Φωτογραφίες: Automedia

H συγκεκριμένη παραλλαγή της Aston Martin Vanquish, δια χειρός Zagato έχει ήδη εδώ και περίπου ενάμιση χρόνο, πραγματοποιήσει την πρεμιέρα της ως ένα ιδιάζον shooting brake με εξαιρετικά περιορισμένο αριθμό παραγωγής το οποίο συνδυάζει την χαρακτηριστική αισθητική του ιταλού κατασκευαστή με τις αρετές του μοντέλου των Βρετανών.


Αποτελούσε μέρος μιας τετράδας που περιλάμβανε τις εξίσου εκκεντρικές Coupe και Volante και την ακόμα εκκεντρικότερη Speedster που μαζί με την Shooting Brake, υπήρξαν οι σχεδιαστικές ερμηνείες της Vanquish S από τον Zagato με θεαματικά αποτελέσματα.

Όσο για τους λόγους που την επαναφέρουν στο προσκήνιο ως δοκιμαστικό πρωτότυπο, κρύβονται ίσως στην απουσία των δύο από τις τέσσερις απολήξεις της εξάτμισής της, προδίδοντας ενδεχομένως την προσπάθεια της Aston Martin Vanquish Zagato Shooting Brake να συμμορφωθεί με το νέο πρωτόκολλο δοκιμών WLTP και τις αυστηρότερες προδιαγραφές εκπομπών ρύπων.

Εξάλλου, παρά την αποκάλυψη της τον Αύγουστο του 2017, η παραγωγή της συγκεκριμένης έκδοσης δεν ξεκίνησε παρά το 2018 κάτι που σημαίνει ότι δεν έχει ακόμα εξαντληθεί το τιράζ.

Όπως και να έχει με τους λόγους της επανεμφάνισής της ως δοκιμαστικού πρωτότυπου, είναι σίγουρο ότι αυτή αποτελεί μια από τις ελάχιστες ευκαιρίες θέασης ενός τόσο σπάνιου αυτοκινήτου.

Για την ιστορία, η Aston Martin Vanquish Zagato Shooting Brake εφοδιάζεται με τον ατμοσφαιρικό V12 των 580 ίππων ενώ ήδη όλα τα αντίτυπα της καθώς και των υπολοίπων εκδόσεων, της Vanquish, δια χειρός Zagato έχουν ήδη εξαντληθεί.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο