Πολυμελής αντιπροσωπεία της οποίας με επικεφαλής τον γραμματέα της Παναγιώτη Λαφαζάνη συμμετείχε στη σημερινή κινητοποίηση της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ «ενάντια στο νεοφιλελεύθερο νομοσχέδιο του κ. Γαβρόγλου που βρίσκεται προς ψήφιση στη Βουλή»

«Είναι ελπιδοφόρο ότι οι εκπαιδευτικοί δεν γοητεύονται από τις υποσχέσεις της κυβέρνησης που προσπαθεί να μοιράσει ελπίδα σε όλους και απορρίπτουν το νεοφιλελεύθερο πλαίσιο που προσπαθούν να καθιερώσουν, ακολουθώντας τις επιταγές του ΟΟΣΑ και της Ε.Ε., για το ατομικό «προσοντολόγιο» που διαρκώς θα είναι ελλιπές και θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο την ελαστική εργασία στο χώρο της εκπαίδευσης», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΛΑΕ με αφορμή το σημερινό συλλαλητήριο των εκπαιδευτικών.

Πολυμελής αντιπροσωπεία της οποίας με επικεφαλής τον γραμματέα της Παναγιώτη Λαφαζάνη συμμετείχε στη σημερινή κινητοποίηση της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ «ενάντια στο νεοφιλελεύθερο νομοσχέδιο του κ. Γαβρόγλου που βρίσκεται προς ψήφιση στη Βουλή».

Και προσθέτει ότι η ΛΑΕ «θα συνεχίσει να στηρίζει τους αγώνες και τα αιτήματα των εκπαιδευτικών και να διεκδικεί τη μονιμοποίηση των αναπληρωτών, που επί χρόνια προσφέρουν στα σχολεία όπως, και την κατάργηση της ελαστικής απασχόλησης στην εκπαίδευση καθώς είναι ένας από τους όρους για την αναβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης».

Όπως σημειώνει η ΛΑΕ «ο νόμος αυτός θα δείξει την έξοδο σε χιλιάδες εκπαιδευτικούς που επί χρόνια προσφέρουν από κάθε γωνιά της χώρας στη δημόσια εκπαίδευση απαξιώνοντας τα πανεπιστημιακά πτυχία και την προϋπηρεσία τους και θα τους καταστήσει ομήρους της διαρκούς αναζήτησης και συλλογής προσόντων από την ιδιωτική αγορά».

«Όσο κι αν προσπαθούν να πείσουν το λαό ότι λειτουργεί μόνο «το δεν υπάρχει άλλος δρόμος», η σημερινή μαζική, ενωτική, μαχητική συγκέντρωση, αποδεικνύει ότι η κινητοποίηση των εργαζόμενων και του λαού είναι ο καταλύτης που μπορεί να δημιουργήσει εξελίξεις προς όφελος τους και να ανοίξει νέους δρόμους», τονίζει η ΛΑΕ και καλεί τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς τους μαθητές και όλο το λαό «να μην παγιδευτεί στην ψευδεπίγραφη πόλωση μεταξύ των κομμάτων του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ που θα κλιμακώνεται στο δρόμο προς τις εκλογές, κόμματα που επί της ουσίας, και όπως αποδεικνύεται από όσα προωθούν, συμφωνούν στη νεοφιλελεύθερη αντι-εκπαιδευτική πολιτική των περικοπών και της λιτότητας».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr