Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σφαιρόπουλος: «Ολοι σέβονται τον Πιτίνο, είναι ένας θρύλος»

Σφαιρόπουλος: «Ολοι σέβονται τον Πιτίνο, είναι ένας θρύλος»

Ο προπονητής της Μακάμπι Τελ Αβίβ μίλησε για το μεγάλο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό και υποκλίθηκε στον 66χρονο τεχνικό. «Ενας δάσκαλος του μπάσκετ», πρόσθεσε μεταξύ άλλων.

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε για τον Ρικ Πιτίνο ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, με τον προπονητή της Μακάμπι να χαρακτηρίζει τον Αμερικανό τεχνικό του Παναθηναϊκού ως έναν θρύλο του παγκοσμίου μπάσκετ! Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, ο 66χρονος είναι δάσκαλος, ενώ παράλληλα τόνισε ότι προσπαθεί να αλλάξει τον τρόπο παιχνιδιού του Παναθηναϊκού.

Οσον αφορά στο παιχνίδι με το Τριφύλλι, ο Ελληνας προπονητής τόνισε ότι οι παίκτες του θα πρέπει να ακολουθήσουν πιστά το πλάνο της ομάδας και να παραμείνουν συγκεντρωμένοι καθόλη τη διάρκεια της αναμέτρησης. «Πρέπει να είμαστε αποφασιστικοί και δυνατοί», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Έχουμε μπροστά μας ένα σημαντικό παιχνίδι. Όλα όσα μένουν είναι σημαντικά. Όσο περνάει ο καιρός τα ματς θα γίνονται όλο και πιο σημαντικά. Θέλω να μείνουμε συγκεντρωμένοι. Γνωρίζουμε τη δυσκολία του αγώνα. Η αλλαγή προπονητή έφερε ένα νέο στυλ παιχνιδιού και ξέρουμε πώς παίζει ο Παναθηναϊκός. Πρέπει να μείνουμε στο πλάνο μας. Ελπίζω να έχουμε τη στήριξη του κοινού μας και να είναι γεμάτο το γήπεδο, γιατί μπορούμε να φτάσουμε στα προημιτελικά μαζί με τον κόσμο μας».

Για το αν το παιχνίδι είναι ξεχωριστό λόγω του «ερυθρόλευκου» παρελθόντος: «Για εμένα όλα τα ματς είναι ίδια. Πρόκειται για μια ελληνική ομάδα. Το σημαντικό είναι να προετοιμαστούμε καλά. Το παιχνίδι δεν θα είναι διαφορετικό για εμένα».

Για τον Ρικ Πιτίνο: «Είναι ένας θρύλος και όλοι τον σέβονται. Έκανε απίστευτα πράγματα, είναι ένας μεγάλος δάσκαλος του μπάσκετ. Προσπαθούμε όλοι να κάνουμε πράγματα, όπως τα έκανε εκείνος. Η σύνδεση Ευρώπης – ΝΒΑ είναι μεγαλύτερη από ποτέ, όπως βλέπετε. Βλέπετε πόσοι παίκτες και προπονητές έρχονται από τις ΗΠΑ στην Ευρώπη».

Για τα «κλειδιά» της αναμέτρησης: «Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να καταλάβουμε ότι το ματς δεν θα έχει κριθεί μέχρι τέλους. Πρέπει να έχουμε συγκέντρωση μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο και να παίξουμε με ενέργεια. Τακτικά, δεν θέλω να ανοίξω τα χαρτιά μου. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για 40′. Στα τελευταία παιχνίδια δεν το καταφέραμε μέχρι τέλους. Πρέπει να είμαστε αποφασιστικοί και δυνατοί».

Για την ήττα από την Χάποελ Τελ Αβίβ: «Φυσικά, ήταν ένα απογοητευτικό αποτέλεσμα για όλους μας. Όμως, πρέπει να ξεπερνάς ένα άσχημο αποτέλεσμα και να μένεις με τα πόδια στο έδαφος, ύστερα από μια μεγάλη νίκη. Οι παίκτες ξέρουν πώς να διαχειρίζονται τέτοιες περιστάσεις και να συγκεντρώνονται για το επόμενο παιχνίδι».

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024