Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Η διεύρυνση Μητσοτάκη

Η διεύρυνση Μητσοτάκη

Δεν μένει με σταυρωμένα τα χέρια ο Κυριάκος Μητσοτάκης για διεύρυνση του κόμματός του

Με κινούμενη άμμο μοιάζουν αυτή την περίοδο τα κόμματα, όχι μόνο τα μικρομεσαία, αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ. Κι αν πολύς λόγος έχει γίνει για το άνοιγμα του Αλέξη Τσίπρα στην Κεντροαριστερά και την προσπάθεια ηγεμόνευσης του χώρου, δεν μένει με σταυρωμένα τα χέρια ο Κυριάκος Μητσοτάκης για διεύρυνση του κόμματός του.

Σύμφωνα με όσα μου εκμυστηρεύτηκαν στελέχη που γνωρίζουν τις κινήσεις που θα κάνει ο πρόεδρος της ΝΔ, αναφέρει ο «Βηματοδότης», η διεύρυνση του κόμματος θα εντείνεται όσο πλησιάζουμε στις εκλογές. Μου λένε, λοιπόν, ότι παίζουν δυνατά τρία ονόματα ανθρώπων της αγοράς, καταξιωμένων και κυρίως στελεχών που πληρούν τις προδιαγραφές που έχει θέσει ο Μητσοτάκης για το νέο μοντέλο διακυβέρνησης που θέλει να εφαρμόσει. Ποιοι είναι αυτοί;

Ο ένας είναι ο Ακης Σκέρτσος, γενικός διευθυντής του ΣΕΒ και παλαιότερα δεξί χέρι του Γιάννη Στουρνάρα στο υπουργείο Οικονομικών και διευθυντής του γραφείου του για μια πενταετία. Ο κ. Σκέρτσος είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (Master of Arts) στον τομέα του Political Management and Lobbying από το Πανεπιστήμιο George Washington των ΗΠΑ και πτυχιούχος της Σχολής Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ο δεύτερος είναι ο καθηγητής και γενικός διευθυντής του ΙΟΒΕ Νίκος Βέττας. Είναι από το 2003 καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης. Κάτοχος διδακτορικού από το University of Pennsylvania των ΗΠΑ. Ειδικεύεται στη Βιομηχανική Οργάνωση, Μικρooικovoμική, Θεωρία Παιγνίων και την Πολιτική Ανταγωνισμού και Ρύθμισης Αγορών.

Ο τρίτος είναι ο Κυριάκος Πιερρακάκης, γνωστός για τις πολύ ενδιαφέρουσες έρευνες του διαΝΕΟσις. Ο κ. Πιερρακάκης είναι υποψήφιος διδάκτωρ Πολιτικής Οικονομίας στο Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης. Είναι απόφοιτος του Harvard University, του ΜΙΤ και του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Στροφή σε οικονομολόγους και ανθρώπους της πραγματικής οικονομίας δείχνει να κάνει ο Κυριάκος.

Only in

Δημήτρης Ψαθάς: Αίσχη και ντροπές της επταετίας

«Γινόντουσαν τέτοια πράματα;»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024