Βρίσκεται μπροστά σε μια επιχείρηση κατακερματισμού – η ίδια την περιγράφει ως «ρεσάλτο» – με στόχο την άλωση της Δημοκρατικής Παράταξης. Για τη Φώφη Γεννηματά η απάντηση είναι η συσπείρωση, εξού και η απόφασή της να προσφύγει σε έκτακτο συνέδριο για την ενοποίηση του Κινήματος Αλλαγής μετά τη διαγραφή του Θανάση Θεοχαρόπουλου.

«Οποιος λοξοκοιτάζει προς Τσίπρα ή Μητσοτάκη δεν έχει θέση ανάμεσά μας», δηλώνει στα «ΝΕΑ Σαββατοκυρίακο» και τη Μυρτώ Λιαλιούτη, η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, εμμένοντας στην αυτόνομη πορεία του κεντροαριστερού φορέα. «Δεν είμαι Τσίπρας. Ούτε παζάρια κάνω ούτε αλισβερίσια», απαντά στους ισχυρισμούς του προέδρου της ΔΗΜΑΡ περί ανταλλαγμάτων για την καταψήφιση της Συμφωνίας.

Εξηγώντας, μάλιστα, τη διαγραφή του, επισημαίνει πως η ψήφος του δεν ήταν «απλά ναι σε μια κακή συμφωνία, αλλά και στήριξη στην κυβέρνηση Τσίπρα». Τι συμβαίνει όμως με όσους υποστηρίζουν την ανάγκη δημιουργίας ενός «προοδευτικού μετώπου» με τον ΣΥΡΙΖΑ; «Η προσπάθειά τους να προσδώσουν στις προσωπικές αυτές επιλογές προσχηματικά ιδεολογικά και πολιτικά χαρακτηριστικά δεν πείθει κανέναν», απαντά η Γεννηματά.

Στόχος του συνεδρίου, εξηγεί, δεν είναι η επιστροφή στο ΠΑΣΟΚ – «δεν μπορούμε να προχωρήσουμε χωρίς το ΠΑΣΟΚ αλλά ούτε μόνο με το ΠΑΣΟΚ». «Η πολυκομματική λειτουργία του Κινήματος Αλλαγής μέχρι σήμερα δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες μας», επισημαίνει, μιλώντας για την πορεία του κεντροαριστερού φορέα ώς τώρα. «Το Κίνημα Αλλαγής γεννήθηκε για να λειτουργεί ως ένας δυναμικός, δημοκρατικός πολιτικός φορέας και δεν θα επιτρέψω να αναιρεθεί αυτό το βασικό χαρακτηριστικό». Για τα διαδικαστικά του συνεδρίου, τονίζει πως σέβεται την αυτοτέλεια όλων, όμως «τα κόμματα πρέπει να κάνουν βήματα πίσω για να μπορέσει ο ενιαίος πια στη λειτουργία του φορέας να κάνει το μεγάλο βήμα μπροστά».

Η Φώφη Γεννηματά απαντά στα «ΝΕΑ»:

-Γιατί έλαβε την απόφαση για προσφυγή σε έκτακτο συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής;

-Το ΚΙΝΑΛ επιστρέφει στο ΠΑΣΟΚ;

-Τι θα σημάνει για την αυτοτέλεια των σχηματισμών που απαρτίζουν το ΚΙΝΑΛ το ενιαίο κόμμα;

-Ποια λάθη έχουν γίνει μέχρι σήμερα;

-Γιατί η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, διαμηνύει ότι δεν είναι Τσίπρας;

-Υπάρχει ταύτιση ΚΙΝΑΛ – ΝΔ στο Μακεδονικό;

-Ο ΣΥΡΙΖΑ λεηλατεί την Κεντροαριστερά και τι περιθώριο υπάρχει για προοδευτικό μέτωπο με τον ΣΥΡΙΖΑ;

-Τι θα σημάνουν τα ποσοστά των εκλογών και ποιες οι ευθύνες;

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη στα «ΝΕΑ Σαββατοκυρίακο» που κυκλοφορούν

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο