Τι και αν έφτασε στα 32 του. Τι και αν έμεινε ελεύθερος από την Στόουκ στα μέσα της σεζόν. Το όνομα του Αφελάι συνεχίζει να κάνει «γκελ», αφού βελγικά δημοσιεύματα συνδέουν τον φαντεζί μεσοεπιθετικό με την Άντερλεχτ.
Η όλη παραφιλολογία βασίζεται στο γεγονός ότι ο Φρεντ Ρούτεν, ανέλαβε χρέη προπονητή στην Άντερλεχτ, ο οποίος ξέρει πολύ καλά τον 32χρονο Ολλανδό από την κοινή τους θητεία στην Αϊντχόβεν. Είναι δεδομένο πως η βελγική ομάδα θέλει να προσθέσει εμπειρία μεσοεπιθετικά, αλλά όπως ανέφερε και ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας, Μίχαελ Βερσούρεν, οι πρώην πρωταθλητές Βελγίου θέλουν παίκτες που θα βοηθήσουν άμεσα και θα εξελιχθούν μέσα από τα παιχνίδια, σύμφωνα με την ιστοσελίδα voetbalnieuws.be.
Προφίλ στο οποίο σίγουρα δεν ταιριάζει ο Αφελάι που λόγω της ευπάθειας του σε τραυματισμούς έχει αγωνιστεί σε 18 ματς πρωταθλήματος στα τελευταία τρία χρόνια, ενώ φέτος κατάφερε να αγωνιστεί μόλις… 300 λεπτά με την ομάδα U23 της Στόουκ.
Όπως και να έχει, ο πρώην παίκτης των Μπαρτσελόνα, Ολυμπιακού, Σάλκε και Αϊντχόφεν, έστω και αν φαίνεται να είναι από τα αουτσάιντερ, ίσως πάρει την ευκαιρία του για να δοκιμαστεί από την Άντερλεχτ και να προσπαθήσει να πείσει τους ιθύνοντες της ομάδας, μιας και είναι ελεύθερος στην ποδοσφαιρική αγορά.
Η Λάτσιο μετράει ήδη αντίστροφα ενόψει της συμμετοχής της στον τελικό του Coppa Italia ωστόσο ο Μαουρίτσιο Σάρι δεν έχει ξεχάσει την αποχώρηση του Χρήστο Μανδά.
Αν και αποχώρησε τραυματίας από το παιχνίδι κόντρα στην Σταντάρ Λιέγης, οι εξετάσεις του Κωνσταντίνου Καρέτσα είναι καθαρές και θα είναι διαθέσιμος στα επόμενα παιχνίδια της Γκενκ.
Ήταν 28 Απριλίου του 1993 όταν η καριέρα και -όπως δυστυχώς αποδείχθηκε- η ζωή του μυθικού Μπόμπαν Γιάνκοβιτς, θα έμεναν για πάντα στη βάση της μπασκέτας του κλειστού της Νέας Σμύρνης.