Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ο Μίλο Μανάρα σχεδιάζει τολμηρά ρολόγια

Ο Μίλο Μανάρα σχεδιάζει τολμηρά ρολόγια

τα έργα του είναι αναγνωρίσιμα από το σύνολο του αντρικού πληθυσμού του πλανήτη

Ο φημισμένος Ιταλός καλλιτέχνης κόμικ Milo Manara είναι παγκοσμίως γνωστός. Τουλάχιστον, τα έργα του είναι αναγνωρίσιμα από το σύνολο του αντρικού πληθυσμού του πλανήτη.Και κάπως έτσι η ελβετική εταιρεία ρολογιών πολυτελείας Ulysse Nardin πλησίασε τον Manara ζητώντας του να επιμεληθεί μια μοναδική σειρά ανδρικών ρολογιών.

 Ο Milo Manara αποδέχθηκε την πρόκληση και σε δέκα εικόνες αφηγήθηκε μια μυθική ιστορία της θάλασσας: μια γοργόνα –το όνομά της είναι Ulyssa– συναντά μια γυναίκα, τη Νάντια, ανακαλύπτουν η μία την άλλη και ερωτεύονται κάτω απ’ τα κύματα. Η ιστορία εξελίσσεται υπό το άγρυπνο βλέμμα ενός καρχαρία.

«Το ρολόι προσφέρεται με ιδιαίτερη ακρίβεια σε αυτό το θέμα, γιατί στον ερωτισμό υπάρχει αιωνιότητα» υποστηρίζει ο Ιταλός εικονογράφος, που ζωγραφίζει για περισσότερα από 50 χρόνια.

«Έπρεπε να σκεφτώ ένα θέμα που ενώνει αυτές τις δέκα εικόνες και, ταυτόχρονα, να επιτρέπει σε κάθε μία από αυτές να είναι αυτόνομη, ώστε να «λειτουργεί» από μόνη της χωρίς να έχει ανάγκη τις άλλες» εκμυστηρεύεται.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Retour en images sur la 29ème édition du Salon Internationale de la Haute Horlogerie ( @sihh_official ) qui se tenait à Genève la semaine dernière. Une fois de plus l'occasion de côtoyer les grands noms de l'Horlogerie et de découvrir merveilles et prouesses horlogères… Notamment chez… @ulyssenardinofficial qui nous présente cette année, une série spéciale en collaboration avec le dessinateur de BD @milomanara_official . . . #Frojo #6paradis #marseille #UlysseNardin #manara #dessin #art #artofinstagram #artoftheday #photography #artoftheday #hothorlogerie #hautehorlogerie #dailytimepiece #luxurywatch #watchoftheday #watchaddict #watchporn

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη 6 ℙ𝕒𝕣𝕒𝕕𝕚𝕤 (@paradiswatches) στις

«Δεν είναι μια γραμμική ιστορία, αλλά υπάρχει ένα κοινό νήμα, βασισμένο σε δύο χαρακτήρες. Ο ένας χαρακτήρας είναι ένα διαχρονικό κορίτσι και ο άλλος, μια γοργόνα. Είναι σαφές ότι αυτές οι γυναίκες προσωποποιούν ένα ιδανικό. Αν κοιτάξουμε στον ελληνικό κλασικισμό και στην Αναγέννηση, θα δούμε ότι στο διάβα των αιώνων έχει αλλάξει η μορφολογία του φυσικού μοντέλου. Αντιμετωπίζω τη δουλειά μου σαν μια συνεχή επανερμηνεία του ιδανικού μοντέλου» εξηγεί.

Ψηλά, στα ελβετικά βουνά, οι τεχνίτες στις εγκαταστάσεις της Ulysse Nardin στο Le Locle σμίκρυναν τις πρωτότυπες νερομπογιές του Manara για να τις χωρέσουν στην επιφάνεια του ρολογιού (είναι δέκα φορές μικρότερη του κάθε έργου). Θα κατασκευαστούν δέκα αντίγραφα κάθε εικόνας σε ανοξείδωτο ατσάλι και δέκα κάθε εικόνας σε rose gold, συνολικά 200 κομμάτια. Το λουράκι, από βαθύ μπλε δέρμα κροκόδειλου για να «συνομιλεί» με τη χρωματική τονικότητα που επέλεξε ο Manara.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

By popular demand, more provocative 🧜🏻‍♀️🧜🏻‍♀️ from @ulyssenardinofficial and @milomanara_official 🔞

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Watchonista (@watchonista) στις

Με κάθε ρολόι, η ελβετική ωρολογοποιία θα προσφέρει και αριθμημένη γκραβούρα του Ιταλού καλλιτέχνη, υπογεγραμμένη από τον ίδιο.

Η σειρά παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο SIHH 2019, τη διεθνή έκθεση ρολογιών στη Γενεύη.

Sports in

«Τελικός» για Παρτιζάν και Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024