Με μεγάλο ενθουσιασμό υποδέχτηκε ο Αλέξης Τσίπρας την είδηση ότι 373 άνθρωποι της τέχνης, του πνεύματος και του πολιτισμού εκφράζουν, με την υπογραφή τους σε σχετικά κείμενα, την θέση τους υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών.

«H φωνή των ανθρώπων του πολιτισμού, των τεχνών και των γραμμάτων υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών είναι το καλύτερο μήνυμα της Ελλάδας που οραματιζόμαστε. Μιας Ελλάδας που συμβολίζει την πρόοδο, την αλληλεγγύη και τη φιλία μεταξύ των λαών» έγραψε στο Twitter ο πρωθυπουργός.

Βέβαια, αυτό που ξέχασε να πει ο Αλέξης Τσίπρας είναι ότι εκτός από τους ανθρώπους που είναι υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών, υπάρχουν άλλοι τόσοι που είναι κατά.

Μάλιστα, ανάμεσα σε αυτούς που λένε «όχι» και μάλιστα έχουν εκφράσει δημόσια την άποψη τους είναι εμβληματικά ονόματα του πολιτισμού και των τεχνών της χώρας μας, όπως ο Μίκης Θεοδωράκης και η Αφροδίτη Μάνου.

Εκτός αν για τον πρωθυπουργό άνθρωποι του πολιτισμού είναι μόνο όσοι συμφωνούν μαζί του. Σε αυτή την περίπτωση να μας το πει να το γνωρίζουμε…