Σε ένα επεισοδιακό παιχνίδι που διεκόπη στο 57’ μετά από ρίψη κροτίδας και άρχισε ξανά μετά από 40 λεπτά, η Λιλ επικράτησε στο Βέλοντρομ της Μαρσέιγ με 2-1 και εδραιώθηκε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Οι φιλοξενούμενοι με αυτή τη νίκη έφτασαν τους 43 βαθμούς και άνοιξαν τη διαφορά στους 6 πόντους από την τρίτη Λυών, η οποία αγωνίζεται αύριο στην έδρα της Αμιάν. Από την άλλη, η Μαρσέιγ έμεινε στην 7η θέση με 31 βαθμούς.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν ισορροπημένο, με τις δύο ομάδες να δημιουργούν ελάχιστες φάσεις στα αντίπαλα καρέ. Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου η Λιλ κέρδισε πέναλτι, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Πεπέ. Στο 57’ το παιχνίδι διεκόπη μετά από ρίψη κροτίδας και ξανάρχισε μετά από 40 λεπτά.

Στο 67’ οι γηπεδούχοι έμειναν με δέκα παίκτες, λόγω της αποβολής του Τοβάν. Στο 90+4’ οι Λιλουά «ξαναχτύπησαν» με τον Πεπέ και έβαλαν τις βάσεις για τη νίκη. Η Μαρσέιγ το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει στο 90+6’ με τον Μπαλοτέλι, με τον Ιταλό να πετυχαίνει το πρώτο του γκολ με τα χρώματα της νέας του ομάδας. Ο Μπαλοτέλι νωρίτερα είχε αντικαταστήσει τον Μήτρογλου, που ξεκίνησε βασικός, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει.

Δείτε τα καλύτερα στιγμιότυπα της αναμέτρησης: