Ιταλία: Ηλικιωμένη επιτέθηκε με την τσάντα της σε άνδρα που… υποδυόταν Γερμανό στρατιώτη του Β’ Παγκοσμίου
«Να φύγετε, φύγετε από εδώ», άρχισε να φωνάζει μία ηλικιωμένη γυναίκα, χτυπώντας ταυτόχρονα με την τσάντα της έναν άνδρα που υποδυόταν Γερμανό στρατιώτη κατά την αναπαράσταση της συμμαχικής απόβασης στο Άντσιο της Ιταλίας στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο
«Να φύγετε, φύγετε από εδώ», άρχισε να φωνάζει μία ηλικιωμένη γυναίκα, χτυπώντας ταυτόχρονα με την τσάντα της έναν άνδρα που υποδυόταν Γερμανό στρατιώτη κατά την αναπαράσταση της συμμαχικής απόβασης στο Άντσιο της Ιταλίας στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Όπως γράφει η Repubblica, η σκηνή εξελίχθηκε στο Νετούνο, έξω από τη Ρώμη την Κυριακή. Μπροστά στην εικόνα των αρμάτων μάχης και των απεχθών στολών που έσπερναν τον τρόμο στα παράλια της Ρώμης, μία ηλικιωμένη δεν μπόρεσε ν’ αντισταθεί στη συναισθηματική φόρτιση.
Μέσα της ξύπνησε όλος ο τρόμος εκείνων των μηνών, που φάνταζαν χρόνοι, οπόταν προτού οι Σύμμαχοι κατορθώσουν να ελευθερώσουν τον δρόμο προς τη Ρώμη, οι κάτοικοι είχαν βρεθεί στο έλεος των Γερμανών κατακτητών και των φασιστών συμμάχων τους της παραπαίουσας Κοινωνικής Δημοκρατίας της Ιταλίας.
Με την ευκαιρία της 75ης επετείου από την απόβαση, ανάμεσα στο Άντσιο και το Νετούνο πραγματοποιήθηκε πλήθος εκδηλώσεων και τελετών. Όμως το να ξαναδεί στους δρόμους του Νετούνο άνδρες ντυμένους με μαύρες στολές και τα άρματα μάχης τους σταθμευμένα στην κεντρική πλατεία Ματσίνι ήταν για την ηλικιωμένη ένα αποτρόπαιο κι αβάστακτο θέαμα.
Η γυναίκα ήταν την εποχή που διεξάγονταν οι μάχες μία από τις κατοίκους του μεσαιωνικού οικισμού της πόλης και ακόμη θυμάται το ρίγος που προκαλούσε ο θόρυβος από την προκαδούρα της αρβύλας των ναζί όταν περπατούσαν στο πλακόστρωτο. Με την αγανάκτηση να πλημμυρίζει ξανά την ψυχή της, η ηλικιωμένη χτύπησε έναν από τους εθελοντές που υποδύονταν τους Γερμανούς με την τσάντα της.
- Ο Μαουρίτσιο Κατελάν άνοιξε τηλεφωνική γραμμή για εξομολογήσεις των αμαρτιών μας
- Στη Βουλή οι δικογραφίες για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ2- Ποιους αφορά, ποια τα επόμενα βήματα
- Ρωσία: Τουλάχιστον 22 άνθρωποι τραυματίστηκαν σε εκτροχιασμό τρένου
- Αυτή μπορεί να είναι η αιτία που η αρτηριακή πίεσή σας δεν πέφτει
- Η ΕΕ προειδοποιεί για «μακροχρόνιο» ενεργειακό σοκ – Εξετάζει σχέδιο για δελτίο στα καύσιμα
- Ηράκλειο: Νεκρός 65χρονος – Έπεσε από ταράτσα πολυκατοικίας
- Ο Πάολο Μαλντίνι στο προσκήνιο για την Εθνική Ιταλίας: Το δίλημμα της FIGC και οι ισορροπίες εξουσίας
- Γιατί το ΠΑΣΟΚ ζητά εκλογές και «καρφώνει» την κυβέρνηση για υποκλοπές και ΟΠΕΚΕΠΕ 2
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 03.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/nick-owuor-astro-nic-portraits-b25CZm2Nnco-unsplash-315x220.jpg)












































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442