Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γκρίζλις, Μπακς και Χόρνετς σε ένα… τρελό ντόμινο ανταλλαγών

Γκρίζλις, Μπακς και Χόρνετς σε ένα… τρελό ντόμινο ανταλλαγών

Σενάρια από την άλλη άκρη του Ατλαντικού, εμπλέκουν τις τρεις ομάδες σε ένα ντόμινο ανταλλαγών με βασικό άξονα τους δύο αστέρες των Γκρίζλις, Μαρκ Γκασόλ και Μάικ Κόνλεϊ

Σε φάση αναδόμησης φαίνεται πως μπαίνουν οι Μέμφις Γκρίζλις. Πριν από λίγες ακούστηκε ότι το franchise είναι ανοικτό σε προσφορές για τα δύο μεγάλα αστέρια του, τους Μαρκ Γκασόλ και Μάικ Κόνλεϊ και οι πρώτοι ενδιαφερόμενοι δεν άργησαν να φανούν.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του HoopsHabit, τον Γκασόλ καλοβλέπουν οι Σάρλοτ Χόρνετς και μάλιστα ετοιμάζουν ένα… πλούσιο πακέτο για να επιτύχουν την ανταλλαγή αυτή. Οι Σφήκες για να αποκτήσουν τον έμπειρο Ισπανό σέντερ προσφέρουν τους Κόντι Ζέλερ, Φρανκ Καμίνσκι και Μαλίκ Μονκ, μαζί με ένα draft του πρώτου γύρου από το 2019.

Όσον αφορά τώρα τον Μάικ Κόνλεϊ, το «SB Nation» εμπλέκει τους Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Τα Ελάφια για να αποκτήσουν τον γκαρντ των Γκρίζλις, είναι διατεθειμένα να στείλουν στο Μέμφις τον Έρικ Μπλέντσο, που φέτος κάνει πολύ καλή σεζόν υπερβαίνοντας τους μέσους όρους καριέρας του στις τρεις βασικές κατηγορίες (πόντοι-ριμπάουντ-ασίστ).

Η κίνηση αυτή έχει μια λογική. Ο Γκασόλ είναι franchise player των Γκρίζλις διανύοντας την 11η σεζόν του στην ομάδα που τον έφερε άλλωστε στο ΝΒΑ το 2008. Ο Καταλανός είναι από τους πιο έμπειρους και σταθερούς ψηλούς της Λίγκας, αλλά δεν παύει να μεγαλώνει. Βαδίζει προς τα 34 χρόνια του και σίγουρα οι καλύτερες μέρες είναι… πίσω του. Ωστόσο με μέσους όρους 15.4 πόντων, 8.7 ριμπάουντ, 4.7 ασίστ, 1.2 κλεψιμάτων και 1.2 μπλοκ δείχνει πως το έχει ακόμα και σίγουρα μπορεί να σταθεί στη Λίγκα για αρκετό χρονικό διάστημα ακόμα, ειδικά για μια ομάδα που ψάχνει ενέσεις εμπειρίας. Από την άλλη έχουμε τον Μάικ Κόνλεϊ. Άλλον ένα παίκτη… γέννημα θρέμμα των Γκρίζλις μιας και αγωνίζεται στους Γκρίζλις επί 12 σερί σεζόν. Φέτος ο Money Mike είναι καλύτερος από ποτέ βάσει αριθμών έχοντας κατά μέσο όρο 20 πόντους, 3.3 ριμπάουντ και 6.2 ασίστ.

Υπάρχει ένα τεράστιο «αλλά» και για τους δύο παίκτες όμως και δεν είναι άλλο από το οικονομικό. Κόνλεϊ και Γκασόλ στοιχίζουν φέτος 54.6 εκατ. δολάρια, ενώ για τη σεζόν 2019-2020 το ποσό αυτό θα ανέβει στα 58.1 εκατ. δολάρια, ποσό πολύ μεγάλο για δύο παίκτες που σίγουρα δεν είναι από αυτούς που θα μπορέσουν να ηγηθούν στην επόμενη μέρα της ομάδας όπως την οραματίζονται o GM των Γκρίζλις, Κρις Γουάλας και οι ιθύνοντες των Αρκούδων.

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024