Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο για τον κατώτατο μισθό

Συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο για τον κατώτατο μισθό

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ποσοστό της αύξησης αναμένεται να διαμορφωθεί στο 8%, ανεβάζοντας τον κατώτατο μισθό στα 630 ευρώ

Το θέμα της αύξησης του κατώτατου μισθού και της κατάργησης του υποκατώτατου αναμένεται να συζητηθεί στην σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Η συνεδρίαση υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 15:00 το μεσημέρι. Η συνεδρίαση αναμένεται να επικεντρωθεί στα επόμενα θετικά νομοθετήματα που θα έρθουν στη Βουλή, αλλά και στην επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου τους προσεχείς μήνες, μετά και την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών που ακολούθησε της ψήφου εμπιστοσύνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ποσοστό της αύξησης αναμένεται να διαμορφωθεί στο 8%, ανεβάζοντας τον κατώτατο μισθό στα 630 ευρώ περίπου από τα 586 που είναι σήμερα.

Ο νέος κατώτατος μισθός θα ισχύσει από 1η Φεβρουαρίου, χωρίς ηλικιακές διακρίσεις, γεγονός που αυτόματα οδηγεί στην κατάργηση του υποκατώτατου μισθού.

Η αύξηση θα συμπαρασύρει και όσους αμείβονται μεν με τον κατώτατο μισθό, λαμβάνουν όμως επίδομα γάμου ή προσαύξηση λόγω προϋπηρεσίας (τριετίες που παραμένουν παγωμένες για όσους τις λάμβαναν έως το 2012).

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024