Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Xoυλτ: «Έχουμε αποκτήσει αυτοπεποίθηση, μας ταιριάζει το 3-5-2»

Xoυλτ: «Έχουμε αποκτήσει αυτοπεποίθηση, μας ταιριάζει το 3-5-2»

Ο Σουηδός άσος μίλησε για το νέο σύστημα της ΑΕΚ και το τι έχει αλλάξει στην ομάδα.

Στον τομέα ψυχολογία στάθηκε ο Νίκλας Χουλτ, εξηγώντας στη ΝΟVA τους λόγους της βελτίωσης της ΑΕΚ μέσα στο 2019. Ο Σουηδός μπακ είπε πως η Ένωση έχει αποκτήσει πλέον την αυτοπεποίθηση που της έλειπε, ενώ συμπλήρωσε πως το 3-5-2 είναι ένα σύστημα που ταιριάζει… γάντι στον Δικέφαλο, αλλά και στον ίδιο. «Εχουμε αποκτήσει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Εχει επιστρέψει το χαμόγελο στις προπονήσεις. Όταν είναι θετικά τα αποτελέσματα όλα είναι πιο εύκολα», είπε αρχικά ο Χουλτ.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε:

Για το 3-5-2: «Εγω αισθάνομαι μια μεγάλη διαφορά, γιατι δεν καλούμαι να καλύψω όλη την πλευρά. Εχω παίξει και στο παρελθόν. Είναι διαφορετικό να παίζεις με τριάδα. Αυτό το σύστημα ταιριάζει στην ομάδα, γιατί έχει καλούς παίκτες στον άξονα, είναι επιθετικογενείς παίκτες και παίζουμε καλά».

Για τη θέση του: «Να ξεκαθαρίσουμε ότι η δουλειά μου είναι να τρέχω. Ξέρω ότι απαιτεί περισσότερη δουλειά. Στο αμυντικό κομμάτι χρειάζεται μαζική μετατόπιση. Ξέρω ότι πρέπει να τρέχω, μου αρέσει να τρέχω και μου αρέσει να βοηθάω και επιθετικά, οπότε είμαι μια χαρά».

Για το πρώτο γκολ με τον Πανιώνιο και την τακτική που ακολούθησε η ΑΕΚ στη συγκεκριμένη φάση: «Αυτό που προσπαθήσαμε να κάνουμε με τον Πανιώνιο είναι να εκμεταλλευτούμε τους κενούς χώρους. Οσο πιο έξυπνους και καλούς παίκτες έχεις εκμεταλλεύεσαι τους χώρους. Το σύστημα αυτό σου δίνει χώρους. Δεν είναι τόσο δεσμευτικό όπως το 4-4-2. Υπάρχει περισσότερη ελευθερία κινήσεων από τους επιθετικογενείς ποδοσφαιριστές».

Για το «μηδέν» στην άμυνα μέσα στα ματς του 2019 και τα γκολ που πετυχαίνει στο ξεκίνημα των αγώνων: «Κι αυτό οφείλεται στην αλλαγή συστήματος. Όταν κάνουμε επίθεση είναι 3-5-2. Όταν αμυνόμαστε γίνεται με 5 αμυντικούς. Αυτό φαίνεται στα ματς. Αν εξαιρέσουμε το γκολ με τον Κισσαμικό, δε δεχόμαστε γκολ. Κι αυτό οφείλεται στο σύστημα».

Για το τι του αρέσει προσωπικά στο 3-5-2: «Προσωπικά δεν μπορώ να πω ότι αισθάνομαι άνετα, αλλά μου αρέσει. Στο 4-4-2 που μαθαίνουμε από παιδιά ξέρω ότι έχω το εξτρέμ μπροστά μου να παίξει. Στο 3-5-2 δεν το έχω αυτό, γιατί πρέπει να κλείνω στον άξονα. Μου αρέσει αυτό το σύστημα ειδικά όταν κάνουμε επίθεση».

Για το ματς με τον Λεβαδειακό: «Κατά τη διάρκεια του χειμώνα θα μπορούσα να πω λόγω του αγωνιστικού χώρου όλα τα ματς είναι δύσκολα. Το αυριανό ματς ναι θα είναι δύσκολο και πρέπει να βάλουμε τα δυνατά μας».

Αν σκέφτεται ο παίκτης το επόμενο ματς (όπως είναι αυτό με τον ΠΑΟΚ): «Κάθε παιχνίδι πλέον είναι πάρα πολύ σημαντικό. Είναι πάντα οι τρεις βαθμοί της νίκης. Αυριο παίζουμε και θα πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι. Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής δεν είχα υπολογίσει ότι παίζουμε με τον ΠΑΟΚ την Κυριακή! Αλλά όπως σας είπα και πριν είναι το ίδιο σημαντικό το αυριανό ματς, όσο κι εκείνο με τον ΠΑΟΚ. Θα πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι από εδώ μέχρι το τέλος της σεζόν να πάρουμε κάθε νίκη, για να πλησιάσουμε όσο γίνεται στην κορυφή».

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024