Σε ακραία στοιχεία και μέλη της Χρυσής Αυγής που προσπάθησαν να εισβάλουν με κουκούλες, πέτρες, ξύλα και ρόπαλα στη Βουλή επιρρίπτει την ευθύνη για τα επεισόδια και την εκτεταμένη χρήση χημικών σε πολίτες που διαδήλωναν ειρηνικά για τη Μακεδονία το Μέγαρο Μαξίμου.

Η κυβέρνηση, προφανώς πανικόβλητη από τον όγκο της συγκέντρωσης κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, σε μια προκλητική ανακοίνωση αναφέρει πως «δυστυχώς, για άλλη μία φορά, τον τόνο στο συλλαλητήριο έδωσαν ακραία στοιχεία και μέλη της Χρυσής Αυγής που στη προσπάθειά τους να εισβάλουν στη Βουλή με κουκούλες, πέτρες, ξύλα και ρόπαλα, επιτέθηκαν κατά αστυνομικών, στέλνοντας δεκάδες τραυματίες σε νοσοκομεία».

«Στη δημοκρατία μας η ελεύθερη έκφραση των πολιτών αποτελεί αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα. Ακόμη και αυτών που επιθυμούν να την καταλύσουν, γιατί όπως λένε, πιστεύουν ότι «η δημοκρατία πούλησε τη Μακεδονία». Την ίδια στιγμή, όμως, αποτελεί καθήκον και υποχρέωση, όσων πιστεύουμε και υπηρετούμε τη δημοκρατία, να μην τους το επιτρέψουμε» προσθέτει.

«Να τους απομονώσουμε και να τους καταδικάσουμε απερίφραστα» καταλήγει το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί πάντως το γεγονός ότι δεν γίνεται η παραμικρή αναφορά στην αλόγιστη χρήση χημικών από την αστυνομία.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο