Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Στερεύει» το Ποτάμι - Οι βουλευτές σκορπίζουν στις Πρέσπες

«Στερεύει» το Ποτάμι – Οι βουλευτές σκορπίζουν στις Πρέσπες

Εικόνα διάλυσης παρουσιάζει το Ποτάμι μετά την ανεξαρτητοποίηση Αμυρά αλλά και τη δήλωση του Γρηγόρη Ψαριανού ότι από σήμερα είναι ανεξάρτητος

Εικόνα διάλυσης παρουσιάζει το Ποτάμι τις τελευταίες ώρες καθώς μετά την ανεξαρτητοποίηση του Γιώργου Αμυρά, ήρθε να προστεθεί και ο Γρηγόρης Ψαριανός ο οποίος δηλώνει ανεξάρτητος.

Η συμφωνία των Πρεσπών την οποία θα ψηφίσουν οι τρεις εναπομείναντες βουλευτές του Ποταμιού κινδυνεύει να αφανίσει το κόμμα. Μετά την πρωινή ανεξαρτητοποίηση του Γιώργου Αμυρά, το Ποτάμι για λίγες ώρες αριθμούσε  τέσσερις βουλευτές ενώ λίγη ώρα αργότερα με ανάρτησή του στο facebook, δήλωσε ανεξάρτητος και ο Γρηγόρης Ψαριανός.

Μετά τις σημερινές εξελίξεις το Ποτάμι δεν μπορεί να συγκροτήσει κοινοβουλευτική ομάδα καθώς έχει χάσει το «μαγικό αριθμό» των πέντε βουλευτών.

Τις τελευταίες ώρες έχουν οργιάσει οι φήμες ότι ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος σκέφτεται να ενταχθεί στο Ποτάμι, αν και κάτι τέτοιο διαψεύστηκε από τον ίδιο. Σε κάθε περίπτωση όμως, ακόμη και αν συνέβαινε αυτό άμεσα ή στο επόμενο διάστημα, φαίνεται  το Ποτάμι εφεξής δεν θα μπορεί να έχει κοινοβουλευτική ομάδα καθώς από τη στιγμή που διαλύθηκε λόγω της αποχώρησης Αμυρά, για να επαναυσταθεί απαιτούνται δέκα βουλευτές.

Το αν ο Γιώργος Αμυράς προσχωρήσει στην κοινοβουλευτική ομάδα άλλου κόμματος πριν τις εκλογές μένει να φανεί αλλά σίγουρα εάν επιβεβαιωθεί μία τέτοια εξέλιξη θα έχει τη σημασία της.

Χθες, με κοινό κείμενό τους οι Αμυράς και Ψαριανός στηλίτευσαν την επιλογή του κόμματος για τη συμφωνία των Πρεσπών υποστηρίζοντας πως το Ποτάμι «ταλαντεύεται και κάνει ασκήσεις Ισαποστακισμου, στάση απαράδεκτη αυτή την ώρα».

Με την κοινή ανάρτησή τους στο facebook ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Γ. Αμυράς και ο – μέχρι στιγμής βουλευτής του Ποταμιού – Γρ. Ψαριανός ουσιαστικά είχαν προαναγγείλει την αποχώρησή τους από το κόμμα χτυπώντας μάλιστα «καμπανάκι» για ενδεχόμενο διάλυση του Ποταμιού. «Και επειδή ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ π α λ ι εμφανίζεται παραπλέον προς τους ΤσιπροΠολάκηδες μπορούμε να συνάγουμε ότι ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ δεν επιλέγει μια καθαρή στάση και διαλύεται» ήταν η επίμαχη αναφορά.

Δείτε ολόκληρη την ανάρτηση 

«Με το πολιτικό μαγειρείο που έχει στηθεί από τα Τσιπροτεχνεία με διάφορα Ρετάλια, Επιχειρηματίες, Υπηρεσίες και Αποκόμματα, δηλώνουμε ότι αυτή η «προοδευτική» ΣΥΡΙΖΟΣΥΜΜΑΧΙΑ περίεργων και ετερόκλητων τυπων μάς βρίσκει εντελώς απέναντι.

Ανεξαρτήτως Συμφωνιών Πρεσπών, Σπετσών, Λειψών ή Ψαρρών. Και επειδή ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ταλαντεύεται και κάνει ασκήσεις Ισαποστακισμου, στάση απαράδεκτη αυτή την ώρα. Και επειδή ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ π α λ ι εμφανίζεται παραπλέον προς τους ΤσιπροΠολάκηδες μπορούμε να συνάγουμε ότι ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ δεν επιλέγει μια καθαρή στάση και διαλύεται.

Δηλώνουμε και εκφράζουμε την απόλυτη διαφωνία μας με την περίεργη, επαμφοτερίζουσα και αλλοπρόσαλλη αυτή στάση του κόμματος. Διατηρούμε το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού μας και του επαναπροσδιορισμού της σχέσης μας με ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ.

Γρηγόρης Ψαριανός
Γιώργος Αμυράς»

Ποτάμι: Ο Αμυράς στον δρόμο του Δανέλλη

Βαρύτατους χαρακτηρισμούς χρησιμοποίησε το Ποτάμι εναντίον του Γιώργου Αμυρά, μετά την είδηση της ανεξαρτητοποίησής του.

«Ο Γιώργος Αμυράς λίγο πριν ξεκινήσει στη Βουλή η συζήτηση για τη συμφωνία των Πρεσπών αποφάσισε να εγκαταλείψει το Ποτάμι. Διεκδικεί έτσι να γραφεί στο «δεξιό» πάνθεον, ως ο βουλευτής που διέλυσε την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποτάμιου. Όπως αντιστοίχως γράφτηκε στο «αριστερό» πάνθεον ο κ.Δανέλλης, ως ο βουλευτής που εγκατέλειψε το Ποτάμι για να σώσει την κυβέρνηση Τσίπρα» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι ρίχνοντας ταυτόχρονα «καρφιά» προς τους δύο ανεξάρτητους βουλευτές. «Δανέλλης και Αμυράς είχαν επανειλημμένα δεσμευτεί ότι αν διαφωνήσουν με το Ποτάμι θα παραδώσουν την έδρα τους».

Ανεξάρτητος δηλώνει και ο Ψαριανός

Με ανάρτησή του στο facebook ο κ. Ψαριανός ευχαρίστησε όλους όσους στήριξαν με την συμπόρευσή τους το Ποτάμι, το οποίο όπως ανέφερε από σήμερα δεν συμπεριλαμβάνεται στα κοινοβουλευτικά κόμματα. Έκανε λόγο για αλλεπάλληλα λάθη του κόμματος, ατυχείς επιλογές και κακούς χειρισμούς ενώ πρόσθεσε πως «η χώρα μας περνάει την δυσκολότερη και πιο επικίνδυνη περίοδο εδώ και πολλές δεκαετίες και οι τύχες της βρίσκονται στα χέρια της χειρότερης κυβέρνησης από τα χρόνια της Χούντας». Ο κ. Ψαριανός σημείωσε μάλιστα, πως από σήμερα είναι ανεξάρτητος.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024