοση των δύο ομάδων), αφού υπερκάλυψε τη διαφορά του πρώτου αγώνα.

Ο Ολυμπιακός εγκλωβίστηκε στην άμυνα της Μπαρτσελόνα, πληγώθηκε από την ευστοχία του Κρις Σίνγκλετον και εν τέλει καταποντίστηκε…

Τίποτα δεν πήγε καλά για τους Ερυθρόλευκους. Από το πρώτο δεκάλεπτο ήταν απλοί παρατηρητές της Μπαρτσελόνα και των ορέξεών της, βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 21 πόντους και από εκεί και έπειτα ήταν ανθρωπίνως αδύνατον να γυρίσουν την αναμέτρηση. Σε ένα γεμάτο ΣΕΦ που έσφυζε από ζωή, η Μπάρτσα έδωσε μία τεράστια… μπάτσα στους Πειραιώτες που ήταν σκιά του εαυτού τους.

Οι Καταλανοί δεν έπαιξαν κάποιο μπάσκετ ποιότητας. Απλά ο Ολυμπιακό ήταν κάκιστος, σε μία νύχτα που μόνο ο Μιλουτίνοφ έδειξε να παλεύει, όπως και ο κόσμος στις εξέδρες, με τους Ερυθρόλευκους να παρουσιάζουν τις ίδιες παθογένειες και τους φιλοξενούμενους να φεύγουν με ένα τεράστιο διπλό στις αποσκευές τους.

Ο Σέρβος σέντερ ήταν ο κορυφαίος των ηττημένων με 13 πόντους, την ώρα που ο πάλαι ποτε πράσινος, Κρις Σίνγκλετον, φόρτωσε το καλάθι του Ολυμπιακού με 18 πόντους σε μία εφιαλτική βραδιά για το συγκρότημα του Μπλατ.

Απαράδεκτο πρώτο δεκάλεπτο

Ο Ολυμπιακός πέρασε στην αναμέτρηση με τον Τίμα στην θέση του σμολ φόργουορντ και τον Σπανούλη να σκοράρει για το 2-3.

Οι Καταλανοί προηγήθηκαν με 5 πόντους γρήγορα, ο Στρέλνιεκς μείωσε σε 4-7, όμως Τόμιτς και Μπλάζιτς ανάγκασαν τον Μπλατ σε τάιμ άουτ με το σκορ στο 4-12.

Μάλιστα με γκολ φάουλ ο Πάνγκος έγραψε το 4-15 με τον Ολυμπιακό να είναι αγνώριστος το πρώτο δεκάλεπτο. Ο Στρέλνιεκς χτύπησε ξανά για το 6-15, όμως οι Ερυθρόλευκοι παρέμειναν κακοί, με τον Σίνγκλετον να σκοράρει και για το +14 των φιλοξενούμενων (6-20) σε ένα καταστροφικό οχτάλεπτο για τους Πειραιώτες.

Η Μπαρτσελόνα με τρίποντο του Χάνγκα έφτασε στο 6-25 με τον Ολυμπιακό να είναι πίσω με 19 πόντους στο φαληρικό κλειστό. Οι γηπεδούχοι τα είχαν σπάσει, έκλεισαν το δεκάλεπτο με έξι λάθη και την Μπαρτσελόνα να έχει επιβάλλει πλήρως τον ρυθμό της ούσα μπροστά με 21 πόντους.

Η πρώτη αντίδραση ήρθε με μία τοποθέτηση του Μιλουτίνοφ στο ζωγραφιστό και τις βολές του με τον Σεραφέν και το δίποντο του Σέρβου έπειτα από επιθετικό του ριμπάουντ για το 10-27. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού σκόραρε για το 12-27 και για το 15-27 με το 9-0 των Ερυθρόλευκων να τους επαναφέρει στις ράγες και να δείχνουν ότι έχουν παλμό. Ο Πρίντεζης έφερε τη διαφορά τους 10, με τους Καταλανούς να έχουν πνιγεί από το ΣΕΦ και την άμυνα του Ολυμπιακού και να μένουν χωρίς σκορ για 7 αγωνιστικά λεπτά. Ο Μπλάζιτς έκανε το 21-30, ο Γκος το 24-32 και ο Μπόγρης το 26-33 μετά από ασίστ του Σπανούλη, με το ημίχρονο να τελειώνει στο 28-38 και τους γηπεδούχους να συνέρχονται ως ένα σημείο στη δεύτερη περίοδο.

