Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αμβρoσίου το ανάγνωσμα: Ενας κήρυκας του μίσους

Αμβρoσίου το ανάγνωσμα: Ενας κήρυκας του μίσους

Ομόφωνα ένοχος ο μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

Ο μητροπολίτης Αμβρόσιος κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για τις δύο πράξεις -αντιρατσιστικός νόμος και κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος. Στο άκουσμα της δικαστικής απόφασης το ακροατήριο, αποτελούμενο από ιερείς και υποστηρικτές του, αναφώνησε «Αίσχος». Αλλά το αίσχος ξεκίνησε από τον ίδιο τον μητροπολίτη, ήδη από το 2012.

Ο μητροπολίτης Αμβρόσιος εξέφρασε ανοιχτά τις πολιτικές του προτιμήσεις τον Μάιο του 2012, όταν ο Μίμης Ανδρουλάκης αρνήθηκε να παραστεί στην ορκωμοσία της Βουλής, λόγω της παρουσίας χρυσαυγιτών βουλευτών. Εκλεγμένων, βεβαίως, πράγμα που έδωσε το πρώτο πάτημα στον μητροπολίτη. Τότε, ο ιερέας εξέφρασε ανοιχτά την στήριξή του στο νεοναζιστικό μόρφωμα. Έτσι, τον Οκτώβριο του 2012, όταν κλήθηκε να εγκαινιάσει τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Αίγιο, δήλωσε πως αν ωριμάσει η Χρυσή Αυγή μπορεί να καταστήσει μια «γλυκιά ελπίδα για τον απελπισμένο πολίτη».

Ούτε η δολοφονία του Παύλου Φύσσα το 2013 τον έκανε να αλλάξει θέση. Μάλιστα, δήλωσε ξανά την στήριξή του, κάνοντας λόγο για μεγάλη δικαίωση.

https://youtu.be/T6rrJjPLqiw

Μετανάστες και πρόσφυγες

Βεβαίως, ο κύριος και μεγάλος εχθρός, ήταν οι μετανάστες και οι πρόσφυγες. Μάλιστα, ο μητροπολίτης τόνιζε σε κάθε ευκαιρία, πως πρόκειται για «κατακτητές», εχθρούς του έθνους και επεσήμανε τον κίνδυνο της ένταξης των παιδιών στα σχολεία.

«Το Κράτος προσπαθεί να εντάξει τα παιδιά των μεταναστών-κατακτητών μας στα Δημόσια Σχολεία. Άλλοι Έλληνες γονείς αρνούνται να το αποδεχθούν και άλλοι το αποδέχονται! Τα δεινά άρχισαν ήδη.

Εν τω μεταξύ οι δήθεν μετανάστες, στην ουσία όμως απεσταλμένοι κατακτητές, άρχισαν ήδη την εγκληματική δράση τους! Επιτίθενται, κλέβουν, τραυματίζουν ή και φονεύουν αθώους Έλληνες πολίτες», έγραφε (και κήρυττε) το 2017.

Παράλληλα, η Χρυσή Αυγή, με προκάλυψη τους… «αγανακτισμένους γονείς», οργάνωνε έκτροπα σε σχολεία που θα δέχονταν προσφυγόπουλα, με χαρακτηριστικότερα παραδείγματα το Ωραιόκαστρο και το Πέραμα.

Σε αυτό το κρεσέντο ρατσισμού και μίσους, απάντησε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, τονίζοντας πως πρέπει να μπαίνει και ένα όριο στις προσωπικές απόψεις.

Είναι λυπηρό το φαινόμενο. Ο Θεός είναι αγάπη. Ο Θεός δεν εκδικείται, προτρέπει όλους μας να αγαπάει ο ένας τον άλλο. Συνηθίζουμε να λέμε ότι είναι προσωπικές οι απόψεις αυτές, αλλά και οι προσωπικές απόψεις έχουν ένα όριο γιατί το γενικότερο διάγραμμα, η εικόνα του Θεού μας είναι ότι ο Θεός είναι αγάπη δεν είναι τιμωρός, δεν είναι εκδικητής, αλλά αγαπάει όλους μας», είχε δηλώσει τότε.

Ομοφοβία και οργή

Το 2015 ο μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας ξεκίνησε ανοιχτό πόλεμο κατά της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας. Η κυβέρνηση προωθούσε προοδευτικά νομοσχέδια για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων , με το Σύμφωνο Συμβίωσης που έδινε την ευκαιρία σε ίση νομική αντιμετώπιση των ομόφυλων ζευγαριών.

