Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πόλεμο με Κουντουρά ανοίγει ο Καμμένος που... θυμήθηκε τις δαπάνες στο «Τουρισμού»

Πόλεμο με Κουντουρά ανοίγει ο Καμμένος που… θυμήθηκε τις δαπάνες στο «Τουρισμού»

Μέτωπο με την Έλενα Κουντουρά άνοιξε ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, ο οποίος φαίνεται πως... κρατάει μανιάτικο το γεγονός ότι η υπουργός Τουρισμού προτίμησε την καρέκλα αφήνοντάς τον στα κρύα του λουτρού, επιλέγοντας να στηρίξει την κυβέρνηση στη Συμφωνία των Πρεσπών και παρά τη διαγραφή της από το κόμμα να μην παραδώσει την έδρα της

Μέτωπο με την Έλενα Κουντουρά άνοιξε ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, ο οποίος φαίνεται πως… κρατάει μανιάτικο το γεγονός ότι η υπουργός Τουρισμού προτίμησε την καρέκλα αφήνοντάς τον στα κρύα του λουτρού, επιλέγοντας να στηρίξει την κυβέρνηση στη Συμφωνία των Πρεσπών και παρά τη διαγραφή της από το κόμμα να μην παραδώσει την έδρα της.

Όλα τα παραπάνω οδήγησαν τον Πάνο Καμμένο στην… αναζήτηση εκδίκησης, αφού σύμφωνα με τις πληροφορίες με ερώτηση και κατάθεση εγγράφων, που κατέθεσε από κοινού με τον Αριστείδη Φωκά -ο οποίος προσχώρησε πρόσφατα στην ΚΟ του κόμματος- που απευθύνει προς την ίδια την κ. Κουντουρά, καθώς και τους Υπουργούς Ψηφιακής Πολιτικής και Οικονομικών, ζητά προσκόμιση στη Βουλή όλων των σχετικών εγγράφων που αφορούν τις δαπάνες τουριστικής προβολής της χώρας στο εξωτερικό.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ουσιαστικά αφήνει να εννοηθεί ότι υπάρχει αδιαφάνεια στη διαχείριση των κονδυλίων, ενώ μάλιστα εντύπωση προκαλεί ότι ζητά το βιογραφικό της αντιπροέδρου του ΕΟΤ, Αγγελική Χονδροματίδου, την οποία προφανώς θεωρεί άνθρωπο της Υπουργού.

Συγκεκριμένα, ζητά να κατατεθούν στην εθνική αντιπροσωπεία:

  • Όλα τα μνημόνια συνεργασίας και τα στοιχεία της διεξαγωγής διεθνών διαγωνισμών
  • Τα στοιχεία των εταιρειών που ανέλαβαν τα έργα
  • Όλες οι δαπάνες για το έτος πολιτισμού Ελλάδας – Ρωσίας
  • Και το βιογραφικό σπουδών της Αντιπροέδρου του ΕΟΤ, Αγγελικής Χονδροματίδου.

Τα ταξίδια των 30.000 ευρώ σε Τορόντο και Σαγκάη

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Τουρισμού, τα οποία είναι αναρτημένα στη Διαύγεια και είναι προσβάσιμα σε όλους, τα ταξίδια της κας Κουντουρά σε Τορόντο και Σαγκάη κόστισαν στους έλληνες φορολογούμενους 30.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από το κόστος της μετακίνησης της κυρίας Κουντουρά στους δύο αυτούς προορισμούς ανήλθε σε 21.056,40 ευρώ.

Σύμφωνα με την από 4 Ιανουαρίου 2018 απόφαση της γενικής γραμματέα Τουρισμού, Ευρυδίκης Κουρνέτα, «εγκρίνουμε τη δέσμευση πίστωσης ύψους: 21.056,40 ευρώ (είκοσι μίας χιλιάδων πενήντα έξι ευρώ σαράντα λεπτών) για την πληρωμή ισόποσης δαπάνης σε βάρος της πίστωσης του προΰπολογισμού εξόδων του Υπουργείου Τουρισμού Ειδικός Φορέας 1045 – 101, αναλυτικό λογαριασμό εξόδων 2420402001, οικ.ετος 2019 για Πληρωμή εξόδων από την μετακίνηση της Υπ.Τουρισμού Έλ. Κουντουρά στο Τορόντο από 8 -12/1/19 προκειμένου να συναντηθεί με τον ομόλογό της να κάνει επαφές με εταιρείες αερομεταφορών και στη συνέχεια θα μεταβεί στη Σαγκάη από 13-18/1/19 όπου θα εγκαινιάσει το Ελληνικό Περίπτερο στη Ζώνη ελεύθερου εμπορίου στη Σαγκάη.

Την Υπουργό θα συνοδεύει στο Τορόντο (8-13)) η Ειδ. Σύμβουλος Μακ. Κουτσουμπέλη και στη Σαγκάη (12-18) η Δ/ντρια Γραφ. Αγγ.Χονδροματίδου και ο μετακλ. υπάλληλος Μιχ. Κόκκινος».

Σε αυτά τα χρήματα πρέπει να προστεθούν τα επιπλέον 9.000 ευρώ, που αφορούν στα έξοδα μετακίνησης, διανυκτέρευσης και ημερήσιας αποζημίωσης του αστυνομικού της προσωπικής της ασφάλειας, στον οποίο κατά τον Πάνο Καμμένο, «είχε αφήσει το τηλέφωνό της» με αποτέλεσμα να μην μπορεί να επικοινωνήσει μαζί της, όταν έψαχνε σανίδα σωτηρίας μήπως καταφέρει να… σώσει το κόμμα του, τους ΑΝΕΛ.

Ειδικότερα, στις 4.078,20 ευρώ ανήλθε το κόστος μετακίνησης του άνδρα της προσωπικής ασφάλειας της υπουργού, ο οποίος τη συνόδευσε σε Τορόντο και Σαγκάη.

Όσον αφορά τη διανυκτέρευσή του, δαπανήθηκαν 4.330 ευρώ.

Όσο για την πληρωμή των εξόδων της ημερήσιας αποζημίωσής του, αυτή ανήλθε σε 700 ευρώ.

Τέλος, αναφορικά με τη δαπάνη των δημοσίων σχέσεων της υπουργού κατά την παραμονή της στο Τορόντο, αυτή καλύφθηκε από πιστώσεις του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού ανερχόμενη σε 6.818,20 ευρώ, εκ των οποίων τα 3.636,36 ευρώ «για την προσφορά γευμάτων, δείπνων στο πλαίσιο της επίσημης της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Τουρισμού» και τα υπόλοιπα 3.181,84 ευρώ για την ενοικίαση αυτοκινήτου.

Τα… δημοσία δαπάνη smartphone της

Πέραν των ταξιδιών, έντονη αίσθηση είχαν προκαλέσει και τα… δημοσία δαπάνη κινητά τηλέφωνα, κόστους 3.092,09 ευρώ, τα οποία επωμίσθηκαν επίσης οι έλληνες φορολογούμενοι.

Επρόκειτο για το ολοκαίνουριο iPhone XR, με μνήμη 128 GB, με προστατευτική θήκη και προστατευτικό οθόνης, κόστισε 1.351,60 ευρώ, σύμφωνα με την απόφαση που υπέγραψε η γενική γραμματέας του υπουργείου Τουρισμού στις 10 Δεκεμβρίου 2018 και δημοσιεύεται σήμερα.

Πρόκειται για συσκευή αντικατάστασης, από τη στιγμή που το προηγούμενο iPhone της κ. Κουντουρά είχε υποστεί «ανεπανόρθωτη βλάβη στη μητρική πλακέτα και στο σύστημα φόρτισης». Με αυτή τη διάγνωση αποσύρθηκε ύστερα από μόλις δύο χρόνια. Αυτό το γνωρίζουμε, διότι στις 2 Αυγούστου του 2016 η Έλενα Κουντουρά, τότε αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού, είχε αγοράσει τρία κινητά τηλέφωνα. Συγκεκριμένα, αντί 1.740,49 ευρώ απέκτησε δύο iPhone και ένα smartphone με λειτουργικό σύστημα Android.

Σημειώνεται πάντως ότι η τελευταία έκδοση του iPhone XR με τα 128 GB πωλείται στα καταστήματα προς 999 ευρώ, ενώ μαζί με τα αξεσουάρ το συνολικό κόστος φτάνει στα 1.060 ευρώ, ποσό που απέχει πολύ από τα 1.351,60 που αναφέρει το έγγραφο του υπουργείου Τουρισμού.

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024