Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Aston Martin Vanquish Zagato Shooting Brake: Σπάνιο είδος

Aston Martin Vanquish Zagato Shooting Brake: Σπάνιο είδος

Ο φωτογραφικός φακός συνέλαβε την ερμηνεία του Zagato για μια Shooting Brake έκδοση της Aston Martin Vanquish ως δοκιμαστικό πρωτότυπο, δίνοντας ακόμα ευκαιρία παρατήρησης ενός αυτοκινήτου που ανήκει στα ιδιαζόντως εκκεντρικά όσο και εξαιρετικά σπάνια είδη.

Φωτογραφίες: Automedia

H συγκεκριμένη παραλλαγή της Aston Martin Vanquish, δια χειρός Zagato έχει ήδη εδώ και περίπου ενάμιση χρόνο, πραγματοποιήσει την πρεμιέρα της ως ένα ιδιάζον shooting brake με εξαιρετικά περιορισμένο αριθμό παραγωγής το οποίο συνδυάζει την χαρακτηριστική αισθητική του ιταλού κατασκευαστή με τις αρετές του μοντέλου των Βρετανών.


Αποτελούσε μέρος μιας τετράδας που περιλάμβανε τις εξίσου εκκεντρικές Coupe και Volante και την ακόμα εκκεντρικότερη Speedster που μαζί με την Shooting Brake, υπήρξαν οι σχεδιαστικές ερμηνείες της Vanquish S από τον Zagato με θεαματικά αποτελέσματα.

Όσο για τους λόγους που την επαναφέρουν στο προσκήνιο ως δοκιμαστικό πρωτότυπο, κρύβονται ίσως στην απουσία των δύο από τις τέσσερις απολήξεις της εξάτμισής της, προδίδοντας ενδεχομένως την προσπάθεια της Aston Martin Vanquish Zagato Shooting Brake να συμμορφωθεί με το νέο πρωτόκολλο δοκιμών WLTP και τις αυστηρότερες προδιαγραφές εκπομπών ρύπων.

Εξάλλου, παρά την αποκάλυψη της τον Αύγουστο του 2017, η παραγωγή της συγκεκριμένης έκδοσης δεν ξεκίνησε παρά το 2018 κάτι που σημαίνει ότι δεν έχει ακόμα εξαντληθεί το τιράζ.

Όπως και να έχει με τους λόγους της επανεμφάνισής της ως δοκιμαστικού πρωτότυπου, είναι σίγουρο ότι αυτή αποτελεί μια από τις ελάχιστες ευκαιρίες θέασης ενός τόσο σπάνιου αυτοκινήτου.

Για την ιστορία, η Aston Martin Vanquish Zagato Shooting Brake εφοδιάζεται με τον ατμοσφαιρικό V12 των 580 ίππων ενώ ήδη όλα τα αντίτυπα της καθώς και των υπολοίπων εκδόσεων, της Vanquish, δια χειρός Zagato έχουν ήδη εξαντληθεί.

Sports in

Ποδόσφαιρο στην Ουκρανία - Η αθέατη πλευρά της δεκαετούς κρίσης και του πολέμου

Το αφεντικό της Σαχτάρ Ντόνετσκ είχε να αντιμετωπίσει τις ανταραχές, πριν η Ρωσία εισβάλει και σταματήσει τα πάντα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024