Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τζέιμς Νάναλι: Το τελευταίο «λάφυρο» της Ευρωλίγκας (vids)

Τζέιμς Νάναλι: Το τελευταίο «λάφυρο» της Ευρωλίγκας (vids)

Το αγωνιστικό προφίλ του Αμερικανού και τι θα μπορούσε να προσφέρει στον Ολυμπιακό.

Σύμφωνα με τα σενάρια των τελευταίων λίγων ημερών ο Ολυμπιακός καλοβλέπει την περίπτωση του James Nunnally, ο οποίος αναμένεται να κοπεί από το ρόστερ των Houston Rockets.

Ο Αμερικανός έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό μέσα από την διετή θητεία του στη Φενέρ, αποτελώντας βασικό στέλεχος της ομάδας που έφθασε ισάριθμες φορές μέχρι το Final 4 και τελικά κατέκτησε το βαρύτιμο τρόπαιο της Ευρωλίγκας, την σεζόν 2016-2017. Στο ΝΒΑ βέβαια δεν σημείωσε ανάλογη επιτυχία, όμως αυτό είναι μια διαφορετική ιστορία. Για να αξιολογήσουμε την πιθανή απόκτηση του, πρέπει πρώτα να εξετάσουμε κατά πόσο οι δεξιότητες του ταιριάζουν με το προφίλ του αθλητή που αναζητούν στο Λιμάνι.

Άμυνα και αθλητικά προσόντα

Ο Nunnally αντιπροσωπεύει έναν κλασσικό swingman – μπορεί δηλαδή να αγωνιστεί με την ίδια άνεση σε αμφότερες τις θέσεις (2),(3). Διαθέτει ικανοποιητικό μέγεθος και μακριά άκρα, ώστε να ανταποκριθεί σε οποιαδήποτε αμυντική αποστολή του αναθέσει ο προπονητής του. Πάνω από όλα, αναφερόμαστε σε έναν εξαιρετικό αθλητή – στοιχείο που χαρακτηρίζει συνολικά την καριέρα του στα ευρωπαϊκά γήπεδα. Οι αληθινά αθλητικοί παίκτες, μοιάζουν απαραίτητοι για τις ανάγκες του σύγχρονου μπάσκετ.

Ο πρωταγωνιστής μας γνωρίζει καλά πώς να τοποθετεί τον δυνατό του κορμό όταν καλείται να αμυνθεί στο Post, ενώ ταυτόχρονα εκμεταλλεύεται την ταχύτητα των ποδιών του για να μένει μπροστά από τους αντιπάλους του στη περίμετρο. Με άλλα λόγια φανταστείτε την τετράδα Nunnally/Παπανικολάου/Πρίντεζης/LeDay (χωράει φυσικά και ο Toupane) – άπαντες έχουν την δυνατότητα για διαρκείς αλλαγές στα screen, χωρίς να παραχωρούν το παραμικρό miss match στην επίθεση. Θεωρητικά το σχέδιο μπορεί να υλοποιηθεί και με τον Τίμα – παρόλα αυτά ο Λετονός υπολείπεται σαφώς σε αθλητικότητα και αμυντική συνέπεια.

Επίθεση

Αποτελεί τον ορισμό του 3 + D wing. Η ικανότητα του στο τρίποντο είναι παροιμιώδης – ενδεικτικά την περσινή σεζόν σούταρε με το αδιανόητο 55,4%, σε περίπου τρεις προσπάθειες ανά αγώνα. Ο Ολυμπιακός διαθέτει ήδη αρκετούς σουτέρ, όμως κακά τα ψέματα λίγο περισσότερο τρίποντο δεν έβλαψε ποτέ κανέναν. Η παρουσία του στην πεντάδα σε συνδυασμό με τον σεβασμό που απολαμβάνει από τις αντίπαλες άμυνες, θα συμβάλλουν στη περαιτέρω αύξηση των διαθέσιμων χώρων για μπασκετμπολίστες όπως οι Milutinov/Σπανούλης. Για παράδειγμα, απαγορεύεται να στείλεις βοήθεια στο Post από τον παίκτη που μαρκάρει τον Nunnally.

Σε γενικές γραμμές αισθάνεται πιο άνετα όταν αγωνίζεται μακριά από την μπάλα, ενώ συνήθως αναλαμβάνει τον ρόλο του executive shooter της αδύνατης πλευράς. Δίπλα στον Ομπράντοβιτς, βελτίωσε επίσης σε μεγάλο βαθμό την συνολική αντίληψη του για το παιχνίδι. Πλέον είναι σε θέση να διαβάζει εγκαίρως τα μαρκαρίσματα και να τιμωρεί, ότι ακριβώς του δίνει η αντίπαλη άμυνα. Οι επιδόσεις του με την μπάλα παραμένουν ασταθείς – παρόλα αυτά ο τρόπος που επιτίθεται στα close outs, τον καθιστούν κάτι παραπάνω από έναν απλό σουτέρ. Η βαρύτητα της περιφερειακής του απειλής, αναμφίβολα θα ευεργετήσει σε πολλά επίπεδα τους Ερυθρόλευκους.

Εάν ήμουν υποχρεωμένος να μαντέψω θα έλεγα πως ο Αμερικανός θα αντικαταστήσει τον Τίμα και θα μοιραστεί μαζί με τον Strelnieks τα λεπτά στο (2). Σε κάθε περίπτωση το πακέτο δεξιοτήτων που φέρνει στο τραπέζι, φαντάζει πραγματικό χρυσάφι άπαξ και ενσωματωθεί στο κατάλληλο αγωνιστικό πλαίσιο. Η πλούσια ευρωπαϊκή του εμπειρία, απαντά κατηγορηματικά στα ερωτήματα σχετικά με το ενδεχόμενο προσαρμογής του. Ο Nunnally εντάσσεται στην κατηγορία του plug and play – σήμερα έρχεσαι, αύριο παίζεις. Με δεδομένη την απόφαση του να επιστρέψει στην Ευρωλίγκα, είμαι βέβαιος ότι αρκετοί σύλλογοι θα ενδιαφερθούν για την απόκτηση του.

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024