Σε αρκετές προσαγωγές, καθώς και συλλήψεις ατόμων που κρίθηκαν ύποπτα για τέλεση επεισοδίων έχουν προχωρήσει οι αρχές στο κέντρο της Αθήνας.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αποσαφηνιστεί ο ακριβής αριθμός των προσαγωγών, ούτε για ποιο λόγο προσήχθησαν. Ωστόσο πληροφορίες κάνουν λόγο για 80 προσαγωγές.

Υπενθυμίζεται ότι τα κύρια συνθήματα των περίπου 3.000 διαδηλωτών αφορούν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, από τον οποίο ζητούν να παραιτηθεί, θεωρώντας έτσι πως δεν θα προχωρήσει η συμφωνία.

Δημοσιεύτηκε από TA NEA στις Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2019

Μάλιστα έχει υψωθεί και σχετικό πανό που γράφει «Παυλόπουλε παραιτήσου».

Ακόμη, οι διαδηλωτές καταφέρονται εναντίον του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, εναντίον των βουλευτών και του συνόλου του πολιτικού κόσμου με το σύνθημα «Αλήτες, Προδότες, Πολιτικοί».

Από νωρίς στην πλατεία, βρίσκονταν περίπου 100 άτομα με κουκούλες και σημαίες, οι οποίοι φώναζαν διαρκώς εθνικιστικά συνθήματα όπως «Λαός-στρατός-εθνικισμός» και «Να καεί το … η Βουλή».

Με προτροπή των τελευταίων, λίγο μετά τις 18:00 ο κόσμος μετακινήθηκε μπροστά στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, ενώ αργότερα το σκέπασαν με μια ελληνική σημαία και άφησαν ένα στεφάνι που γράφει «Ή Μακεδονία είναι ελληνική» με υπογραφή «Ο μέγας Αλέξανδρος».

Μάλιστα εκείνη την ώρα προέκυψαν τα πρώτα μικροεπεισόδια, όταν κουκουλοφόροι που βρίσκονται έξω από τη Βουλή πλησίασαν το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και διαπληκτίστηκαν με τις δυνάμεις των ΜΑΤ που φρουρούν τη Βουλή.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο