Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Άρχισαν οι κλήσεις για το σκάνδαλο ΔΕΠΑ – Λαυρεντιάδη

Άρχισαν οι κλήσεις για το σκάνδαλο ΔΕΠΑ – Λαυρεντιάδη

Αγωνιά η κυβέρνηση για το τι θα μπορούσε να αποκαλυφθεί σχετικά με το ρόλο Πετσίτη

Οι ανακριτές που εξετάζουν την υπόθεση του χρεών της εταιρείας ELFE, του υπόδικου επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη προς τη ΔΕΠΑ, έχουν σηκώσει μανίκια και καλούν σιγά-σιγά τους διαφόρους εμπλεκόμενους. Τελευταίοι καλούνται ως γνωστον οι κατηγορούμενοι.
Ωστόσο η είδηση για την κατεπείγουσα προκαταρκτική που διέταξε ο Προιστάμενος της Εισαγγελίας Αθηνών και οι πρόσφατες ποινικές διώξεις έχουν με τη σειρά τους δημιουργήσει κινητικότητα σε κυβερνητικούς κύκλους και αυτό διότι επανέρχονται στο προσκήνιο οι καταγγελίες του πρώην Διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΕΠΑ Θόδωρου Κιτσάκου, ο οποίος με κάθε ευκαιρία καρφώνει τον υπουργό Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη για την καρατόμησή του μόλις αυτός εισηγήθηκε μέτρα κατά του Λαυρεντιάδη, όπως υποστηρίξε και στην γνωστή συνέντευξή του στα ΝΕΑ.
Ο κ. Κιτσάκος αναφέρεται επίσης στον διάδοχό του στη ΔΕΠΑ Δημήτρη Τζώρτζη αφήνοντας αιχμές για ολιγωρία στη λήψη μέτρων, όπως η υπαγωγή της υπερχρεωμένης ΕLFE του Λαυρεντιάδη σε καθεστώς αναγκαστικής διαχείρησης.

Και θα έχει ενδιαφέρον να αποκαλυφθεί και ο ρόλος του Μανώλη Πετσίτη, στενού φίλου του Νίκου Παππά που μπαινόβγαινε στο Μαξίμου και στη ΔΕΠΑ.
Η διοίκηση Τζώρτζη-Δότση παραπέμπει για το θέμα της αναγκαστικής διαχείρησης στο υπουργείο Ενέργειας και στους μετόχους της εταιρείας Ελληνικά Πετρέλαια και ΤΑΙΠΕΔ.
Απ’ την πλευρά των μετόχων και συγκεκριμένα του ΤΑΙΠΕΔ δηλώνεται άγνοια για τον χειρισμό του θέματος, με την υποσημείωση ότι «η δίοικηση είναι εκεί για να διοικεί. Και οι μέτοχοι για να ελέγχουν».

Only in

«Πόλεμο» κατά της στεγαστικής κρίσης, του υπερτουρισμού και των άπιαστων ενοικίων κηρύττουν οι ευρωπαϊκές πόλεις

«Όσο περισσότερα είναι τα διαμερίσματα βραχυχρόνιας μίσθωσης, τόσο αυξάνονται τα ενοίκια» σύμφωνα με τον Konstantin Kholodilin, ερευνητή στο Γερμανικό Ινστιτούτο Οικονομικών Ερευνών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024