«Η ΝΔ και ο αρμόδιος τομεάρχης της, μάλλον επειδή τελούν σε άρνηση, επιμένουν να προσβάλλουν την κοινή λογική και τους ίδιους τους εργαζόμενους», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης απαντώντας στις ανακοινώσεις της ΝΔ και του τομεάρχη Εργασίας του κόμματος, Γιάννη Βρούτση, σχετικά με την αύξηση του κατώτατου μισθού.

Ακόμη το υπουργείο υπογραμμίζει: «Τα γεγονότα όμως είναι πεισματάρικα. Τους υπενθυμίζουμε ότι: Η ΝΔ μείωσε τον κατώτατο μισθό κατά 22% και κατά 32% για τους νέους έως 25 ετών, θεσπίζοντας τον λεγόμενο υποκατώτατο μισθό. Η σημερινή κυβέρνηση αυξάνει τον κατώτατο μισθό κατά 11% και κατά 27% για τους νέους, καταργώντας τον υποκατώτατο μισθό. Η ΝΔ αύξησε την ανεργία και την έφτασε στο επίπεδο ρεκόρ του 27,9%. Η σημερινή κυβέρνηση την έχει μειώσει κατά 8 ποσοστιαίες μονάδες».

«Όσον αφορά τους μισθούς, οι αλχημείες του κ. Βρούτση με τις καθαρές αμοιβές της μερικής απασχόλησης είναι προκλητικές. Οι αμοιβές στις οποίες αναφέρεται είναι αποτέλεσμα των μειώσεων του κατώτατου μισθού που επέβαλε η ΝΔ και της κατάργησης των συλλογικών συμβάσεων. Αυτό το καθεστώς ανατρέπει η σημερινή κυβέρνηση με την αύξηση του κατώτατου μισθού και την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων», συμπληρώνει.

Επιπλέον το υπουργείο σημειώνει: «Όσον αφορά τη σύνθεση της απασχόλησης: η ΝΔ επιμένει να ξεχνάει ότι το 2018 οι θέσεις εργασίας αυξήθηκαν κατά 83.500 και το 72% αυτών ήταν πλήρους απασχόλησης. Όσο για τη σύνθεση των νέων προσλήψεων (και όχι των νέων θέσεων εργασίας) αυτή ανατράπηκε επί ΝΔ από 65% πλήρους απασχόλησης και 35% μερικής/εκ περιτροπής που ήταν το 2013, σε 55% μερικής/εκ περιτροπής και 45% πλήρους στο τέλος του 2014. Άρα τι ακριβώς κάνει ότι δεν γνωρίζει ο κ. Βρούτσης; Τα πεπραγμένα του ή τις συνέπειες αυτών;».

«Συστήνουμε στη ΝΔ και τον αρμόδιο τομεάρχη της περισσότερη ειλικρίνεια και ψυχραιμία. Καμία ανακοίνωση δεν σβήνει τα πεπραγμένα του κόμματος που ταυτίστηκε με την ισοπέδωση των μισθών και τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων», καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο