Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βρετανία: Εφικτή η χρονική μετάθεση του Brexit, κατά την πρόεδρο της Βουλής των Κοινοτήτων

Βρετανία: Εφικτή η χρονική μετάθεση του Brexit, κατά την πρόεδρο της Βουλής των Κοινοτήτων

Η ημερομηνία αποχώρησης της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα μπορούσε να μετατεθεί κατά δύο εβδομάδες, ώστε να δοθεί χρόνος στη Βουλή να εγκρίνει νομοθεσία, δήλωσε η Άντρεα Λίντσομ, πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων, η πλέον υψηλόβαθμη πολιτικός που κάνει μια τέτοια πρόταση

Η ημερομηνία αποχώρησης της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα μπορούσε να μετατεθεί κατά δύο εβδομάδες, ώστε να δοθεί χρόνος στη Βουλή να εγκρίνει νομοθεσία, δήλωσε η Άντρεα Λίντσομ (Andrea Leadsom), πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων, η πλέον υψηλόβαθμη πολιτικός που κάνει μια τέτοια πρόταση.

Η Βρετανία αναμένεται να φύγει από την Ένωση στις 29 Μαρτίου, όμως, μετά την απόρριψη της συμφωνίας που διαπραγματεύτηκε η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, παραμένει ασαφές το πώς θα φύγει η χώρα από την ΕΕ, με αποτέλεσμα να καθίσταται πιθανή μια έξοδος χωρίς συμφωνία.

Η Βουλή θα ψηφίσει για μια σειρά τροπολογίες την Τρίτη, καθώς ο χρόνος αρχίζει να μετρά αντίστροφα για την ημερομηνία αποχώρησης της Βρετανίας.

«Μπορούμε να περάσουμε τη νομοθεσία και νομίζουμε πως θα το κάνουμε, παρ’ όλα αυτά έχουμε μια πολύ ισχυρή σχέση με τους φίλους και γείτονές μας της ΕΕ και είμαι απολύτως σίγουρη ότι, αν χρειαστούμε δυο-τρεις επιπλέον εβδομάδες ή κάτι τέτοιο, αυτό θα είναι εφικτό» δήλωσε η Άντρεα Λίντσομ στο BBC.

Σχολιάζοντας την άποψη ότι αυτό θα σήμαινε παράταση της διετούς περιόδου διαπραγμάτευσης του Άρθρου 50, η Λίντσομ είπε στο BBC:

«Δεν σημαίνει απαραιτήτως αυτό. Νομίζω ότι θα θέλαμε να το σκεφθούμε προσεκτικά. Αλλά, όπως είναι τα πράγματα, αισθάνομαι ότι, με την υποστήριξη και των δύο σωμάτων -της Βουλής των Κοινοτήτων και της Βουλής των Λόρδων-, με καλή θέληση και αποφασιστικότητα, μπορούμε ακόμη να περάσουμε τη νομοθεσία εγκαίρως».

Sports in

Περίπατος και τώρα… Σέλτικς για τους Χιτ (112-91, vid)

Οι Μαϊάμι Χιτ επικράτησαν των Σικάγο Μπουλς με 112-91 και εξασφάλισαν το τελευταίο εισιτήριο για τα play off της Ανατολής, όπου θα αντιμετωπίσουν τους Σέλτικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024