Η Συμφωνία των Πρεσπών αφήνει ανοιχτό το έδαφος για «αποσταθεροποιήσεις και εντάσεις στην περιοχή» εκτιμά ο γραμματέας της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Σε συνέντευξή του στο Sputnik  προειδοποιεί ότι το επόμενο βήμα είναι η ένταξη της Σερβίας στο ΝΑΤΟ προκειμένου να ολοκληρωθεί η «περικύκλωση της Ρωσίας».

«Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι πρώτα απ΄ όλα και κυρίως μια νατοϊκή συμφωνία η οποία επισφραγίζει τη θηλιά του ευρωατλαντισμού στα δυτικά Βαλκάνια. Απομένει μόνο η ένταξη της Σερβίας στο ΝΑΤΟ για να ολοκληρωθεί η νατοϊκή «μπότα» στην περιοχή και ο κύκλος περικύκλωσης της Ρωσίας. Επόμενος στόχος, όπως όλα δείχνουν, των αμερικανο-νατοϊκών αλλά και των γερμανικών κύκλων είναι η νατοϊκή ένταξη της Σερβίας», υπογραμμίζει ο κ. Λαφαζάνης και προσθέτει:

«Τα Βαλκάνια, στο αμερικανο-ισραηλινό σχέδιο, είναι μια ζώνη προτεκτοράτων για την περικύκλωση της Ρωσίας και εξόρμησης για τους ιμπεριαλιστικούς και πολεμικούς σχεδιασμούς τους στην ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή».

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας επισημαίνει επίσης ότι η Δύση που βρίσκεται σε «διαδικασία φθοράς και παρακμής», δίνει «μεγάλη μάχη για να συγκρατήσει τις νεοψυχροπολεμικές της θέσεις». «Μια ιμπεριαλιστική Δύση που βρίσκεται σε διαδικασία φθοράς και παρακμής, δίνει, μετά την ήττα και υποχώρησή της στη Συρία, μια μεγάλη μάχη για να συγκρατήσει τις νεοψυχροπολεμικές θέσεις της στην Ουκρανία, τη Βαλκανική και την επέκτασή τους, με το πρόσφατο μεταμοντέρνο πραξικόπημα των ΗΠΑ, στη Βενεζουέλα και στη Λατινική Αμερική», αναφέρει.

Σημειώνει επίσης ότι η Συμφωνία των Πρεσπών «παραδίδει τον μακεδονισμό» και φέρνει κίνδυνο «αποσταθεροποιήσεων», ενώ εκτιμά ότι «δε θα πάει μακριά» καθώς έχει απορριφθεί από τους δύο λαούς. «Η Συμφωνία των Πρεσπών παραδίδει τον Μακεδονισμό (γλώσσα και εθνότητα) στη γειτονική χώρα, αφήνοντας ανοιχτό το έδαφος για αποσταθεροποιήσεις και εντάσεις στην περιοχή και περιπέτειες σε βάρος της Ελλάδας. Η Συμφωνία των Πρεσπών, όμως, έχει μια αχίλλειο πτέρνα: δεν είναι δεκτή από τους δύο λαούς -και τον ελληνικό λαό και τον λαό της FYROM. Κι αυτός είναι ο λόγος που αρκετοί λένε με βασιμότητα ότι η Συμφωνία των Πρεσπών δε θα πάει μακριά, εάν δεν είναι και πρόωρα, πολιτικά και κοινωνικά νεκρή», υπογραμμίζει ο επικεφαλής της ΛΑΕ.

Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό , η Ελλάδα χρειάζεται μια «διαφορετική εξωτερική πολιτική», με ενίσχυση των σχέσεων με τη Ρωσία. «Η Ελλάδα χρειάζεται αυτή την ώρα, πολύ περισσότερο από χτες, μια διαφορετική εξωτερική πολιτική η οποία θα στοχεύει στη φιλία και τη συνεργασία στα Βαλκάνια, μακριά από κηδεμονεύσεις, εξαρτήσεις, αλυτρωτισμούς και επεκτατικές διαθέσεις, όπως χρειάζεται μια άλλη πολιτική η οποία θα κλείνει την πόρτα στη μονοδιάστατη αμερικανο-ατλαντική οπτική και θα αναπτύσσει πολυδιάστατες εξωτερικές σχέσεις, ειδικότερα με τη Ρωσία με την οποία η χώρα μας πρέπει να αναπτύξει μια στρατηγικά αναβαθμισμένη πολιτική και οικονομική σχέση συνεργασίας. Αυτές οι επιλογές για τη χώρα μας ανταποκρίνονται στα εθνικά της συμφέροντα και στα συμφέροντα ασφάλειάς της, αλλά κυρίως ανταποκρίνονται στην ανάγκη για ειρήνη, συνεργασία, φιλία και σταθερότητα στην περιοχή μας», υπογραμμίζει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο