Ακόμη και εναντίον του πρωθυπουργού στράφηκε ο Πάνος Καμμένος προκειμένου να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα για τους χειρισμούς του σχετικά με την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Ωστόσο, ούτε αυτήν τη φορά κατάφερε να απαντήσει γιατί διαγράφει τους μισούς από εκείνους τους βουλευτές του που πρόκειται να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και γιατί κάνει δώρο στον Αλέξη Τσίπρα τέσσερις ψήφους για να προσθέσει στους 145 που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αναγκάζεται να καταψηφίσει την κυβέρνηση για χάρη της Συμφωνίας των Πρεσπών, ωστόσο δεν αναγκάζεται να διαγράψει τους δύο βουλευτές που δεν εγκαταλείπουν τις καρέκλες τους στην κυβέρνηση. Ζητά, βέβαια, από τον Αλέξη Τσίπρα να το κάνει αυτό. Δηλαδή να αποπέμψει τα στελέχη της κυβέρνησης που προέρχονται από τους ΑΝΕΛ. Αλλά θα το κάνει ο πρωθυπουργός; Σύμφωνα με τον Πάνο Καμμένο τον έχει ήδη «πουλήσει» δύο φορές για τη Συμφωνία των Πρεσπών: Μία όταν ο Αλέξης Τσίπρας τον διαβεβαίωσε τον Ιούνιο ότι η Συμφωνία θα έρθει στη Βουλή μετά τις εκλογές και μία τον Νοέμβριο όταν του είχε πει πως θα το ξανασυζητήσουν τον Μάρτιο.

Ο Πάνος Καμμένος τόνισε ότι είναι λάθος του Αλέξη Τσίπρα να φέρει τώρα τη Συμφωνία των Πρεσπών, την οποία δεν δίστασε να χαρακτηρίσει «αντεθνική, αντισυνταγματική, αντιδημοκρατική και αντιπροοδευτική», χωρίς ωστόσο να καταγγείλει τον πρωθυπουργό…

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ επιχείρησε ανεπιτυχώς να απαντήσει και στο γιατί δεν καταψήφισε την κυβέρνηση τον Ιούνιο, όταν κατέθεσε την πρόταση μομφής η ΝΔ και στο επιχείρημα ότι τότε θα μπορούσε να είχε μπλοκάρει πραγματικά το «ξεπούλημα της Μακεδονίας». Εκτός του γνωστού επιχειρήματος ότι δεν καταψήφισε την κυβέρνηση για να μπορέσει να συνεχίσει το έργο της και να βγάλει τη χώρα από τα Μνημόνια, πρόσθεσε και δύο νέα επιχειρήματα που πιθανότατα μόνο εκείνος βρίσκει λογικά και συνεπή με τους χειρισμούς του: 1ον, ακόμη και αν καταψήφιζε, οι βουλευτές των ΑΝΕΛ μαζί με τους υπόλοιπους που καταψήφισαν δεν έφταναν για να ρίξουν την κυβέρνηση… Αλλά και 2ον, το προσχέδιο της Συμφωνίας των Πρεσπών δεν είναι ίδιο με αυτό που έρχεται τώρα προς κύρωση στη Βουλή! Με λίγα λόγια μπορεί και να μην είχε πρόβλημα με το προσχέδιο που υπέγραψε ο πρωθυπουργός και ο Κοτζιάς στις Πρέσπες, γιαυτό και «έδωσε» το στυλό στα χέρια τους.

Τώρα όμως ο Πάνος Καμμένος δεσμεύεται πως θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να μην περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών. Βέβαια, εκτός από τον «πύρινο» λόγο στην Ολομέλεια της Βουλής δεν φαίνεται να είναι πρόθυμος να ρίξει πραγματικά την κυβέρνηση, γιαυτό και χαρίζει στον Αλέξη Τσίπρα τέσσερις ψήφους. Μπορεί να εγκατέλειψε τον υπουργικό θώκο, τις στολές, τα άρματα μάχης και τα μαχητικά αεροσκάφη, αλλά δεν θα εγκαταλείψει και την αρχηγία του κόμματος και την προεδρική καρέκλα της Κοινοβουλευτική Ομάδας του, που άλλωστε του προσφέρει την ασυλία που τόσο έχει ανάγκη. Και για το λόγο αυτό έχει ανάγκη μια ΚΟ με τουλάχιστον πέντε βουλευτές, άρα δεν έχει την πολυτέλεια να διαγράφει… «Δεν υπάρχουν δανεικοί βουλευτές. Αυτήν την ΚΟ έχω, με αυτούς παλεύω» είπε.

Στο γνωστό στυλ θέατρο του παραλόγου, ο Πάνος Καμμένος καταψηφίζει την κυβέρνηση μεν, αλλά επιχειρηματολογεί υπέρ της παραμονής της και επιτίθεται στη ΝΔ. Κι αν γίνονταν εκλογές και έβγαινε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τι καλύτερο θα έκανε; αναρωτιέται ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ. Απλά, θα ήθελε να επαναδιαπραγματευτεί τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά στη βάση της σύνθετης ονομασίας erga omnes -δηλαδή της εθνικής μέχρι τώρα γραμμής, αλλά αυτό δεν το αναγνωρίζει ο Καμμένος οπότε γιατί να το θεωρήσει λογικό;

Ο Πάνος Καμμένος επιτέθηκε από το βήμα της Βουλής με σκαιό τρόπο εναντίον βουλευτών της ΝΔ κάνοντας αναφορές σε «κέρατα» και «κότερα»…

Αλλά για τον «κυβερνητικό του εταίρο», παρά το γεγονός ότι φέρνει αυτήν την «αντεθνική, αντισυνταγματική» κλπ συμφωνία και παρά το γεγονός ότι τον «πούλησε» δύο φορές, εξακολουθεί να τον εκτιμά και να θυμάται στιγμές από τις κοινές μάχες που έδωσαν με νοσταλγία. Έτσι, έκανε επίκληση στον «Αλέξη», στο όνομα της συνεργασίας τους τέσσερα χρόνια τώρα -σημειώνοντας χαρακτηριστικά «δεν θα ξεχάσω ποτέ τη συνάντησή μας εκείνο το βράδυ του Αυγούστου που μου είπες «Δεν έχω τη λαϊκή έντολη για να το περάσω. Πάμε σε εκλογές τον Σεπτέμβριο για να δώσει τη λαϊκή εντολή ο λαός»»- για να ζητήσει να σταματήσει ο πρωθυπουργός αυτή τη στιγμή τη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης και να πάμε σε δημοψήφισμα το συντομότερο και να δεσμευθούμε όλοι ότι θα ακολουθήσουμε το αποτέλεσμα που θα δώσει.

Κατά το γνωστό τρόπο που οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ εφαρμόζουν το αποτέλεσμα των δημοψηφισμάτων, μάλλον…

Γράψτε το σχόλιό σας