«Φτύστε τους». Αυτή η προτροπή του μητροπολίτη ήταν και εκείνη που τελικά τον καταδίκασε. «Ε, λοιπόν, αυτούς τους ξεφτιλισμένους, φτύστε τους! Αποδοκιμάστε τους! Μαυρίστε τους! Δεν είναι άνθρωποι! Είναι εκτρώματα της φύσεως!» – και πότε σε αγώνα ώστε «να μην μολυνθεί η περιοχή μας από τους πρόσφυγες», έγραφε στο blog του και μετέφερε στο ποίμνιο.

Η οργή ήταν άμεση, η προσοχή που στράφηκε προς το πρόσωπο του μητροπολίτη ήταν στη μεγάλη της πλειοψηφία καταδικαστική. Αλλά οι υποστηρικτές του δεν έπαψαν να επικροτούν.

«Άτομα με διαταραχή» οι ομοφυλόφιλοι κατά τον μητροπολίτη Αμβρόσιο, αλλά και -εκτός αυτού- η μεγάλη του ευκαιρία για λίγη δημοσιότητα. Το κήρυγμα του μίσους του γινόταν ολοένα και πιο γνωστό.

Μίσος για την Αριστερά και τον Αλέξη Τσίπρα

Ο μητροπολίτης Αμβρόσιος έχει δηλώσει -και τι δεν έχει δηλώσει, δηλαδή, ένθερμος πολέμιος της Αριστεράς. «Καλύτερα φασίστας, παρά συμμορίτης» και πράγματι υποστηρίζει με τρομερή συνέπεια τον ρόλο του φασίστα.
Ωστόσο, με τον ΣΥΡΙΖΑ κυβερνών κόμμα μπόρεσε να αναπτύξει καλύτερα τις ακραίες, επικίνδυνες θέσεις του.

Οι «άθεοι» που ανέλαβαν την διακυβέρνηση του τόπου, ήταν το φάντασμα που πλανιέται πάνω από την Ελλάδα, κατά την γνώμη του. Μάλιστα, παρουσίασε τον Αλέξη Τσίπρα ως νεκρό προδότη της ορθοδοξίας.

amvrosios_vivlio_tsipras_eksw

Κατά του Αλέξη Τσίπρα έχει καταφερθεί πολλάκις, με καλύτερη επίθεση την επίθεση της υπεράσπισης των Χριστουγέννων:

ο κ. Τσίπρα, χωρίς καθόλου τσίπα επάνω του, πηγαίνοντας στο Βελιγράδι, διαφήμισε την αδιαφορία του ως πρός την εορτή των Χριστουγέννων. Μέ άλλα λόγια είναι σαν να είπε:
«Τι γιορτάζετε, ρε κορόϊδα; Χριστούγεννα; Εγώ τα Χριστούγεννα τα γράφω στα παληά μου τα παπούτσια! Ξυπνείστε, ρε χαζοί! Δεν υπάρχει Θεός! Δεν υπάρχουν Χριστούγεννα»! Ελάτε να χαρούμε τη ζωή! Ελάτε στο Βελιγράδι να γλεντήσουμε! Αφήστε τους βλάκες να πηγαίνουν στις Εκκλησίες, να ανάβουν κεριά, να κάνουν μετάνοιες, να προσκυνούν τις Εικόνες! Ελάτε να μιμηθούμε τον Σκουρλέτη. «Σπρώξτε», περιφρονείστε το Ευαγγέλιο του Χριστού, όπως εκείνος έκανε εκεί πάνω στα μαρτυρικά Καλάβρυτα! Κορόϊδα, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ! ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ! ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ!

Με άλλα λόγια ο Πρωθυπουργός διαφήμισε την αθεϊστική του ιδιότητα και έξω από τα σύνορα της Ελλάδος! Άρα ο κ. Τσίπρας είναι ένας άθεος καί Αντίχριστος Πρωθυπουργός!

Αλλά το αποκορύφωμα ήταν το κρεσέντο του με αφορμή τις τρομερές καταστροφές που στιγμάτισαν την χώρα. Χωρίς κανένα ίχνος ενσυναίσθησης, ο μητροπολίτης αποφάσισε να αποδώσει τις καταστροφές που έπληξαν την χώρα στους άθεους πολιτικούς της.

«Εξ αιτίας της αφροσύνης σας, λοιπόν, ο Θεός σήμερα παρέχει φυσικές καταστροφές, για να φανεί η δική σας αθλιότητα! Καταστρέφει την Ελλάδα, για να δώσει σε όλους μας ευκαιρίες για μετάνοια και επιστροφή στο δρόμο Του! Περιμένει να ξεσηκωθεί ο Ελληνικός Λαός και να σας στείλει εκεί απ’ όπου ήλθατε! Δηλ. σε ένα δρόμο χωρίς επιστροφή!», δήλωνε μετά τις πλημμύρες στη Μάνδρα Αττικής.

