Ιστορικό βήμα χαρακτηρίζει τη Συμφωνία των Πρεσπών ο πρωθυπουργός, ο οποίος μετά και τη χθεσινή αναστάτωση που επικράτησε στο Μαξίμου από τον όγκο του συλλαλητηρίου στο Σύνταγμα επιχειρεί επικοινωνιακή αντεπίθεση με στόχο να κάμψει τις ηχηρές αντιστάσεις για το θέμα.

Στα… χνάρια του υπουργείου Εξωτερικών, το οποίο νωρίτερα με ερωτήσεις – απαντήσεις στέκεται στα θετικά της Συμφωνίας των Πρεσπών, ο Αλέξης Τσίπρας με βίντεο που ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προβάλλοντας, μεταξύ άλλων, τις πανηγυρικές στιγμές κατά τη διαδρομή έως την επίτευξη της συμφωνίας, προσπαθεί να πείσει τους πολίτες πως είναι επωφελής για την Ελλάδα.

Μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός αναφέρει πως η συμφωνία ικανοποιεί τα αιτήματα της Ελλάδας και διασφαλίζει την ελληνική Μακεδονία.

Το «ντεμαράζ» που επιχειρεί η κυβέρνηση είναι ενδεικτικό της έντονης ανησυχίας που επικρατεί στους κόλπους της μετά την οργή και αγανάκτηση για τη βίαιη καταστολή των διαδηλωτών και τις εικόνες ντροπής που έκαναν τον γύρου του κόσμου κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου.

Αντιδρώντας σπασμωδικά, το Μαξίμου από την πρώτη στιγμή φρόντισε να απαξιώσει τη συγκέντρωση, ενώ στη συνέχεια το… τερμάτισε αδιαφορώντας για το αν θα μπορούσαν να υπάρξουν θύματα.

Το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα:

«Ήρθε η ώρα να μάθετε την αλήθεια. Με τη Συμφωνία των Πρεσπών θωρακίζουμε τη Μακεδονία μας. Με την αυτοπεποίθηση που υπερνικά τον φόβο και την αδράνεια ανοίγουμε το δρόμο της ειρήνης και της ανάπτυξης. 140 χώρες αναγνώρισαν τα Σκόπια με τη συνταγματική τους ονομασία δηλαδή Δημοκρατία της Μακεδονίας. Οι γείτονες μας αλλάζουν το όνομα της χώρας τους σε Βόρεια Μακεδονία και ο όρος Μακεδονία, χωρίς άλλο προσδιορισμό μένει στην Ελλάδα.

Παίρνουμε πίσω την ιστορία μας. Ικανοποιείται η από 25εατίας εθνική μας θέση για ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό έναντι όλων. Οι γείτονές μας διαχωρίζουν την ταυτότητά τους αναγνωρίζοντας πως η γλώσσα τους είναι σλαβική και ο πολιτισμός τους δεν έχει καμία σχέση με την αρχαία ελληνική κληρονομιά. Με τη Συμφωνία των Πρεσπών αναγνωρίζουμε ιθαγένεια και όχι τις εθνότητες που την απαρτίζουν.

Αφαιρούνται οι αλυτρωτικές αναφορές από τα σχολικά βιβλία. Αλλάζουν τα ονόματα μνημείων, υποδομών και δημοσίων χώρων. Αφαιρείται το δεκαεξάκτινο αστέρι της Βεργίνας από κάθε σύμβολο των γειτόνων μας και η χρήση του περνά αποκλειστικά στην Ελλάδα. Διασφαλίζεται η γεωπολιτική σταθερότητα και συνεργασία και περιορίζεται η επιρροή τρίτων στα βόρεια σύνορά μας. Ο Διονύσιος Σολωμός είπε: Το έθνος πρέπει να μάθει να θεωρεί εθνικόν ό,τι είναι αληθές.

Η Συμφωνία των Πρεσπών γίνεται ο ακρογωνιαίος λίθος στα Βαλκάνια της συνεργασίας και της συναδέλφωσης των λαών. Μάθε την αλήθεια».

Με τη Συμφωνία των Πρεσπών ανοίγουμε το δρόμο της ειρήνης και της ανάπτυξης

Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι ένα ιστορικό βήμα όχι μόνο για τις δύο χώρες και την ευρύτερη περιοχή, αλλά για ολόκληρη την Ευρώπη. Eδραιώνει σχέσεις φιλίας, συνεργασίας και σταθερότητας. https://government.gov.gr/simfonia-ton-prespon-apantisis-se-sichna-erotimata/?fbclid=IwAR2zfBrSQK2swRmUPnDHf53gTcRoZf3j4fG0Bm7kh4uQotFdBdW0UkfumGI

Δημοσιεύτηκε από Alexis Tsipras στις Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2019

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο