Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μαξίμου: Την Κυριακή όλη η συμφωνία των Πρεσπών στη δημοσιότητα - Πάμε τώρα σε debate

Μαξίμου: Την Κυριακή όλη η συμφωνία των Πρεσπών στη δημοσιότητα – Πάμε τώρα σε debate

Ο πρωθυπουργός ρίχνει για άλλη μια φορά το γάντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη ζητώντας τηλεμαχία καθώς πιστεύει ότι μπορεί να τον κερδίσει στο προνομιακό για τον ίδιο επικοινωνιακό πεδίο

Να αντιστρέψει το κλίμα και στην κοινωνία, πέραν της Βουλής, γύρω από τη συμφωνία των Πρεσπών επιδιώκει η κυβέρνηση. Στο ίδιο κλίμα με αυτό που έδωσε χθες ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής, για άπλετο χρόνο ώστε να αναλυθεί διεξοδικά η συμφωνία, και η ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Οπως τονίζεται: «Η Βουλή χθες έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στη σταθερότητα, όχι μόνο της κυβέρνησης αλλά και της χώρας».

Με αυτό το δεδομένο, τόσο ο πρωθυπουργός, όσο και η κυβέρνηση, ξεκαθαρίζουν σχετικά με τη συμφωνία των Πρεσπών, ότι:

  • Δεν πρόκειται να επιλέξουμε διαδικασίες fast track, για τη συζήτηση και την κύρωσή της. Και σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να προωθήσουμε μια κρίσιμη για το αύριο της Ελλάδας και τη σταθερότητα στην περιοχή συμφωνία, κρυπτόμενοι.
  • Αντίθετα, πρόθεσή μας είναι να ενημερωθεί και ο τελευταίος Έλληνας πολίτης για όλες τις πτυχές της, ούτως ώστε με νηφαλιότητα να μπορεί να κρίνει αν αυτή είναι υπέρ η κατά των εθνικών μας συμφερόντων.
  • Επιδίωξή μας είναι να μάθει όλος ο ελληνικός λαός την αλήθεια, και να κρίνει με λογική και ευαισθησία, και με βάση την αλήθεια, και μόνο την αλήθεια, και όχι με βάση κραυγές, συνθήματα, και εθνικιστικές κορώνες.
  • Υπηρετώντας αυτή την επιδίωξη, το Υπουργείο Εξωτερικών θα φροντίσει ώστε να διανεμηθεί την Κυριακή διά του Τύπου στη δημοσιότητα ολόκληρο το κείμενο της συμφωνίας. Για να είναι όλοι σε θέση να κρίνουν, αφού μάθουν».

Είναι φανερό ότι στο Μαξίμου βλέπουν ότι έχουν μεν την πλειοψηφία για να περάσουν από τη Βουλή τη συμφωνία για το Μακεδονικό, αλλά χάνουν κατά κράτος στην κοινωνία, όπως δείχνουν και οι δημοσκοπήσεις. Και φροντίζουν να διανείμουν το σύνολο του κειμένου την Κυριακή, όπου έχει προγραμματιστεί το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στο Σύνταγμα. Πρόκειται για ένα «σκληρό» μπρα ντε φερ με έπαθλο τη συμφωνία των Πρεσπών κι αν μπορούν οι πολίτες να πειστούν ότι είναι εθνικά επωφελής.

Ρίχνει το γάντι

Ο πρωθυπουργός ρίχνει για άλλη μια φορά το γάντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη ζητώντας τηλεμαχία καθώς πιστεύει ότι μπορεί να τον κερδίσει στο προνομιακό για τον ίδιο επικοινωνιακό πεδίο.

Στην ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου χαρακτηρίζεται ως «σημαντικό βήμα» για την ενημέρωση του ελληνικού λαού, «τη διεξαγωγή της συζήτησης (ντιμπέιτ) με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, και με μοναδικό θέμα τη συμφωνία των Πρεσπών, που πρότεινε ο πρωθυπουργός στη χθεσινή συνεδρίαση της Βουλής. Η πρότασή μας είναι η συζήτηση να είναι διακαναλική, και να λάβει χώρα στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, σε μέρα και ώρα που θα συμφωνηθεί.

Οι πολίτες θα έχουν έτσι την ευκαιρία να ακούσουν και να συγκρίνουν επιχειρήματα, και να αντιμετωπίσουν τη συμφωνία των Πρεσπών, με γνώμονα την αλήθεια, και με κριτή τη συνείδησή τους, χωρίς να υποκύπτουν σε μικροκομματικά παιγνίδια και υστερικές εκδηλώσεις δήθεν πατριωτικού ανταγωνισμού.

Το ίδιο καλούνται να πράξουν και όλες οι δημοκρατικές και προοδευτικές πολιτικές δυνάμεις, όπως και ο κάθε βουλευτής. Σε τέτοια μείζονα εθνικά θέματα, αυτό που πρέπει να πρυτανεύει είναι το πατριωτικό συμφέρον και η βεβαιότητα ότι οι πάντες θα κριθούν από τον λαό, και την Ιστορία.

Γιατί και σήμερα, όπως και πάντα, εθνικό είναι ό,τι είναι αληθινό», επισημαίνει καταλήγοντας. Με ενδιαφέρον αναμένεται η απάντηση της ΝΔ στην πρόκληση κι αν θα γίνει τελικά ένα debate που θα σημάνει για τα καλά την έναρξη της προεκλογικής περιόδου.

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024