Ολική κατάρρευση

Το κάρφωμα του Μιλουτίνοφ άνοιξε τον… χορό στην τρίτη περίοδο, όμως η Μπαρτσελόνα με τον Σίνγκλετον να παίζει σαν στο σπίτι του, πέρασε ξανά με 13 πόντους. Γκος και Στρέλνιεκς μείωσαν στους 9 (34-43), ο παλιός παίκτης του Παναθηναϊκού πέτυχε ένα ακόμα τρίποντο για το 36-48, με τον Χάνγκα να τον ακολουθεί για το +14 (36-50) του συγκροτήματος του Πέσιτς. Και πάλι οι γηπεδούχοι μπήκαν κοιμώμενοι στο παρκέ. Χωρίς ενέργεια για άμυνα και με κακές επιλογές στην επίθεση, οι Ερυθρόλευκοι βρήκαν και πάλι σκορ με τον Μιλουτίνοφ, με τον Σίνγκλετον να βγάζει ένα ακόμα πικ εν ποπ και να σκοράρει για το 40-53.

Ο Ολυμπιακός ήταν στα σκοινιά και τίποτα δεν έλεγε να πάει καλά, οι Καταλανοί κυριάρχησαν σε κάθε μεριά του παρκέ, ο Σεραφέν έγραψε το 40-55, με τον Στρέλνιεκς να σκοράρει στη λήξη του δεκαλέπτου για το 43-55.

Για την ομάδα του Μπλατ δεν πήγαινε τίποτα καλά, η Μπαρτσελόνα έκανε πάρτι στη ρακέτα και το ματς έφτασε και πάλι στους 16 πόντους με 8:12 για το τέλος του παιχνιδιού.

Η τρίτη ήττα στο ΣΕΦ ήταν προ των πυλών, με τον Ολυμπιακό φέτος να μην έχει εκμεταλλευτεί σε κανένα σημείο την έδρα του. Η διαφορά όχι μόνο δεν έπεφτε, αλλά ανέβαινε επικίνδυνα για τους Καταλανούς, με την εμφάνιση των Ερυθρόλευκων να είναι απαγορευτική για όνειρα πλεονεκτήματος έδρας. Οι Ερυθρόλευκοι ήταν απαράδεκτοι και στο τέταρτο δεκάλεπτο, η επιθετική τους συγκομιδή προκαλούσε μόνο προβληματισμό, με τον Μπλατ να βλέπει τους παίκτες του να πέφτουν αμαχητί από την Μπαρτσελόνα και την ομάδα του να φωνάζει… ενίσχυση για να μην βρεθεί ακόμα χαμηλότερα από την 5η θέση στην βαθμολογία.

Ο Τόμιτς έγραψε το 46-67, με το φάντασμα του Ολυμπιακού να περιφέρεται στο κλειστό και να απογοητεύει τους πάντες. Όπως στο πρώτο δεκάλεπτο, έτσι και στο τέταρτο, ο Ολυμπιακός ήταν εκτός τόπου και χρόνου με το τελικό να αποτυπώνει την πλήρη διάσταση στην απόδοση των δύο ομάδων σε ένα βράδυ που πρέπει να ξεχάσει η ομάδα του Πειραιά αν θέλει να συνεχίσει να πιστεύει σε κάτι καλό φέτος.

Sports in

Στρέφεται στη Δικαιοσύνη η Μπαρτσελόνα για το γκολ-φάντασμα κόντρα στη Ρεάλ (vid)

Αποφασισμένη να το φτάσει στα άκρα η Μπαρτσελόνα για το γκολ του Λαμίν Γιαμάλ που δεν μέτρησε ποτέ αν και είναι φανερό πως η μπάλα πέρασε την γραμμή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024