Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μαδούρο: Ο Τραμπ έδωσε εντολή να με σκοτώσουν

Μαδούρο: Ο Τραμπ έδωσε εντολή να με σκοτώσουν

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας τόνισε ότι δεν έχει εκδοθεί ως τώρα ένταλμα σύλληψης σε βάρος του προέδρου της Εθνοσυνέλευσης, Χουάν Γκουαϊδό

«Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ διέταξε την κολομβιανή κυβέρνηση και τη μαφία να με σκοτώσουν» δήλωσε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik.

«Αν μου συμβεί κάτι κάποια μέρα, ο Ντόναλντ Τραμπ και ο κολομβιανός πρόεδρος Ιβάν Ντούκε θα είναι υπεύθυνοι» πρόσθεσε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που μεταδόθηκε σήμερα.

Επανέλαβε ότι είναι καλά προστατευμένος, σχολιάζοντας την πιθανότητα μιας νέας απόπειρας κατά της ζωής του. «Είμαι πάντα προστατευμένος από το λαό της Βενεζουέλας, έχουμε μια καλή υπηρεσία πληροφοριών» επισήμανε.

Δεν έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Γκουαϊδό

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας τόνισε ότι δεν έχει εκδοθεί ως τώρα ένταλμα σύλληψης σε βάρος του προέδρου της Εθνοσυνέλευσης, Χουάν Γκουαϊδό, που αυτοανακηρύχθηκε μεταβατικός πρόεδρος της χώρας την περασμένη εβδομάδα.

«Εξ όσων γνωρίζω, αυτό το μέτρο δεν έχει ληφθεί ως τώρα. Ας περιμένουμε να ολοκληρωθούν οι εσωτερικές συνταγματικές και δικαστικές διαδικασίες, για να δούμε τα αποτελέσματα. Δεν θα βιαστούμε, θα περιμένουμε» τόνισε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας.

Για τον Μαδούρο το ζήτημα είναι συνταγματικό και επαφίεται στη δικαιοσύνη της Βενεζουέλας.

«Ως αρχηγός του κράτους, έχω την άποψη ότι γίνεται απόπειρα πραξικοπήματος, κατά παραβίαση του Συντάγματος. Αλλά αυτή είναι απλώς η γνώμη του αρχηγού του κράτους. Πρέπει να ενεργήσει ο γενικός εισαγγελέας, και έχει ήδη αρχίσει να ενεργεί, πρέπει να ενεργήσει το Ανώτατο Δικαστήριο, και ήδη ενεργεί. Και ό,τι αποφασίσουν ο εισαγγελέας και τα δικαστήρια, θα εφαρμοστεί από το δικαστικό σύστημα της Βενεζουέλας» ανέφερε ο Μαδούρο.

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Βενεζουέλας (TSJ) επέβαλε την Τρίτη απαγόρευση εξόδου από τη χώρα στον 35χρονο Γκουαϊδό, πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης -του μοναδικού θεσμού που ελέγχει η αντιπολίτευση στη χώρα-, και πάγωσε τους τραπεζικούς λογαριασμούς και τα περιουσιακά στοιχεία του ως την αποπεράτωση της προκαταρκτικής έρευνας που διενεργείται σε βάρος του για τις πρόσφατες ενέργειές του.

Σιγή Μαδούρο για το εάν στη φρουρά του εργάζονται ρώσοι μισθοφόροι

Εξάλλου, ο Νικολάς Μαδούρο αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο όταν ρωτήθηκε εάν στη φρουρά του ή στο προσωπικό του εργάζονται στελέχη ρωσικών ιδιωτικών υπηρεσιών ασφαλείας.

Ερωτηθείς εάν φοβάται νέα απόπειρα κατά της ζωής του, ο Μαδούρο αποκρίθηκε ότι η φύλαξή του είναι πολύ καλή. Ερωτηθείς εάν συμμετέχει προσωπικό ρωσικών ιδιωτικών εταιρειών ασφαλείας στη φρουρά του, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας απάντησε ότι «δεν έχει κανένα σχόλιο για το θέμα αυτό».

Επιπροσθέτως, ο σοσιαλιστής πολιτικός είπε ότι η κυβέρνησή του σκοπεύει να συνεχίσει να αποκτά προηγμένα οπλικά συστήματα από τη Ρωσία.

«Πάντα έχουμε σχέδια για την προώθηση της συνεργασίας, ώστε να βελτιώνουμε την αντιαεροπορική μας άμυνα, την τεχνολογία των πυραύλων μας, το πυροβολικό μας (…). Θα συνεχίσουμε να προχωράμε μπροστά σε αυτό το πεδίο (των εξοπλισμών). Τα πιο προηγμένα όπλα στον κόσμο θα συνεχίσουν να έρχονται στη Βενεζουέλα» υποστήριξε ο Μαδούρο.

Η συνεργασία των δύο χωρών είναι αδιάλειπτη, συνεχίζεται «κάθε μήνα, αυτό είναι φυσιολογικό, δεν είναι κάτι το οποίο συμβαίνει κατ’ εξαίρεση», νέα ρωσικά οπλικά συστήματα «έρχονται κάθε μήνα», επέμεινε, και πρόσθεσε πως το Καράκας εκφράζει «ευγνωμοσύνη» για τη ρωσική βοήθεια και πάντα «αποπληρώνει τις οφειλές του».

«Χειροπέδες» σε δύο δημοσιογράφους από τη Χιλή

Δύο δημοσιογράφοι από τη Χιλή, όπως και δύο ντόπιοι, συνελήφθησαν την Τρίτη το βράδυ κοντά στο προεδρικό μέγαρο στο Καράκας, κατήγγειλε το Εθνικό Συνδικάτο Εργαζομένων του Τύπου (SNTP).

Ο Ροντρίγο Πέρες και ο συνάδελφός του Γκονσάλο Μπαραόνα, δύο δημοσιογράφοι που εργάζονται για το τηλεοπτικό δίκτυο της Χιλής TVN, συνελήφθησαν από μέλη της προεδρικής φρουράς μαζί με δύο δημοσιογράφους, τον Μάικερ Ιριάρτε και την Άνα Ροντρίγκες του ψηφιακού δικτύου VPI.

Οι Πέρες και Μπαραόνα βρίσκονται στο Καράκας για να καλύψουν την πολιτική κρίση που ξέσπασε, αφότου ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό αυτοανακηρύχθηκε πρόεδρος της Βενεζουέλας στις 23 Ιανουαρίου.

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024