Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μα που να ΠΑΟ που... στραβοπατώ τόσο πολύ

Μα που να ΠΑΟ που… στραβοπατώ τόσο πολύ

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε και στο Τελ Αβίβ από τη Μακάμπι του Σφαιρόπουλου (1-9 η επίδοση πλέον του Τριφυλλιού στα εκτός έδρας παιχνίδια) και απομακρύνεται η προοπτική συμμετοχής στα πλέι οφ της φετινής Euroleague - Χάθηκε και το +5 του πρώτου ματς

Ο αδιόρθωτος εκτός έδρας Παναθηναϊκός ηττήθηκε και στο Τελ Αβίβ από τη Μακάμπι του Γιάννη Σφαιρόπουλου (84-75 αδυνατώντας μάλιστα να υπερασπιστεί και τo +5 του πρώτου ματς) και μοιάζει ανήμπορος πλέον να διεκδικήσει μία θέση στα πλέι οφ της φετινής Euroleague.

Οι Πράσινοι έχουν μόλις μία νίκη σε 10 παιχνίδια μακριά από το ΟΑΚΑ, ενώ η συνολική τους επίδοση είναι 8-12 σε 20 αγωνιστικές…

Στο ίδιο… έργο θεατές λοιπόν οι πράσινοι ξεκίνησαν καλά το παιχνίδι, είχαν ρυθμό και καλή αμυντική λειτουργία, αλλά όπως έγινε και στη Βαρκελώνη, στη συνέχεια χάθηκαν. Κατέρρευσαν και δεν μπορούσαν να σηκώσουν κεφάλι.

Από την άλλη πλευρά η Μακάμπι με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο στο τιμόνι της έπαιξε πολύ καλά, έχει βελτιωθεί θεαματικά και πηγαίνει φουλ για τα πλέι οφ παίρνοντας και τη διαφορά από τον Παναθηναϊκό.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε πολύ καλά το παιχνίδι με αφετηρία την άμυνά του και με τον Καλάθη κατάφερνε να βρίσκει λύσεις στην επίθεση.

Μάλιστα προηγήθηκε με 16-20 στο 11’ και έδειξε να έχει στα χέρια του το παιχνίδι. Ωστόσο η είσοδος των Κοέν και Τάιους άλλαξε το ρυθμό του αγώνα για τους γηπεδούχους, μια και ο πρώτος ευστόχησε σε δυο τρίποντα και ο δεύτερος «έκλεισε» τη ρακέτα με συνέπεια η Μακάμνπι να προηγηθεί με 36-27 στο 16’.

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να επιβάλουν παιχνίδι πέμντε εναντίον πέντε στην αναμέτρηση κάτι που ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να διαχειριστεί κάνοντας κακές επιθέσεις.

Ο Λοτζέσκι ωστόσο ήταν εκείνος που έδωσε λύσεις και οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου με τη Μακάμπι να προηγείται 40-35.

Στο β΄μέρος η Μακάμπι… πάτησε το γκάζι και με τον Καλοϊάρο να είναι καταπληκτικός στην επίθεση, αλλά και τον Ο’Μπράιαντ να μην έχει πρόβλημα απέναντι στους ψηλούς του Παναθηναϊκού έφτασε τη διαφορά στους 15 πόντους (54-39 στο 24’), βάζοντας τις βάσεις για την επικράτησή της.

Παρόλα αυτά όμως οι φιλοξενούμενοι με τον Παπαπέτρου βρήκαν κάποιες λύσεις και μείωσαν στο 36’ σε 70-66 έχοντας καλές στιγμές στην άμυνά τους. Και πάλι όμως δεν είχαν το κάτι παραπάνω για να πάρουν το «διπλό».

Ο Καλοϊάρο ανέλαβε πρωτοβουλίες, εκμεταλλεύτηκε την ολιγωρία των παικτών του Πιτίνο στα ριμπάουντ, αλλά και τα κενά στην αμυντική τους λειτουργία και έδωσε προβάδισμα με 81-72 στη Μακάμπι 1.20’’ πριν τη λήξη. Στον εναπομείναντα χρόνο ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να κρατήσει και τη διαφορά των 5 πόντων με την οποία είχε κερδίσει στο ΟΑΚΑ, αλλά κι εκεί απέτυχε, μια και οι Ισραηλινοί κέρδισαν με το τελικό 84-75.

Από τη Μακάμπι (που προσπέρασε το Τριφύλλι φτάνοντας στο 9-11) οι Καλοϊάρο (20π., 4/5διο, 11ρ.), Ουίλμπεκιν (13π.), Μπλακ (9π.) ήταν οι καλύτεροι ενώ για τον Παναθηναϊκό προσπάθησαν οι Λοτζέσκι (14π.), Καλάθης (14π., 10ας), Τόμας (12π.).

Τα δεκάλεπτα: 16-17, 45-30, 62-54, 84-75

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024