Σάρωσε τις υποψηφιότητες των Όσκαρ ο Λάνθιμος
Ο Γιώργος Λάνθιμος βάζει πλώρη για νέες διακρίσεις, καθώς η ταινία του «The Favourite» είναι υποψήφια για 10 Όσκαρ – μάλιστα ο Έλληνας σκηνοθέτης είναι υποψήφιος για Όσκαρ Σκηνοθεσίας
Ο Γιώργος Λάνθιμος βάζει πλώρη για νέες διακρίσεις, καθώς η ταινία του «The Favourite» είναι υποψήφια για 10 Όσκαρ – μάλιστα ο Έλληνας σκηνοθέτης είναι υποψήφιος για Όσκαρ Σκηνοθεσίας.
Η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου, Τεχνών κι Επιστημών ανακοίνωσε νωρίτερα τις πολυαναμενόμενες οσκαρικές υποψηφιότητες για φέτος.
Ανάμεσα σε αυτές βρίσκεται και το φιλμ «The Favourite, το οποίο είναι υποψήφιο για δέκα Όσκαρ στις κατηγορίες: καλύτερης ταινίας, καλύτερης σκηνοθεσίας, πρωτότυπου σεναρίου, καλλιτεχνικής διεύθυνσης, φωτογραφίας, καλύτερου μοντάζ για τον Γιώργο Μαυροψαρίδη, κοστουμιών, α’ γυναικείου ρόλου για την Ολίβια Κόλμαν και διπλή υποψηφιότητα β’ γυναικείου ρόλου για τις Έμα Στόουν και Ρέιτσελ Βάις.
Congratulations to the Best Picture nominees #OscarNoms pic.twitter.com/KF8m9vaM5h
— The Academy (@TheAcademy) January 22, 2019
Η πρώτη ταινία εποχής του σκηνοθέτη Γιώργου Λάνθιμου βασίζεται στην αληθινή ιστορία της Βασίλισσας Άννα (Ολίβια Κόλμαν), την τελευταία της δυναστείας των Στιούαρτ που, αν και ασθενής, ντροπαλή και υποτιμημένη, στέφθηκε βασίλισσα τον καιρό που η Μεγάλη Βρετανία έγινε μια παγκόσμια δύναμη.
Congratulations to the Directing nominees! #OscarNoms pic.twitter.com/Fyn1KJWbmX
— The Academy (@TheAcademy) January 22, 2019
Μέσα από τη σχέση της Άννα με δύο άλλες γυναίκες -τη σύμβουλο και επιστήθια φίλη της λαίδη Σάρα (Ρέιτσελ Βάις) και την απένταρη ξαδέρφη της Σάρα που μετατρέπεται σε κοινωνικά ανερχόμενη καμαριέρα Άμπιγκεϊλ (Έμα Στόουν)- ο Γιώργος Λάνθιμος θίγει διαχρονικά θέματα όπως η αγάπη, ο ανταγωνισμός, η εξουσία και τα συναισθήματα και δημιουργεί ένα ξεχωριστό σύμπαν για την ιστορία του.
Congratulations to the Original Screenplay nominees #OscarNoms pic.twitter.com/BqgtMShE9q
— The Academy (@TheAcademy) January 22, 2019
«Με ενδιέφεραν κυρίως οι τρεις κεντρικοί χαρακτήρες, η εξουσία τους, οι εύθραυστες σχέσεις τους και το πώς οι συμπεριφορές τόσο λίγων ανθρώπων μπορούν να αλλάξουν τον ρου ενός πολέμου και τη μοίρα μιας χώρας. Για εμένα είναι επίσης μια ερωτική ιστορία με κωμικά, δραματικά και σκοτεινά σημεία», αναφέρει ο Γιώργος Λάνθιμος.

Η 91η τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019 στο Dolby Theatre στο Χόλιγουντ.

Το τρέιλερ της ταινίας:
- Θεσσαλονίκη: Αναστέλλονται δρομολόγια για τρένα από και προς Σέρρες – Πώς θα εξυπηρετούνται οι επιβάτες
- Κίνηση: Στο «κόκκινο» ο Κηφισός και το λιμάνι του Πειραιά
- «Γάτες με φράντζες»: Μια διαφορετική performance στο Red Jasper Cabaret Theatre
- Απαγόρευση social media σε ανηλίκους: Η βασική «φωνή» αντίθεσης απέναντι στις καθολικές απαγορεύσεις
- ΣΥΡΙΖΑ καλεί ΠΑΣΟΚ για μομφή στον Μητσοτάκη – Το τριήμερο σφυροκόπημα και το ρίσκο της γαλάζιας συσπείρωσης
- Αποκαλυπτική έρευνα για το σχολείο και την κοινωνία – Στην οικογένεια (των άλλων) χρεώνουμε τη νεανική βία
- Κεφαλονιά: Η πιθανότερη αιτία θανάτου της 19χρονης – Τι λέει ο ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου στο Αργοστόλι
- Αρκάς: Η καλημέρα της Τετάρτης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 15.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/joe-leahy-NI3n0wZ85Kc-unsplash-1-315x220.jpg)






























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442