Και συνέχισε μετά την ανείπωτη τραγωδία στο Μάτι:

«Ποιός, άραγε, να είναι ο υπεύθυνος για την απομάκρυνση του Νεοέλληνα από τόν δρόμο του Θεού;Ποιός άλλος; Ο άθεος Πρωθυπουργός κ. Αλέξιος Τσίπρας και οι Συνεργάτες του;».

Η λίστα των αμαρτημάτων κατά Αμβρόσιο, που ευθύνονται για την θεϊκή οργή (η ορθογραφία όπως αναρτήθηκε):

Κατάργηση του Θρησκευτικού Όρκου στους Υπουργούς!

Αφαίρεση των Εικόνων του Χριστού μας και των Αγίων μας από τά Σχολεία, τα Γραφεία των Υπουργών, τις Δημόσιες Υπηρεσίες κλπ.

Νομιμοποίηση του Γάμου των Ομοφυλοφίλων διά του Συμφώνου Συμβιώσεως.

Παρελάσεις των Gays και γελειοποίηση των Εικόνων με την ανάρτησή τους στα γεννητικά όργανα τους στις δημόσιες παρελάσεις τους.

Κατάργητης της πρωϊνής προσευχής από τά Σχολεία.

Κατάργηση του εκκλησιασμού των Μαθητών.

Κατάργηση του μαθήματος των Θρησκευτικών από τα Δημόσια Σχολεία.

Περιφρόνηση του Μυστηρίου του χριστιανικού Γάμου, αφού ο Πρωθυπουργός συζεί αστεφά- νωτος με την φιλενάδα του κα Μπέττυ ή Περιστέρα.

Περιφρόνηση του Μυστηρίου της Βαπτίσεως, αφού δεν έχει βαπτίσει τα παιδιά τους.

Εξάπλωση της εγκληματικότητος κατά την περίοδο της Πρωθυπουργίας του. Βλέπε και τον Ρουβίκωνα!

Εξάπλωση του γυμνισμού και εν γενει της ανηθικότητος στη σύγχρονη Κοινωνία μας .

Ο Υπουργός της α-Παιδέιας κ. Γαβρόγλου θέλει να καταργήσει τις Πανελλήνιες Εισαγω-γικές Εξετάσεις στην Πανεπιστημιακή Βαθμία, ώστε «τα παιδιά μας χωρίς αγωνία το Σάββατο το βράδυ να μπορούν νά πηγαίνουν στα μπάρ για ένα ποτό και για να μπορούν επίσης να ερωτεύωνται»!!!!

ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΡΑΣΤΗΣ;

Μα, ποιός άλλος από τον Πρωθυπουργό μας;

Ιερές μπίζνες

Με σκέτο μίσος δεν έζησε κανένας κι έτσι ο μητροπολίτης Αμβρόσιος αναγκάστηκε να επεκτείνει τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες.

Έτσι, ο Αμβρόσιος έγινε ιδιοκτήτης ιερών ξενοδοχειακών μονάδων, ξεκινώντας από κελιά μοναχών που μετέτρεψε σε σουίτες. Η πολυτελέστατη ξενοδοχειακή μονάδα «Σήμαντρον» αρχικά λειτούργησε χωρίς άδεια μέσω της εταιρίας ΜΕΤΟΧΙ Α.Ε και η επιχειρηματική δραστηριότητα  επεκτάθηκε και σε δεύτερη ξενοδοχειακή μονάδα, σε μία τεράστια έκταση στις ακτές του Κορινθιακού.

Δεν προκαλεί καμία απορία, λοιπόν, η οργισμένη του αντίδραση κατά της συμφωνίας Τσίπρα – Ιερώνυμου για τις σχέσεις κράτους και εκκλησίας.

«Η εκκλησιαστική περιουσία  όση μας έχει απομείνει, χάνεται κι’ αυτή! Το αδηφάγο Ελληνικό Κράτος, με πρόσχημα την από κοινού αξιοποίηση και εκμετάλλευσή της, εντελώς ανέξοδα οικειοποιείται και κατατρώγει το 50% αυτής. Εκτός αυτού υπάρχει ο κίνδυνος, ώστε η ακίνητη περιουσία της Εκκλησίας να ευρεθεί και αυτή στα πλοκάμια του λεγομένου Υπερταμείου, όπου σήμερα έχουν ενταχθεί ακόμη και ιεροί Ναοί-Μνημεία!», γράφει -πριν καταδικαστεί- προκαλώντας ιερείς τε και ποίμνιο να ορθώσουν τα επαναστατικά τους λάβαρα.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024