Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Bloomberg: Ο Τσίπρας απέτυχε στην οικονομία, τελευταία ευκαιρία οι Πρέσπες

Bloomberg: Ο Τσίπρας απέτυχε στην οικονομία, τελευταία ευκαιρία οι Πρέσπες

Το οικονομικό πρακτορείο επί της ουσίας τραβάει το χαλί κάτω από τον πρωθυπουργό, διαψεύδοντας τα όσα είπε στην πρόσφατη συνέντευξή του στην τηλεόραση του Open πως το δυνατό του χαρτί είναι η οικονομία

Άλλη μια ευκαιρία θα έχει ο Αλέξης Τσίπρας να διορθώσει τα κακώς κείμενα της ελληνικής οικονομίας, εφόσον όμως πρώτα καταφέρει να περάσει την Συμφωνία την Πρεσπών σημειώνει δημοσίευμα του Bloomberg.

Το οικονομικό πρακτορείο επί της ουσίας τραβάει το χαλί κάτω από τον πρωθυπουργό, διαψεύδοντας τα όσα είπε στην πρόσφατη συνέντευξή του στην τηλεόραση του Open πως το δυνατό του χαρτί είναι η οικονομία.

Σε μια ανάλυση των πεπραγμένων του νεότερου πρωθυπουργού της σύγχρονης Ελλάδας, το πρακτορείο επισημαίνει ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα ήθελε να τον θυμούνται ως τον πρωθυπουργό που έβγαλε την Ελλάδα από την κρίση. Αυτό όμως, όπως καταλήγει το Bloomberg είναι δύσκολο, αφού απέτυχε.

«Τα οικονομικά προβλήματα της χώρας θα τα διορθώσουν οι καλύτεροι γνώστες της οικονομίας και πιο ικανοί διάδοχοί του Τσίπρα» αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Το δημοσίευμα, μάλιστα, εκτιμά πως αυτός ο μήνας δεν αποκλείεται να είναι και ο τελευταίος του ως πρωθυπουργού της χώρας και εξηγεί πως ο Αλέξης Τσίπρας έχει θέσει ως στόχο τις 151 θετικές ψήφους στη Συμφωνία των Πρεσπών, με τις εκπλήξεις αυτή τη φορά να μην μπορούν να αποκλειστούν.

«Οι Έλληνες δεν θα θυμούνται τη θητεία του Τσίπρα ως περίοδο ανάκαμψης» λέει το Bloomberg και προσθέτει αιχμηρά: «Οι αριστεροί, στην Ελλάδα και σε ολόκληρη την Ευρώπη, θα τον θυμούνται ως τον προδότη της υπόθεσης, ο οποίος, αντί να συνειδητοποιήσει τις υποσχέσεις που είχε δώσει όταν πρωτοεξελέγη, αγκάλιασε τις πολιτικές λιτότητας και υπονόμευσε τις ευκαιρίες εκλογής των αριστερών κομμάτων παντού, κάνοντάς τους να φαίνονται ανεπαρκείς και ανίκανοι να εφαρμόζουν τις απόψεις τους στην πράξη».

Εκτιμά, δε, πως «αυτή η αντίληψη μειώνει τις πιθανότητες επανεκλογής του, αλλά θα μειώσει και την επιτυχία του ως αποφασιστικού ηγέτη που έβγαλε την Ελλάδα από το κώμα».

Όπως εξηγεί, η Ελλάδα μπορεί να βγήκε από τα προγράμματα διάσωσης αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι διασώθηκε. Η ανεργία παραμένει σε υψηλά επίπεδα (19%, το υψηλότερο στην ΕΕ) αν και έχει μειωθεί από το 26% που παρέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ. Η οικονομική ανάπτυξη του 2% δεν είναι αρκετή για να επιστρέψει την χώρα στην κανονικότητα. Οι Έλληνες είναι ο τρίτος πιο δυστυχισμένος λαός της ΕΕ μετά τους Βούλγαρους και τους Κροάτες.

Ωστόσο, το κείμενο καταλήγει ότι «το πολιτικό ταλέντο του πρωθυπουργού, το οποίο ακονίστηκε από σκληρότερες μάχες από αυτές που αντιμετώπισαν οι περισσότεροι σύγχρονοι δυτικοί ηγέτες, μπορεί παρόλα αυτά, να τον μετατρέψει σε ιστορική φιγούρα. Η ψηφοφορία για τη συμφωνία της ΠΓΔΜ θα δείξει αν αυτό μπορεί να συμβεί».

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024