Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παραβλέπει το συλλαλητήριο ο Ντιμιτρόφ: Μικρή συμμετοχή, όλα βαίνουν καλώς

Παραβλέπει το συλλαλητήριο ο Ντιμιτρόφ: Μικρή συμμετοχή, όλα βαίνουν καλώς

Ο σκοπιανός ΥΠΕΞ σημείωσε πως οι διοργανωτές των συλλαλητηρίων και η αντιπολίτευση στην Ελλάδα χαρακτηρίζουν τη Συμφωνία των Πρεσπών ως εθνική τραγωδία και εθνική ήττα, ενώ πρόσθεσε ότι ανάλογες είναι οι αντιδράσεις και της αντιπολίτευσης στα Σκόπια

Αισθητά μικρότερο χαρακτήρισε ο σκοπιανός υπουργός Εξωτερικών, Νικολά Ντιμιτρόφ, τον όγκο του χθεσινού συλλαλητηρίου συγκριτικά το περσινό, υιοθετώντας τις εκτιμήσεις της ελληνικής αστυνομίας, η οποία έκανε λόγο για 60.000 διαδηλωτές.

Αυτό δείχνει πως τα πράγματα «ακολουθούν μία θετική πορεία» σχολίασε ο Ν. Ντιμιτρόφ, μιλώντας το βράδυ της Κυριακής στο δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού «Sitel».

Στο πλαίσιο αυτό, σημείωσε πως οι διοργανωτές των συλλαλητηρίων και η αντιπολίτευση στην Ελλάδα χαρακτηρίζουν τη Συμφωνία των Πρεσπών ως εθνική τραγωδία και εθνική ήττα, ενώ πρόσθεσε ότι ανάλογες είναι οι αντιδράσεις και της αντιπολίτευσης στα Σκόπια.

Εκτίμησε δε, πως αυτό δείχνει το μέγεθος του χάσματος που υπήρχε μεταξύ των δύο χωρών και γι’ αυτό, τόνισε, «εμείς αλλά και όλος ο κόσμος λέμε ότι η Συμφωνία είναι ιστορική».

Αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών σημείωσε πως συνιστά διαδικασία ιστορικής προσέγγισης και συμφιλίωσης και εξέφρασε την εκτίμηση ότι -στο εγγύς μέλλον- όταν θα αρχίσουν να γίνονται αισθητά τα αποτελέσματά της, ακόμα και οι αυτοί που σήμερα την επικρίνουν με τους πιο σκληρούς τόνους, θα δικαιολογήσουν την υπογραφή της.

Παράλληλα, ο σκοπιανός υπουργός εξέφρασε για ακόμη μια φορά την προσδοκία ότι η ψηφοφορία στην ελληνική Βουλή θα έχει θετική έκβαση και πως θα υποστηριχθεί από την απόλυτη πλειοψηφία των βουλευτών.

Πώς είδαν τα σκοπιανά ΜΜΕ το συλλαλητήριο

Από την πλευρά της, η σκοπιανή NovaTV ανέφερε σε δημοσίευμά της πως «οι διαδηλωτές που υπολογίζονται σε 150 χιλιάδες προέβησαν σε μια μορφή εξέγερσης κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών για το όνομα των Σκοπίων.

«Οι πολίτες διαφωνούν με τη συμφωνία αυτή, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει ληφθεί υπόψη η γνώμη τους και ότι παραβιάζεται το σύνταγμα της χώρας και η κυριαρχία του ελληνικού λαού. Σε διαμαρτυρία έξω από τη Βουλή των Ελλήνων, πραγματοποιήθηκαν συγκρούσεις μεταξύ κουκουλοφόρων, ενδεχομένως μελών ακροδεξιών οργανώσεων, και της αστυνομίας» προσθέτει η NovaTV χωρίς να αναφερθεί στους λόγους της διαμαρτυρίας.

«Άτομα ομάδας που φορούσαν μάσκες, προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη μπροστά από το ελληνικό κοινοβούλιο. Επιτέθηκαν στην αστυνομία με μπουκάλια, και άλλα εύφλεκτα υλικά, ενώ δέχθηκαν απάντηση με βόμβες σοκ και δακρυγόνα. Κατά των αστυνομικών πετάχτηκαν και χρώματα».

Το Κανάλ 5 των Σκοπίων αναφέρει ότι έγινε στην Αθήνα συγκέντρωση διαμαρτυρίας με το σύνθημα «Η Μακεδονία είναι ελληνική» και ο όγκος των πολιτών σύμφωνα με τους διοργανωτές ήταν πάνω από ένα εκατομμύριο ανθρώπους.

Μετά την επικύρωση της Συνθήκης των Πρεσπών από το κοινοβούλιό μας, στην Ελλάδα το κλίμα είναι ιδιαίτερα θερμό, μεταδίδει ο ανταποκριτής στην Αθήνα του πρακτορείου ειδήσεων των Σκοπίων MIA.

Sports in

Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 87-91: Τον «κρέμασε» ο Σλούκας, έκαναν το 0-1 οι Ισραηλινοί

Με το… καλημέρα πλεονέκτημα αντίο για τους πράσινους. έχασαν ξανά από τη Μακάμπι (87-91) που αγωνία για τον Μπόλντγουιν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024