Πιστή στην υπόσχεσή της, η βρετανική φίρμα προσθέτει ένα ακόμα -το πέμπτο- μοντέλο στη σειρά των Longtail αλλά και σε αυτή των Sport Series με την μορφή της ανοιχτής εκδοχής της 600LT η οποία συστήνεται στο κοινό απευθυνόμενη σε εκείνους που εκτιμούν την αίσθηση του αέρα σε ταχύτητες που φτάνουν έως και τα 324 χλμ./ώρα.

    Το κύριο στοιχείο διαφοροποίησης της 600LT Spider, η αναδιπλούμενη οροφή, μπορεί να ανοίξει ή να κλείσει σε ταχύτητες έως και 40 χλμ. με το πάτημα ενός διακόπτη στην κεντρική κονσόλα.

Όπως ισχύει και για την coupe έκδοση, οι απολήξεις της εξάτμισης τοποθετούνται χαρακτηριστικά ψηλά ενώ για λόγους άνεσης, η Spider αποκτά μια γυάλινη επιφάνεια πίσω από τα καθίσματα η οποία συμβάλλει στον περιορισμό των στροβιλισμών του αέρα στο εσωτερικό όταν η οροφή είναι ανοιχτή.

Στα σπλάχνα της φιλοξενείται ο γνωστός V8 των 3,8 λίτρων του Woking ο οποίος αποδίδει 600 ίππους και 620 Nm ροπής. Σε ό,τι αφορά τις επιδόσεις, εκτός από την μέγιστη ταχύτητα των 324 χλμ./ώρα η 600LT υπόσχεται επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα σε 2,9 δευτερόλεπτα και από 0-200 χλμ./ώρα σε 8,4 δευτερόλεπτα, όντας κατά μόλις 2/10 του δευτερολέπτου βραδύτερη από την coupe έκδοση.

Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι σε αντίθεση με την συνήθη τακτική ενίσχυσης του πλαισίου η οποία αυξάνει σημαντικά το βάρος των ανοιχτών εκδόσεων, η στρεπτική ακαμψία του ανθρακονημάτινου monocoque πλαισίου της 600LΤ Spider δεν χρειάστηκε περαιτέρω ενίσχυση και ως εκ τούτου, η ανοιχτή έκδοση αυξάνει το βάρος της μόλις κατά 50 κιλά σε σχέση με την Coupe φτάνοντας στα 1.297 κιλά, ως απόρροια της τοποθέτησης του μηχανισμού αναδίπλωσης της οροφής.

Επιπλέον, όσοι επιλέξουν το προαιρετικό εξοπλιστικό πακέτο Clubsport της MSO, το οποίο διατίθεται προς επιπλέον 20.500 ευρώ και περιλαμβάνει καθίσματα από ανθρακόνημα ενώ αντικαθιστά και άλλα στοιχεία εντός και εκτός από το ακριβό υλικό προς όφελος ενός χαμηλότερο βάρους.

Σε ό,τι αφορά την τιμή της βασικής έκδοσης διαμορφώνεται σε 228.000 ευρώ ενώ, σύμφωνα με τις συστάσεις η 600LT Spider θα κατασκευαστεί σε περιορισμένο αριθμό και μόλις για ένα χρόνο, ξεκινώντας από τον Μάρτιο.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο