Να κρατήσει σε… αγωνία όσους πίστευαν ότι θα μπορούσε να καταψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών επιχείρησε από το βήμα της Βουλής η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα .

Συγκεκριμένα, η κ. Παπακώστα της «καραμανλικής σχολής σκέψης» όπως έχει δηλώσει η ίδια ότι είναι , αποκάλυψε στη Βουλή ότι το κόμμα της, δηλαδή η Νέα Ελληνική Ορμή είναι εκείνο που θα αποφανθεί για το ποια στάση θα τηρήσει η ίδια στην ψηφοφορία.

Βέβαια πριν αναφέρει ότι θα πάρει την τελική της απόφαση μετά τις δημοκρατικές διαδικασίες του κόμματος που θα προηγηθούν, είχε εκφραστεί θετικά για τη Συμφωνία προαναγγέλλοντας εμμέσως για το τι θα πράξει το βράδυ.

Συγκεκριμένα, ανέφερε πως η γενική της εκτίμηση είναι θετική μεν ως προς σειρά σημείων και ιδίως ως προς την περιγραφή άρσης δραστηριοτήτων αλυτρωτισμού και επίσης στο μέρος που προβλέπονται πολλαπλοί τρόποι ενίσχυσης της διακρατικής συνεργασίας.

Όπως τόνισε, καταρχάς αναφέρεται ρητά στο προοίμιο της Συμφωνίας ότι το υφιστάμενο σύνορο μεταξύ των δύο κρατών είναι διεθνές πάγιο και διαρκές και είναι απαραβίαστο κι επίσης εξαλείφεται τελείως ο όρος Δημοκρατία της Μακεδονίας τόσο σε διεθνές όσο και σε διακρατικό επίπεδο. «Ας μην ξεχνάμε ότι οι περισσότερες χώρες συμπεριλαμβανομένου όλων των ισχυροτέρων αναγνωρίζουν σήμερα ως Μακεδονία τη γείτονα χώρα. Το όνομα της Μακεδονίας είχε υφαρπαγεί».

Με την Συμφωνία, σύμφωνα με την κ. Παπακώστα όσο επώδυνη είναι για μας η χρήση του ως σύνθετου, πρακτικώς το όνομα επιστρέφει στην Ελλάδα, μαζί με την ιστορία και τον Πολιτισμό του» σχολίασε η κ. Παπακώστα.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο