Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κάτω από τα 2 δισ. ευρώ υποχώρησε ο ELA για ελληνικές τράπεζες

Κάτω από τα 2 δισ. ευρώ υποχώρησε ο ELA για ελληνικές τράπεζες

Όπως ανακοίνωσε η Τράπεζα της Ελλάδος, θα διακόψει τη δημοσίευση Δελτίου Τύπου σχετικά με το ανώτατο όριο της παροχής έκτακτης ενίσχυσης σε ρευστότητα

Κάτω από το όριο των 2 δισ. ευρώ υποχώρησε το ανώτατο όριο παροχής έκτακτης ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες μέσω του μηχανισμού ELA.

Ως  εκ τούτου, όπως ανακοίνωσε η Τράπεζα της Ελλάδος, θα διακόψει τη δημοσίευση Δελτίου Τύπου σχετικά με το ανώτατο όριο της παροχής έκτακτης ενίσχυσης σε ρευστότητα προς τις ελληνικές τράπεζες.

«Βάσει της Συμφωνίας της 17ης Μαΐου 2017 σχετικά με την παροχή έκτακτης ενίσχυσης σε ρευστότητα, καθώς η παροχή έκτακτης ενίσχυσης σε ρευστότητα δεν υπερβαίνει πλέον το όριο των 2 δισεκ. ευρώ, η Τράπεζα της Ελλάδος θα διακόψει τη δημοσίευση Δελτίου Τύπου σχετικά με το ανώτατο όριο της παροχής έκτακτης ενίσχυσης σε ρευστότητα προς τις ελληνικές τράπεζες» αναφέρει συγκεκριμένα η σχετική ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδος.

Στον ELA προσέφυγαν για πρώτη φορά οι τράπεζες το 2012 μετά την ολοκλήρωση του PSI (Αναδιάρθρωση Δημόσιου Χρέους). Την εποχή εκείνη η εξάρτηση των ελληνικών τραπεζών από τον ΕLA είχε ξεπεράσει τα 122 δισ. ευρώ (το Νοέμβριο του 2012).

Στη συνέχεια με τη σταδιακή εξομάλυνση των συνθηκών στην αγορά και στις τράπεζες ο δανεισμός των τραπεζών από τον ELA μηδενίστηκε περί τα μέσα του 2014.

Ωστόσο οι τράπεζες τον Μάρτιο του 2015 προσέφυγαν εκ νέου στο μηχανισμό έκτακτης ρευστότητας όταν η ΕΚΤ σταμάτησε να δέχεται τα ελληνικά ομόλογα ως εγγύηση στις πράξεις αναχρηματοδότησης των πιστωτικών ιδρυμάτων.

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024