Η συζήτηση, όπως μεταδίδουν και τα επιτελεία και των δύο πλευρών, ήταν εφ’ όλης της ύλης. Φώφη Γεννηματά και Γιώργος Παπανδρέου συζήτησαν για τις πολιτικές εξελίξεις αλλά και την πορεία προς το συνέδριο του Μαρτίου, που θα μετατρέψει το Κίνημα Αλλαγής από πολυκομματικό σε ενιαίο φορέα.

Η συνάντηση αναμενόταν με ενδιαφέρον αλλά και ανησυχία καθώς ο Γιώργος Παπανδρέου κρατούσε κλειστά τα χαρτιά του σχετικά με το αν αποδεχόταν ή όχι την θέση της κυρίας Γεννηματά, ότι τα κόμματα που αποτελούν το Κίνημα Αλλαγής θα πρέπει να κάνουν ένα βήμα πίσω προκειμένου ο κεντροαριστερός φορέας να κάνει, μέσω της ενοποίησης της λειτουργίας του ένα βήμα μπροστά. Μάλιστα δεν ήταν λίγοι όσοι έθεταν το ερώτημα αν το ΚΙΔΗΣΟ, συμμετάσχει σε αυτή την πορεία θυσιάζοντας ένα τμήμα της αυτονομίας του.

Όπως φάνηκε από τη συνάντηση, θέμα ενστάσεων ή αγεφύρωτων θέσεων δεν υφίσταται. «Προχωράμε μαζί στο συνέδριο του Μαρτίου» ανέφεραν οι επιτελείς της Χαριλάου Τρικούπη.

Σε ότι αφορά την υποψηφιότητα του κ. Παπανδρέου και οι δύο πλευρές κρατάνε κλειστά τα χαρτιά τους. Το βέβαιο είναι ότι ο πρώην πρωθυπουργός είχε διαμηνύσει στη Χαριλάου Τρικούπη ότι επιθυμεί να είναι υποψήφιος στην Πάτρα και όχι σε οποιαδήποτε άλλη περιφέρεια.

Η εκτίμηση που υπάρχει μετά και τη σημερινή συνάντηση είναι ότι ο κ. Παπανδρέου θα είναι τελικά υποψήφιος στην Πάτρα.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in. gr