«Η Συμφωνία των Πρεσπών επιφυλάσσει δεινά», επισημαίνει  ο Σύμβουλος Επικοινωνίας του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας  Μακάριος Λαζαρίδης.

«Δυστυχώς, για την Πατρίδα μας, είναι ήδη περισσότερο από βέβαιο ότι η Συμφωνία επιφυλάσσει δεινά, καθώς οι Σκοπιανοί θα στηριχθούν στο γεγονός ότι αναγνωρίζονται από την Ελλάδα σαν «Μακεδόνες». Όχι μόνο θα αυτοαποκαλούνται, αλλά και θα λέγονται από όλο τον κόσμο – με τη βούλα της Ελληνικής Κυβέρνησης – «Μακεδόνες»», τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Λαζαρίδης σε άρθρο του στην εφημερίδα «ΕΣΤΙΑ».

«Θα ακούμε στους διεθνείς οργανισμούς και τις ξένες πρωτεύουσες, τους εταίρους και τους συμμάχους μας να καλωσορίζουν τον «Μακεδόνα» πρωθυπουργό και όχι τον  πρωθυπουργό της «Βόρειας Μακεδονίας». Θα ακούμε, όπως προβλέπεται από τη Συμφωνία των Πρεσπών, να γίνεται λόγος για «μακεδονικό» λαό, για «μακεδονικό» στρατό και όχι μόνο. Και στο τέλος – όπως εύστοχα παρατήρησε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης- θα επικρατήσει το όνομα του λαού και όχι του κράτους. Για αυτό ακριβώς, από τη στιγμή κατά την οποία οι Σκοπιανοί θα λέγονται «Μακεδόνες», που μιλούν τη «μακεδονική» γλώσσα, θα υπήρχε σοβαρότατο πρόβλημα ακόμη και εάν το κράτος ονομαζόταν «Δημοκρατία της Κεντρικών Βαλκανίων»», αναφέρει ακόμη ο σύμβουλος του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Και ο κ. Λαζαρίδης καταλήγει: «Με μια κουβέντα: Ο συνδυασμός ονόματος, εθνότητας και γλώσσας δεν λύνουν το πρόβλημα, αλλά δίνουν νέες βάσεις στον εθνικισμό και τον αλυτρωτισμό των Σκοπιανών. Και θα τα βρούμε μπροστά μας, όταν ήδη θα έχουμε εγκαταλείψει το διαπραγματευτικό όπλο του Βουκουρεστίου και την μεγάλη εθνική επιτυχία του Κώστα Καραμανλή και θα έχουν δημιουργηθεί απροσπέλαστα τετελεσμένα».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο